1440p Oyun Sistemi Kurulumu — 7800x3d + RX 9070 XT (Görüş/Öneri Rica)

Roccostar

80+
Reaksiyon skoru
5
Bütçe
100000
Merhaba arkadaşlar,

Uzun bir araştırma sürecinin sonunda 1440p oyun odaklı bir sistem toplamaya karar verdim.
Parça seçimlerini tek tek değerlendirerek aşağıdaki listeye ulaştım. Anakartı aldım, kalan parçalar için fiyat takibindeyim ve indirim/kampanya bekliyorum.

Sistem Listesi:

İşlemci
AMD Ryzen 7 7800X3D

Anakart
MSI Pro B850M-P WiFi (alındı)

Ekran Kartı
Sapphire RX 9070 XT Pulse 16GB

RAM
Corsair Vengeance RGB 32GB (2x16)6000MHz CL36 (EXPO)

SSD
Kioxia Exceria 1TB Gen4 NVMe

PSU + Kasa
Lian Li V100R (750W 80+ Gold dahil)

CPU Soğutucu
XPG Maestro Plus 42SA ARGB (hava)

Monitör
James Donkey Epic Q40 27" 1440p 180Hz Fast IPS

Sormak istediklerim:
Parça uyumluluğu ve denge açısından bir sıkıntı görüyor musunuz? (özellikle PSU yeterliliği ve soğutucu tercihi konusunda görüş almak isterim)
Bu bütçe/segmentte "şunu şununla değiştir, daha mantıklı olur" diyebileceğiniz bir nokta var mı?
7800X3D için bu hava soğutucu yeterli mi, yoksa bir AIO'ya mı yönelmeliyim?
Bütçe konusunda esnekliğim sınırlı 100K ama mantıklı yükseltme/değişiklik önerilerine kesinlikle açığım. Deneyimlerinizi ve görüşlerinizi duymak beni çok memnun eder.
Şimdiden teşekkürler! 🙏

Bu sisteme daha iyi bir Psu tercih edilebilir Lian li nin içindeki psular b tier ve 5-6k dan sayılıyo sen yine istediğin kasayı seç sana daha iyi psu öneririz

Hava soğutma yetersiz

Daha iyi ram tercih edilebilir

7800x3d de iyidir ama 9700x işlemcide kullanılabilir burada Hem 3-4k ucuz serin çalışıyor şuan seçtiğiniz soğutucuyla uyumlu

Kasayı ayrı al, psuyu da biz öneririz 9070xt için güzel bir psu lazım

Merhaba arkadaşlar,

Uzun bir araştırma sürecinin sonunda 1440p oyun odaklı bir sistem toplamaya karar verdim.
Parça seçimlerini tek tek değerlendirerek aşağıdaki listeye ulaştım. Anakartı aldım, kalan parçalar için fiyat takibindeyim ve indirim/kampanya bekliyorum.

Sistem Listesi:

İşlemci
AMD Ryzen 7 7800X3D

Anakart

Ekran Kartı

RAM

SSD

PSU + Kasa

CPU Soğutucu

Monitör

Sormak istediklerim:
Parça uyumluluğu ve denge açısından bir sıkıntı görüyor musunuz? (özellikle PSU yeterliliği ve soğutucu tercihi konusunda görüş almak isterim)
Bu bütçe/segmentte "şunu şununla değiştir, daha mantıklı olur" diyebileceğiniz bir nokta var mı?
Bütçe konusunda esnekliğim sınırlı 100K ama mantıklı yükseltme/değişiklik önerilerine kesinlikle açığım. Deneyimlerinizi ve görüşlerinizi duymak beni çok memnun eder.
Şimdiden teşekkürler! 🙏
bence monitör için daha iyi bir marka seç

Bu sisteme daha iyi bir Psu tercih edilebilir Lian li nin içindeki psular b tier ve 5-6k dan sayılıyo sen yine istediğin kasayı seç sana daha iyi psu öneririz

Hava soğutma yetersiz

Daha iyi ram tercih edilebilir

7800x3d de iyidir ama 9700x işlemcide kullanılabilir burada Hem 3-4k ucuz serin çalışıyor şuan seçtiğiniz soğutucuyla uyumlu
Kasa+PSU 7.5 K Aslında kasa tipi olarak hoşuma gitti Vector V100R içindeki PSU için kaynaklarda tam model bilgisi yazmıyor sadece bir satıcı SRG750W olduğunu yazmış ama o model ile ilgili de bilgi bulamadım. V100R çıplak kasa alıp f/p bir PSU ile de birleştirebilirim. Çıplak V100R 5K civarında

