(Okumaya üşenenler için kısaca Alınmaz Çöp)
Hocam attığınız linkten biraz inceledim ve düşündüğüm gibi OCR ile Aİ birleştirerek Gerçek zamanlı çeviri yapan bir sistem ve özelliklede son 2 yıldır böyle bir çok sistem çıktı ama ben şahsen bunu almazdım ve önermemde bunun bir kaç nedeni var
1- github’da falan zaten ücretsiz olarak aynı mantıkla aynı işi yapan hemde açık kaynaklı gayet başarılı bir kaç proje var yani para vermek saçma olmuş
2- “zaman kaybı olmadan” çeviriyor demişsiniz ama şuan OCR + Aİ api ile sıfır gecikmeli çeviri mümkün değil sadece daha hızlı yapabilirler döngü şu şekilde , Program ekranınızı izler ve yazıları yakalamya çalışır > program aldığı bilgiyi api isteğiyle ai gönderir ve çevir der veya localde çevirir > çevrildikten sonra o çetin tekrar sisteme gelir > sistemde o yazıyı ekrana yazdırır
Ama dediğim gibi çok gecikmeli olur yani the witcher,gta 5 gibi oyunlar için önermem anca stardewaley gibi oyunlara gider oda gereksiz
3-Açık kaynak olmadığı için ne yaptığını normal kullanıcı anlayamaz yani OCR demek ekran izlemek demek bir nevi yani ekranınızdaki görüntüleri 3. Taraf kişiler ile paylaşıyor olabilir yani güvenlik riski var
4-OCR sistemler özelliklede Dinamik oyunlarda yani sürekli hareket ettiğin ve altyazının arka planı olmayan veya şeffaf arka planı olan veya fontu alışılmıştan farklı olan oyunlarda metni tam olarak okuyamıyor genelde
5-İnternet bir sürü olumsuz sonuç ve şikayet ile dolu performansından bilgisayarda tükettiği kaynak sorununa kadar bir çok şikayet var ve doğru düzgün çalışmıyormuş genel olarak
Yani bende 2-3 yıl önce mi ne bir OCR translate sistemi kullandım ama onu ben kendim Hentaileri izlerken anime gibi altyazıları okuyup anlamak için (o zaman ingilizcem çok kötüydü) kendim yazdığım OCR sistemi kullanmıştım
Ayrıca bunun yerine direk oyun dosyasını çeviren sistemler ile kendiniz kısa sürede oyununuzu Aİ ile çevirebilir ve oynayabilirsiniz daha cumartesi günü kendim scrap mechanic oyununu Aİ ile çevirecek bir program yazdım çok daha hızlı ve kesin çözüm.
Hatta konsunu açacaktım da PC’nin başına geçemdim o gümdem beri geçsem atarım onu alıp modifiye edip istediğiniz oyuna uyarlarsınız