kafa utuler hocam iade etBu nasıl ses ya. 5080 sistem için bundan almıştım. İade etsem mi diye düşündürdü.
Sistem 600-650w’ı geçmez gibi kolay kolay. Masa altında kullanacağım bir de yinede çok sesli olur mu? Kişisel Pc’mde Corsair rm850e var mesela hiç duymuyorum. KOSGEB kredisi ile şirkete aldığımız için revize de vermek gerekiyor o da üşendiriyor doğrusu.kafa utuler hocam iade et
Bin bir türlü bilgiye kafamı yaktınız tşkler, bu ürünlerin tam özelliklerini veya karşılaştırmasını hangi siteden yapıyorsunuz.
Laf ebeliği yapıp kendini bilgili sanman çok komik durmuş![]()
Madem çoğu yazınızı AI ile yazdıracaksanız bari şu siyahlaştırılmış kısımları yok edinde belli olmasın. Böyle olunca kabak gibi ortaya çıkıyor.
1; 5090, 5080 12x6 güç girişini kullanıyor. 600W 12x6 kablosu yapısı gereği zaten 16AWG olmak zorunda. Bunu bilmiyorsunuz ve yorum yapıyorsunuz. AI bilememiş demek ki. Benim bahsettiğim kablolar PCI-e kabloları. Kendi kullandığım High Power Performance GD ATX 3.0 modelinde bile CPU ve PCI-e kabloları 16AWG. High Power'ın ürettiği veya başkasına ürettiği güç kaynaklarının çoğunluğuda böyle. Belirli üreticiler dışında 16AWG kablo yaptıran ben görmedim.
2; Green kısmının topolojiyle alakasını anlamadım. Güç kaynağı zaten dehşet ucuz. DC-DC beklemek komiklik olur. Olay orada o kadar ucuzluğa rağmen 16AWG kullanmış olmaları. İsterlerse 18AWG kullanıp kısabilirler ve daha fazla para kazanabilirler.
3; ASUS Thor III serisini komple Seasonic üretmiyor. 1600W'lık modelleri piyasada daha önce güç kaynağı üretimi yapmamış, deneyimsiz, Wentai üretiyor. ASUS ne diye bu üreticiyi kullanmış Allah bilir. 1600W platforma sahip çok daha fazla güç kaynağı üreticisi var.
4; Günümüzde güç kaynağı kalitesi öyle dehşet düşmedi aksine arttı. Eskiden top seviye modeller bile grup regulasyonlu olurken şu anda DC-DC güç kaynağı bulamamanız imkansız. Tagan'ın çoğu modeli öyle. 1000W+ üstü gibi güç verebilen modeller dışındaki çoğu modelleri grup regulasyon. Bunu şimdi görmeniz imksanız hatta giriş seviyeye LLC'li güç kaynakları bile oluyor artık. Sektör o kadar yükseldi. LLC normalde pahalı olduğundan kullanılmamaya çalışılan bir topoloji örneği.
5; Piyasada çok olmasada FFP içeren güç kaynakları var. NZXT C 2024 serisi ve MSI PRO A-PLS/ PL serisinde bulunuyor. Ki A-PLS serisinde artık 12x6 kablosunda +12v pinleri üzerinde tek tek OCP bulunuyor. Türkiye'ye gelmedi sadece. Siz 10.000TL ödediğiniz güç kaynağında her şey olsun istersiniz. Ben isterim. Aynı fiyatta olanlar var ama ASUS'da yok. Ne yapacağız şimdi?
Ayrıca ASUS'da tek sorun bu da değil. Performansı iyi değil testlere göre. Koruma eşiklerininde elden geçirilmesi lazım. ASUS olunca uçacak diye bir şey yok yani.
6; Bir güç kaynağının performansı 12v'un altına inmiyor diye ölçülmez. Güç kaynağının boşta verdiği nominal değer taban olarak alınır, sonra yüke sokulur ona göre de 12v hattındaki değişim izlenir. % kaç değişim gösteriyorsa ona göre performans ölçülür. Yoksa 12v hattının nominalini 12.5V yapıp 12V üstüne kalmayı başaran güç kaynağı çok.
7; Türkiye'de aktif/pasif güç kaynağı üreticileri şunlar şimdilik;
SAMA (AOJİE) - daha yeni gelmişler. Bizde hesaplı distrübütölüğünü yapıyor olsa gerek.
High Power - Teknobiyotik.
FSP.