Kasa+PSU 7.5 K Aslında kasa tipi olarak hoşuma gitti Vector V100R içindeki PSU için kaynaklarda tam model bilgisi yazmıyor sadece bir satıcı SRG750W olduğunu yazmış ama o model ile ilgili de bilgi bulamadım. V100R çıplak kasa alıp f/p bir PSU ile de birleştirebilirim. Çıplak V100R 5K civarında
Olabilir öyle yaparız

Merhaba arkadaşlar,

Sistem Listesi:

İşlemci
AMD Ryzen 7 7800X3D

Anakart

Ekran Kartı

RAM

SSD

PSU + Kasa

CPU Soğutucu

Monitör

Sormak istediklerim:
Şimdiden teşekkürler! 🙏
monitör çok kötü tek 1 modele takılı kalma muadillerine de bak
mesela pulse yerine asus prime veya xfx swift falan

Merhaba arkadaşlar,

Sistem Listesi:

İşlemci
AMD Ryzen 7 7800X3D

Anakart

Ekran Kartı

RAM

SSD

PSU + Kasa

CPU Soğutucu

Monitör

Sormak istediklerim:
Şimdiden teşekkürler! 🙏
Hocam atx 3.0 destekli en az 850w ortalama 1000w güzel bişey alman ilerki yükseltmen için büyük önem arz eder monitore çok bişey diyemicem incelemelerine bak derim.
İşlemcide fps oyunları oynamayacaksan 9700x de alabilirsin hikayelide aşırı bi fps farkı olmaz ben olsam güncellikden yana kullanırdım oyumu
Valorant cs aktif ve harbi oynuyorsan 7800x3d alınabilir.
Yada 2. elde uyguna 9800x3d de düşürebilirsin öneri olarak.
Onun dışında 2. elde 35k civarına 4080 de alabilirsin 4k için güzel bi kart düşünülebilir aslıdna yada 2k için bi 5070ti da bakılabilir ama 5070ti 2. elde 38k civarı ve 12gb olması bi tık dezavantaj 2k için bi kart sonuçda.
Enermax ın psuları fp olarka güzeldir onlarabakabilrisin
Ve 7800x3d alıcaksan Kule tipi yeterli olur sonuçda oyun işlemcisi Sağlam dencek bi kule tipi almnan iyi olur çünkü şansına bahtuına sıvı soğutmalar sıkıntı çıkarabilir düşük yüksek olasılıkda markaya göre değişir.
Bence kule tipi al

monitör çok kötü tek 1 modele takılı kalma muadillerine de bak
mesela pulse yerine asus prime veya xfx swift falan
Setup bu haliyle 100K civar yapıyor. Amacım birazda benzer fiyata bir üst alternatife çıkmak. Kampanya ve indirim kovalıyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam atx 3.0 destekli en az 850w ortalama 1000w güzel bişey alman ilerki yükseltmen için büyük önem arz eder monitore çok bişey diyemicem incelemelerine bak derim.
İşlemcide fps oyunları oynamayacaksan 9700x de alabilirsin hikayelide aşırı bi fps farkı olmaz ben olsam güncellikden yana kullanırdım oyumu
Valorant cs aktif ve harbi oynuyorsan 7800x3d alınabilir.
Yada 2. elde uyguna 9800x3d de düşürebilirsin öneri olarak.
Onun dışında 2. elde 35k civarına 4080 de alabilirsin 4k için güzel bi kart düşünülebilir aslıdna yada 2k için bi 5070ti da bakılabilir ama 5070ti 2. elde 38k civarı ve 12gb olması bi tık dezavantaj 2k için bi kart sonuçda.
Enermax ın psuları fp olarka güzeldir onlarabakabilrisin
Ve 7800x3d alıcaksan Kule tipi yeterli olur sonuçda oyun işlemcisi Sağlam dencek bi kule tipi almnan iyi olur çünkü şansına bahtuına sıvı soğutmalar sıkıntı çıkarabilir düşük yüksek olasılıkda markaya göre değişir.
Bence kule tipi al
İkinci elden daha önce farklı konularda ağzım yandığı için sıfır toplamak niyetindeyim. Sürekli olmasa da fps oynamayıda planlıyorum.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Setup bu haliyle 100K civar yapıyor. Amacım birazda benzer fiyata bir üst alternatife çıkmak. Kampanya ve indirim kovalıyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İkinci elden daha önce farklı konularda ağzım yandığı için sıfır toplamak niyetindeyim. Sürekli olmasa da fps oynamayıda planlıyorum.
100k civarı fazla 5070ti kovala

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,790
Üyeler
199,222
Son üye
Crtales

Geri