Yardım Crucial Ballistix Ram Oc Yapmak

Hocam

Hocam test hala devam ediyorsa süre bittiği halde cycle 5 i de bitirmesini bekleyin test durdu ise y crucnher i açın bi cmd ekranına benzer bi ekran açılacak en altta text bölümü var oraya değer girerek testleri ayarlıyoruz .
2 yazıp enterlayın yani Component stres tester bölümüne geçicek ondan sonraki ekranda 7 yazıp enterlayın (enable all test ) burada önemli olan testleri yukarıda arkadaş yazmış vt3 fftv 4 biz hepsini açmış olucaz ondan sonra 0 yazıp enterlayın test başlayacak whea ve sıcaklıklarınız voltajlarını gözlemleyin ve test 1 saat 1 saat 10 dk civarı iteration 4 e geçicek ve bu kadar yeterli olucak benim görüşğm olarak eğer hata alırsanız veya sistem kapanırsa bakarız tekrardan programı açın ve gözlemleyerek testi başlatın tabi tm5 bittiyse
Başladık bakalım

Ekler

• IMG_1259.webp
    IMG_1259.webp
    144.1 KB · Hit: 10
Başladık bakalım
Testi geçebilirseniz interation 5 e errosuz kapanmadan gelebilirseniz ayarlar olmuş stabil demektir şu anki ayarlarınız orta gevşek değerlerde biraz daha sıkılabilir timingsler ve 1900 flck denenebilir ama o iş biraz daha fazla deneme yanılmaya döner çok niş bi süreç ve yine yardımcı olurumda birazda kendiniz araştırıp değerleri öğrenmenmenizi tavsiye ederim örnek olması için kendi ana sistemimin değerlerini sizinle paylaşayım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu ayarlarla 56.7 57 ns civarı latency alıyorum ve birçok ayarını kendim sıktım gevşek kalanlar var ama günlük kullandığım sistem olduğu için boot etmesi gerekiyor ve imc ve bellek kalitesi olarak senin sistemin orta üst derecelendiririm daha fazla ayar yapılabilir örnek burada

Ekler

• görsel_2026-07-18_200306937.webp
    görsel_2026-07-18_200306937.webp
    35.2 KB · Hit: 14
Son düzenleme:
Testi geçebilirseniz interation 5 e errosuz kapanmadan gelebilirseniz ayarlar olmuş stabil demektir şu anki ayarlarınız orta gevşek değerlerde biraz daha sıkılabilir timingsler ve 1900 flck denenebilir ama o iş biraz daha fazla deneme yanılmaya döner çok niş bi süreç ve yine yardımcı olurumda birazda kendiniz araştırıp değerleri öğrenmenmenizi tavsiye ederim örnek olması için kendi ana sistemimin değerlerini sizinle paylaşayım

bu ayarlarla 56.7 57 ns civarı latency alıyorum ve birçok ayarını kendim sıktım gevşek kalanlar var ama günlük kullandığım sistem olduğu için boot etmesi gerekiyor ve imc ve bellek kalitesi olarak senin sistemin orta üst derecelendiririm daha fazla ayar yapılabilir örnek burada
Iteration 4'e kadar sorunsuz wheasız geldim. 5'e başlasa da kapatıp oyun oynasam artık sıkıldım baya he

5'e geldim şu an. Sıfır sorun.

Iteration 4'e kadar sorunsuz wheasız geldim. 5'e başlasa da kapatıp oyun oynasam artık sıkıldım baya he
Şu süreç yüzünden overclock iştahım yarıda kalıyor. Saatlerce test... O yüzden 5600 cl30'dan 6000 cl28'de bıraktım. Sadece 1'er saat AIDA ve OCCT testi yaptım. Senin overclock şahane oldu ama !:hoba:

Teşekkür ederim yardımların için, eline sağlık

Hocam wheayı sen hwinfodan bakma. Olay görüntüleyicisinden de bakmayı unutma. Ben gece hwinfoda whea görmediğim halde arka planda çaktırmadan whea19 bırakmış.

Windows 10 mu 11 mi kullanıyodunuz?

Bolca oyun oynayacaksın artık. Oyunlarda performans düşüşü mavi ekran kapanma yaşarsan tekrar bu süreci geçireceğiz hocam bilgine 👍

Şu süreç yüzünden overclock iştahım yarıda kalıyor. Saatlerce test... O yüzden 5600 cl30'dan 6000 cl28'de bıraktım. Sadece 1'er saat AIDA ve OCCT testi yaptım. Senin overclock şahane oldu ama !:hoba:

İştahın yarıda kalmasın. Zor ve meşakatli iş. Ama sadece ram. Rame dokunmadan işlemci ve gpu overclock odaklanıyorsan o çocuk oyuncağı günler sürmez. Ram öyle değil malesef. Aslında zevkli çok oyun oynamayan insan için.

Sende 5600 cl30 dan 6000 cl28 yapmışsın ama 1’er saat test. Olmaaazzzz :) heleki aidanın stres testi stres bile değil

IMG_0415.webp

Zamanında 15 dakikayla kaçırmıştım stabiliteyi mesela bak. Çok umutluydum o zamanlar

Hocam aynı ramden 2x8 bendede var konuyu görünce yapasım gelmedi değil fakat çok bir fark olur mu acaba öyle ahım şahım bir fark yoksa uğraşmak istemiyorum işlemci r5 5500

Ryzen 5 5500 yerine para biriktirip am5 e geçmen veya en azından daha güçlü cpu alman bu kadar efor sarf etmenden daha konforlu olacaktır.

Konuyu görünce herkes çekiniyor bu nedir haha 😄

Son düzenleme:
Hocam

Hocam test hala devam ediyorsa süre bittiği halde cycle 5 i de bitirmesini bekleyin test durdu ise y crucnher i açın bi cmd ekranına benzer bi ekran açılacak en altta text bölümü var oraya değer girerek testleri ayarlıyoruz .
2 yazıp enterlayın yani Component stres tester bölümüne geçicek ondan sonraki ekranda 7 yazıp enterlayın (enable all test ) burada önemli olan testleri yukarıda arkadaş yazmış vt3 fftv 4 biz hepsini açmış olucaz ondan sonra 0 yazıp enterlayın test başlayacak whea ve sıcaklıklarınız voltajlarını gözlemleyin ve test 1 saat 1 saat 10 dk civarı iteration 4 e geçicek ve bu kadar yeterli olucak benim görüşğm olarak eğer hata alırsanız veya sistem kapanırsa bakarız tekrardan programı açın ve gözlemleyerek testi başlatın tabi tm5 bittiyse

Tphyrdl eşleşmemiş bak adamda ona dikkat et. Sende de asenkron mu? Değilse adamınki 28/26

3DMark'ta 10 puan için 1 gün uğraştığımı biliyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,245
Üyeler
199,322
Son üye
Novie

Geri