ENERMAX - pek sayılır mı bilmem ama 12 yıl öncesine kadar fabrikaları vardı.
Delta - bilmeyen yoktur zaten artık. Yalnız Türkiye'de sadece 10 yıllık üniteleri satılıyor. Normalde Delta'nın ATX 3.1 bayağı yeni modeli var ama görünen o ki Distrübütör kimse bizi çok önemsiyor Maşşallah
Huntkey - çok eski modelleri Türkiye'de var.
HEC - çok eski modelleri Türkiye'de var.
Segotep - PSU pazarında ünleri çok iyi olmsasada kendi üretimlerini yapıyorlar. Kutulamalarına bayılıyorum adamların. Çok güzel kutu yapıyorlar.
Örnek kutu ve içeriği;
Alıntıyı görüntüle
Bunlar dışında aklıma gelen olmadı. Mesela ben High Power'ın çok düşük seviyeli ürünlerinin bile çok kötü olmadığını gördüm. Politikaları böyle heralde. İllaki kötü olacak diye bir şey yok yani. Delta'da aynı şekilde. Onlarında dehşet kötü güç kaynaklarını görmeniz zor. Yani direkt güç kaynağı üretimi yapan firmalar daha insaflı oluyor bu konularda.
Bir de markadan markaya kullandıkları bileşen türleri değişiyor. Mesela High Power fan olarak Gblobe Fan, Poweryear dışında kullandığı görmedim. Kapasitör olarak %90 olarak Teapo, %10 olarak CapXon kullanıyorlar. Yani kendi prestijleri var. MSI falan ChengX, AsiaX çöplerini kullanıyor. Fan olarak Yate Loon çöpleri dahil.
FSP falanda FOAI kullanır mesela. Onda neredeyse tüm güç kaynaklarında ya Yate loon kullanılır, ya Power Logic, Huntkey ya da Protechnic kullanılır. Bunun dışında kullanılan bir fan görmedim.
Yani velhasılkelam demeyi çalıştığım güç kaynağı üreticilerinin çıkardığı ürünlerin nasıl olabileceği öngörülebiliyor. Rastgele bir markanın nasıl olacağını bilmesi daha zor.
Sen hiç konuşma bence, kendine ait tek bir fikrin yok hangi konuda görsem eski adamların yalamalığını yapıyorsun.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Enermax, bitfenix, zalman gibi markaların 1200W ları 9K civarı satıldığı piyasada 10.5K ya satılan plat rog strix e çok saçma fiyat diyebilecek kadar bilgisiz biri olman fena gümletti. Yukarıda da yazdım zaten senin hiç bir halttan anladığın yok, konularda ki tek görevin eski üyelerin yancılığını yapmak, onlara destek vermek
Tamam şimdi git 9K ya enermax öner, 10.5K ya plat rog a saçma fiyat de ama önce dur yusuf abin gelsin 1-2 teknik bilgi versin ondan sonra öner tek başına önerme.
Yarısını AI ile yazınca böyle oluyor normal.
Tabii tabii kesinlikle değildir. Ne hikmetse mesajların yarısı derli toplu ve AI'ın sürekli yaptığı şekilde vurgulanmış halde, yarısı yazım ve imla kurallarına uyulmamış halde. Ne hikmetsede bilgi gerekmeyen kısımlar kurallara uygun değil, bilgi içeren kısımlar ise dosdoğru yazıma sahip...Ebelik mi değil mi sen üniversiteye girince nasıl olsa görecen dümdüz ders testi yok bişeyi yok 2006 lı ve üstü veletcim. Tiktok kullanan bebeyi muhattap almıyorum.
Yazdığım bilgilerin 10’da 1 ine bile sahip değildin zaten.
