Öneri 3'lü Monitör Tercihim Ne Olmalı?

xdlips

80+
Reaksiyon skoru
20
Bütçe
15000
Selamlar, yarış simülasyonu için kokpitte 3'lü monitör sistemi kullanacağım. 27 İnç 3 adet monitöre ihtiyacım var, minimum 144hz düşünüyorum. İnternette biraz araştırdım ancak hani hangi monitörün paneli iyidir, sıkıntı yaşatmaz fiyat performans anlamında pişman etmez bilemedim.

Monitör adeti başına 5500TL gibi bir bütçem var önerdiğiniz modeller neler? İndirime girdiğinde önerdiğiniz modeller varsa onlarıda paylaşabilirsiniz çok sevinirim

Birkaç model buldum ancak dediğim gibi hangisinin paneli vb. iyidir pişman etmez bilmiyorum. Düşünceleriniz neler?

AOC 27G4HA 27" 200Hz 0.5ms HDMI DP G-Sync AdaptiveSync Pivot HDR10 FHD Fast IPS Gaming Monitör
FAZEON X27F250S 27" 240Hz 0.5ms RGB HDMI DP Adaptive Sync HDR10 FHD Fast VA Gaming Monitör
LG UltraGear 27G411A-B 27'' 144Hz(OC) 5ms HDMI DP FreeSync G-Sync HDR10 FHD IPS Gaming Monitör

Son atmış olduğum LG UltraGear 27G411A-B 27" açıkçası baya bi ilgimi çekti ancak 5ms yazması biraz kafamı karıştırdı. Pek anlaşılabilecek bir değer değildir yüksek ihtimalle. Yanlış hatırlamıyorsam 1ms vb. yazan monitörlerin birçoğu zaten o değerlerde olmuyordu.

iRacing oynayacaksan 3 monitörde çok fazla ekran kartına yük biniyor ki oyun da işlemciyi zorluyor zaten buna göre baksan olur bence sadece simülasyon yapacaksan ekstrem bir şey bakmana gerek yok ben yerinde olsaydım IPS bakardım

iRacing oynayacaksan 3 monitörde çok fazla ekran kartına yük biniyor ki oyun da işlemciyi zorluyor zaten buna göre baksan olur bence sadece simülasyon yapacaksan ekstrem bir şey bakmana gerek yok ben yerinde olsaydım IPS bakardım
Evet iRacing oynuyorum. 3 Monitör yerine 1 adet 34 inç almayıda düşündüm ama tanıdığım birçok kişi 3 monitör öneriyor. Ekran kartı 3060 Ti işlemci i5-13600k 32GB ram kullanıyorum. Yapay zekaya falan sordum fps durumları nasıl olur diye 120-140 arası alırsın yine diyor. Tabii 24 saatlik yarışlarda falan durum ne olur bilemiyorum

Endurance ve ya IMSA olsun kısacası multiclass olan tüm yarışlarda birden fazla renderda işlemciye çok yük bindiriyor iRacing Ekran kartı ise grafik ve üç monitor vb. 120-140 alacağını sanmam ben 7500F 3060 sistemle tek ekranda 100 civarı alıyorum.

Bu yapılabilir bir şey ama grafikten biraz vazgeçmen gerekebilir ayrıca 34 ultrawide olur ama bir üç ekran hevesini ve görüntüsünü vermez kesinlikle

Endurance ve ya IMSA olsun kısacası multiclass olan tüm yarışlarda birden fazla renderda işlemciye çok yük bindiriyor iRacing Ekran kartı ise grafik ve üç monitor vb. 120-140 alacağını sanmam ben 7500F 3060 sistemle tek ekranda 100 civarı alıyorum.

Bu yapılabilir bir şey ama grafikten biraz vazgeçmen gerekebilir ayrıca 34 ultrawide olur ama bir üç ekran hevesini ve görüntüsünü vermez kesinlikle
Grafik hiç önemli değil halihazırda tek ekranda oynuyordum fps dert olmamasına rağmen en düşük ayarlarda kullanıyorum sıkıntı yaşamamak için. Pisti ve araçların konumunu göreyim yeter. En düşük ayarlarda 3 monitör ne olur bilemedim

Grafik hiç önemli değil halihazırda tek ekranda oynuyordum fps dert olmamasına rağmen en düşük ayarlarda kullanıyorum sıkıntı yaşamamak için. Pisti ve araçların konumunu göreyim yeter. En düşük ayarlarda 3 monitör ne olur bilemedim
iRacing için net bir şey söylemek benim için mümkün değil ne yazık ki eğer çevrende varsa 2 tane daha monitor test için bir bakabilirsin

Attığın ürünlerin özelliklerini bilmiyorum ama çoğu simülasyon yapan tanıdıklarım samsung oddysey aldı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,212
Üyeler
199,308
Son üye
aliamesiah

Geri