İşlemci Yükseltmeye Uygun Ömürlük Am5 Anakart Önerisi

Aorus al geç.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ama bence am6 bekle. Şuan am5'e yatırım bana çok mantıklı gelmiyor.
am6 içi 2029 gibi kısa bir süre beklemesi gerekiyor sanki

am6 içi 2029 gibi kısa bir süre beklemesi gerekiyor sanki
Hocam muhtemelen am6 için pc dizmem zaten üst düzey oyunlar oynamıyorum, rekabtçi oyunlar oynuyorm daha çok. Aslında belkide b850mk bile bana fazla fazla yeter. Sadece mevcut am5 platformunu uzun süre kullanabilmek için iyi bir b850 bakmaktayım. İşlemci yükseltmek istediğimde, m2 ssd alıp 2. yi takmak istediğimde falan sonradan anakart ile tekrardan uğraşmamak için aslında birazda.

Hocam muhtemelen am6 için pc dizmem zaten üst düzey oyunlar oynamıyorum, rekabtçi oyunlar oynuyorm daha çok. Aslında belkide b850mk bile bana fazla fazla yeter. Sadece mevcut am5 platformunu uzun süre kullanabilmek için iyi bir b850 bakmaktayım
O işlemci için fazlasıyla yeterli zaten kafan rahat olsun. Kaldı ki bu çıksın bunu bekleyim bu çıksın şunu alayım bu işin sonu yok teknolojiye de yetişemezsin ondan en iyisi sisteminden zevk almaya bak. Şimdiden hayırlı olsun.

O işlemci için fazlasıyla yeterli zaten kafan rahat olsun. Kaldı ki bu çıksın bunu bekleyim bu çıksın şunu alayım bu işin sonu yok teknolojiye de yetişemezsin ondan en iyisi sisteminden zevk almaya bak. Şimdiden hayırlı olsun.
Sonuç olarak öneriniz ne hocam

Aorus üzmez.

Anakart çok önemli değil gibi görünse de sistemin bel kemiğidir. Sistemde yapacağın bir işlemi ancak anakart seni dinlediği kadar yapabilirsin. B850m-k işini görür yalan yok ama Aorus alırsan kafanda soru işareti kalmadan overclock vs her işini yapabilirsin

NZXT ASROCK ASROCK ÖNERMEYENLER NZXT ÖNERİP DURUYOR
ömürlük anakart bu
1786447459597.webp

amacınız sadece oyun oynamaksa işlemci değiştireyim yoluma devam edeyim kafasında bakıyorsanız orta üst seviyede b850 bir anakart işinizi çogunlukla görücektir x serisi kartlara gerçekten ihtiyacınız yok sistem topladığım insanların geri dönüşleri genellikle böyleydi

İşlemcim 7500f, muhtemelen am6 platform çıksa dahi am5 te kalacağım. Amd de 2029 a kadar destek vermekte hem. İleride güçlü işlemciler takabileceğim b850 arıyorum max 10k öneriniz nelerdir ben vrm yapısı ile iyi bulduğum gigabyte aorus b850m elite ice modelini buldum. Veya bu işlere bulaşmadan b850mk asus prime mı almalıyım ?
verdiğiniz iki seçenek arasında neredeyse yarı yarıya fiyat farkı var hocam, bu fiyat farkına değecek faydayı şuanki işlemcinizle zaten alamayacaksınız, ben de 7500f ile b850m-k kullanıyorum, wifi ile kullanacaksanız anakartta wifi desteği yok, 1500tl de onun masrafı oluyor, wifi ihtiyacınız yok ise b850m-k alıp geçin, kalan parayla da 1 gram altın yapın ilerde işlemci alırken kullanırsınız :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

verdiğiniz iki seçenek arasında neredeyse yarı yarıya fiyat farkı var hocam, bu fiyat farkına değecek faydayı şuanki işlemcinizle zaten alamayacaksınız, ben de 7500f ile b850m-k kullanıyorum, wifi ile kullanacaksanız anakartta wifi desteği yok, 1500tl de onun masrafı oluyor, wifi ihtiyacınız yok ise b850m-k alıp geçin, kalan parayla da 1 gram altın yapın ilerde işlemci alırken kullanırsınız :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
B850mk 6k aorus 10k 4k farka ileriye yatırıma değer bence. Sizce ? Hem anakartlara zam gelecek diye de duyuştum

B850mk 6k aorus 10k 4k farka ileriye yatırıma değer bence. Sizce ? Hem anakartlara zam gelecek diye de duyuştum
Tercih meselesi hocam, ben ileriye yatırımlık parça olayına biraz mesafeliyim açıkçası, ilerde öyle bi teknoloji çıkabiliyor ki elinizdeki birden değersizleşiyor, bugün ucu ucuna kurtaracak bişeyi elbette almamak lazım ama b850m-k zaten ucu ucuna kurtaracak bir anakart değil, çift m2 slotu da var, bence uygun fiyata alın geçin, 9700x veya 7800x3d de alsanız bu kart onları da besleyecektir, oyun oynarken üst düzey anakart ihtiyacı olacağını düşünmüyorum. Ben olsam 4k fiyat farkını SSD'ye ekler 1tb yerine 2tb alırım ikide bir oyun silmek zorunda kalmamayı düşünürdüm.

Geri