Okuma üşengeçliğin acıtmış ki gelip beni alıntılıyosunAlındın mı abisi
Yazdığım mesajın bir tanesi bile AI dan yazılmaysa ben sana arabamı beleşe devredicem noterde tamam mı. Sen beni bu forumdaki bişey bilmeyen valorant lol bebeleriyle karıştırdın sanırım. Benim teknolojiyle olan bilgimde bu foruma üye olduğum tarihle karıştırarak en büyük hatayı yaparsın
Benim mesajımı AI’a at o sana AI böyle cevap verir şöyle verir diye söyler zaten. Bi kere noktalama işaretlerine çok dikkat etmemem bile ai olmadığını kanıtlıyor ama nerde sende o akıl
Burda yazdığım 1 tane mesaj bile AI dan sordurup yazdığım mesaj olmadı bu zamana kadar
Ama bu forumun bilgili insanı çekememesi DNAlara işlemiş orası %100 kesin polatalemdar fanatikli arkadaş
Ben ffp korumasına sahip TÜRKİYEDEKİ PSULARI sıralar mısın dedim arkadaşa sıralayamadı. Türkiyede FFP korumasına sahip psu alabiliyor muyuz? Alamıyoruz. Konu kapandı. Ffp koruması yok diye 20 binlik psuyuda 30 binlik psuyuda 5bin liralık psuyuda kaliteli kalitesiz diyemezsin ffp koruması bile yok diyip yabana attıramazsın. 30 bin verdim ffp koruması yok ohooo napayım öyle psuyu deme hakkınız yok
Kendin diyosun türkiyeye gelmedi zaten diye? Türkiyeye gelmemiş ffp korumalı psuyu 30 binlik asusta bile görmemen bu onun enermax veya diğerlerine tercih edilmesini değiştirmez. Senin enermaxında ffp yok benim asusumda da ffp yok. Konu kapandı. Piyasada (türkiyede satılan) hiçbir ffp psu olmaması, piyasadaki alacağın bütün psuları öncelikle bu konuda eşit yapar
Gelelim şu asus rog thor 3 ün hepsini seasonic üretmemiş meselene. Komedisin
O bilmem ne üreticisine ürettirmiş dediğin psu şuan Türkiyede var mı? Yok. Mesele kapandı. Türkiyede alacağın asus rog thor 3 psularının seasonic üretimi mi? Evet. Mesele yine kapandı. Benim bu konuda verdiğim bi yanlış yok. Biz oraya asus rog thor 3 psularını seasonic üretir derken falanca filanca ülkesinde satışta olup titanium modelli veya vırt zırt modelli seçeneğinin türkiyede olmamasından ötürü böyle diyorum. Türkiyedeki her birey asus rog thor 3 aldığında bi nevi seasonic üretimli psu alacak demektir.
Güç kaynağının 12v psusuna bakılıp ölçülmez demişsin. Mesajımı düzgün okusaydın 12v kanalına bakıp ne kadar düşüp düşmediğini görmek o psunun kalitesinin göstergesinden “SADECE BİRİNİ” gösterir yazmışım. Sadece 12v kanalına bakılıp psu güçlü güçsüz kaliteli kalitesiz dememişim. Ona bakmak psu hakkında fikir verme açısından “SADECE BİR” gösterge. Geriye zibilyon tane kriter kalıyor halen.
Piyasada çok olmasada FFP içeren güç kaynakları var. NZXT C 2024 serisi ve MSI PRO A-PLS/ PL serisinde bulunuyor. Ki A-PLS serisinde artık 12x6 kablosunda +12v pinleri üzerinde tek tek OCP bulunuyor. Türkiye'ye gelmedi sadece. Siz 10.000TL ödediğiniz güç kaynağında her şey olsun istersiniz. Ben isterim. Aynı fiyatta olanlar var ama ASUS'da yok. Ne yapacağız şimdi?
Nerede öyle bir şey demişsiniz? Ki benim dediğim çok farklı bir konu. 12V hattının 12v barajını geçmesi veya geçmemesi bir şeyi değiştirmiyor. Önemli olan düşüş oranı, yüzdesi. Bir güç kaynağı nominal değeri 12.500V yapar yükte 12V'a kadar düşer ve yine yeterli seviyede kalır. Öbür güç kaynağı 12V'a ayarlar, 11.9V'a düşer. Şimdi hangisi daha iyi? Sizin mantığa göre 12V'a düşen daha iyi ama değil.Benim 7 yıllık Seasonic psu’um ilk gününden bu zamana kadar 12v kanalının daha 12.000 den aşağı düştüğünü görmedim ki o psuyu 3 farklı gpu 2 farklı işlemcilerde kullanmama rağmen. Ama bazı psular varki herşeyi güncel olmasına rağmen daha 2. 3. Senesinde 11.900 11.800 lere düşmeye başlıyor bile. (Psunun gücünün ve ömrünün azalıp azalmadığını anlamanın ilk yollarından bi tanesi hwinfoda 12v kanalının 12.000 altına düşüp düşmediğini gözlemlemektir)
Sizin geçmişte yaptıklarınız güç kaynaklarıyla ilgisi nedir tam olarak? BIOS atınca otomatik olarak elektronik biliyor musunuz? Hayır, yani? Kimsenin kimseye çamur attığı yok. Dedikleriniz hatalıysa hatalıdır. Yapacak bir şey yok. Sürekli olarak yok ben şunu yaptım yok ben bunu yaptım diyerek Ego tatmini yapmaya geldiyseniz burası onun yeri değil.Ai ile yazdığımı sen veya polatalemdar kanıtlasın ben sana arabamı noterde beleşe devredicem tamam mı? Sen daha agu agu derken biz hd6950 ye hd6970 biosu attığımız dönemlerden geliyoduk. Herkesi kendiniz gibi “bilgisiz” sanmaya devam edebilirsin. Bu forumun bilgili insana çamur attığını yazdığınız bütün mesajlardan (en azından bana muhalefet olan) herkesten görüp biliyorum hiç kafanı yorma
Hocam bu nasıl https://amzn.eu/d/05O2WzEVTabii tabii kesinlikle değildir. Ne hikmetse mesajların yarısı derli toplu ve AI'ın sürekli yaptığı şekilde vurgulanmış halde, yarısı yazım ve imla kurallarına uyulmamış halde. Ne hikmetsede bilgi gerekmeyen kısımlar kurallara uygun değil, bilgi içeren kısımlar ise dosdoğru yazıma sahip...
Ayrıca kendinizi çok bilgili bir kişiymiş gibi göstermenizde sizi küçük düşürüyor açıkçası. Ben size hiçbir yerde ne bilgisiz dedim, ne de kendime çok bilgiliyim dedim. Sanki size "bir halt bildiğiniz yok ben çok şey biliyorum şimdi biat et" bana demişim gibi davranıyorsunuz.
FFP korumalı güç kaynaklarını Türkiye'de uygun fiyata alabiliyorsun. NZXT C1200 veya MSI PRO A-PL serisi var Türkiye'de. Ve ikiside ROG Srix'den ucuz zaten. AI yapamamış, bilememiş buraları bak.
Ki iletimde de yazmıştım. Daha bunu okumadan hemen savunmaya geçmişsiniz.
A-TS serisi Türkiye'ye gelmedi gözünü seveyim düzgün okuyun şu cümleleri.
ASUS'un 1600W'lık modeli Türkiye'de vardı. 2. elde satanlar falan oluyordu ara sıra. Ayrıca ben ne bileyim öyle dediğinizi.
Nerede öyle bir şey demişsiniz? Ki benim dediğim çok farklı bir konu. 12V hattının 12v barajını geçmesi veya geçmemesi bir şeyi değiştirmiyor. Önemli olan düşüş oranı, yüzdesi.
Sizin geçmişte yaptıklarınız güç kaynaklarıyla ilgisi nedir tam olarak? BIOS atınca otomatik olarak elektronik biliyor musunuz? Hayır, yani? Kimsenin kimseye çamur attığı yok. Dedikleriniz hatalıysa hatalıdır. Yapacak bir şey yok. Ego tatmini yapmaya geldiyseniz burası onun yeri değil.
1200W'a göre daha sessiz. ROG seviyorsan alabilirsin.Hocam bu nasıl https://amzn.eu/d/05O2WzEV
Tabii tabii kesinlikle değildir. Ne hikmetse mesajların yarısı derli toplu ve AI'ın sürekli yaptığı şekilde vurgulanmış halde, yarısı yazım ve imla kurallarına uyulmamış halde. Ne hikmetsede bilgi gerekmeyen kısımlar kurallara uygun değil, bilgi içeren kısımlar ise dosdoğru yazıma sahip...
Ayrıca kendinizi çok bilgili bir kişiymiş gibi göstermenizde sizi küçük düşürüyor açıkçası. Ben size hiçbir yerde ne bilgisiz dedim, ne de kendime çok bilgiliyim dedim. Sanki size "bir halt bildiğiniz yok ben çok şey biliyorum şimdi biat et" bana demişim gibi davranıyorsunuz.
FFP korumalı güç kaynaklarını Türkiye'de uygun fiyata alabiliyorsun. NZXT C1200 veya MSI PRO A-PL serisi var Türkiye'de. Ve ikiside ROG Srix'den ucuz zaten. AI yapamamış, bilememiş buraları bak.
Ki iletimde de yazmıştım. Daha bunu okumadan hemen savunmaya geçmişsiniz.
A-TS serisi Türkiye'ye gelmedi gözünü seveyim düzgün okuyun şu cümleleri.
ASUS'un 1600W'lık modeli Türkiye'de vardı. 2. elde satanlar falan oluyordu ara sıra. Ayrıca ben ne bileyim öyle dediğinizi.
Nerede öyle bir şey demişsiniz? Ki benim dediğim çok farklı bir konu. 12V hattının 12v barajını geçmesi veya geçmemesi bir şeyi değiştirmiyor. Önemli olan düşüş oranı, yüzdesi.
Sizin geçmişte yaptıklarınız güç kaynaklarıyla ilgisi nedir tam olarak? BIOS atınca otomatik olarak elektronik biliyor musunuz? Hayır, yani? Kimsenin kimseye çamur attığı yok. Dedikleriniz hatalıysa hatalıdır. Yapacak bir şey yok. Ego tatmini yapmaya geldiyseniz burası onun yeri değil.
Tamam hoca sen hiç AI kullanmıyorsun, bu dünyada da bilgisayar bileşenleri hakkında en bilgili kişi sensin. Forum üzerinde elbette ego tatmini yapılabilir bunda bir sorun görmüyorum fakat sizinki fazla abartı. Sürekli kendinizi övme, pohpohlama, sizin fikrinize uymayan insanlarıda aşağılama derdindesiniz. Anladık en yaşlı bilgili kişi sizsiniz.Kardeş boş yapma tabi tabi kesin değildir diyip mızmızlanma. Sana diyoruz ki kanıtla arabamı noterde beleşe devredicem diyorum anlamıyo musun?
Bütün mesajlarım burda mevcut. Bir tane mesajımı bile ai’a soracak kadar boş vaktim hiçbir zaman olmadı. Konuyu biliyorsam yazarım konu hakkında bilgim yoksa yazmam. Ben siz değilim sizin gibi değilim. Bilgim olmadığı konuda hemen ai’a atıp yardımcı olmaya çalışayım gayem yok.
Olum sen ve senin gibi herkes giderken ben dönüyodum diyorum sen maytap geçtiğimimi sanıyosun hala? Sen benim bilgisayar ve teknolojiyle ilgili kaç senedir içli dışlı olduğum hakkında en ufak fikrin yok. Sen daha agu agu derken diyorum biz bu bilgisayar teknolojisinin içindeydik. Bir tek senelerdir inteli takip etmem çok intelden anlamam o kadar hep amd kullandım çünkü o kadar. İntelle ilgili bir sorunda yardımcı olamam. Ki zaten intelle ilgili olan konularda yazdığım mesajlarda intel ise/intel hakkında fikrim yok dediğim mesajları bulabilirsin
12v ile ilgili yazdığım şeyi hala okuyamamışsın ben gösteriyim sana.
Psunun gücünün ve ömrünün azalıp azalmadığını anlamanın “ilk yollarından bi tanesi” hwinfoda 12v kanalının 12.000 altına düşüp düşmediğini gözlemlemektir
“ilk yollarından bi tanesi”
“ilk yollarından bi tanesi”
Z kuşağısınız okuma anlama seviyeniz baya baya kendini gösteriyor.
Bak bakayım ben ne zamandır bilgisayar donanım içerisindeymişim benim bilgisayar donanımlarla iç içe olduğum ne zamanmış gösteriyim. Ai’a ben değil siz başvurursunuz ancak ve ai kullandığımıda kanıtlayamazsınız. Daha dünkü çocuklar gelip benim bilgimi tökezlemeye çalışıyorbu forumun yarısından fazlası “bu” yıllarda televizyon başında çizgi film izliyodu. Bu gerçek hepinize yeter
Alıntıyı görüntüle
Bu şekilde ölçüm yapılamaz. Güç kaynağı 12.5V'a ayarlanıp yükte 12V'a düşünce sağlıklı mı olacak? Hayır. Ama sizin cümle böyle söylüyor. Siz fazla yaşlısınız heralde ki bunu anlayamamışsınız...Benim 7 yıllık Seasonic psu’um ilk gününden bu zamana kadar 12v kanalının daha 12.000 den aşağı düştüğünü görmedim ki o psuyu 3 farklı gpu 2 farklı işlemcilerde kullanmama rağmen. Ama bazı psular varki herşeyi güncel olmasına rağmen daha 2. 3. Senesinde 11.900 11.800 lere düşmeye başlıyor bile. (Psunun gücünün ve ömrünün azalıp azalmadığını anlamanın ilk yollarından bi tanesi hwinfoda 12v kanalının 12.000 altına düşüp düşmediğini gözlemlemektir)