AMD Ryzen 7-260, Core 7 240h, AMD Ryzen Aı 7 350 Gibi İşlemciler Nereden Çıktı?

Hocam ben de mühendislik için hem ünide hem iş için hem de ara sıra oyun için kullanabileceğim bir laptop bakıyordum. Bahsettiğiniz R7 350 li bir model buldum. Bu benim işimi görur mu

Hocam kusura bakmayın sizin konunuza daldım direkt. Arkadas o işlemciden bahsedince sorayım dedim
Önemli değil hocam zaten ben de son günlerde sadece laptop bakıyorum. HP Omen serisi hakkında kronik sorunlar olduğunu duydum. En sorunsuz seri Lenovo Loq dediler.

Önemli değil hocam zaten ben de son günlerde sadece laptop bakıyorum. HP Omen serisi hakkında kronik sorunlar olduğunu duydum. En sorunsuz seri Lenovo Loq dediler.
Hocam Lenovo loqta da anakart yanma kronigi meşhur. Normalde Lenovoyu çok severim fakat o yüzden uzak duruyorum. SSD ve ram çok fazla ısınıyor diye biliyorum. Bir de HP omenin hangi kroniklerini biliyorsunuz. Ben Hall sensörü sorunu yeni modellerde çözüldü diye biliyorum. Başka kronikleri de sarsıntıli menteşe vs. Sizin bildikleriniz nedir?

Hocam Lenovo loqta da anakart yanma kronigi meşhur. Normalde Lenovoyu çok severim fakat o yüzden uzak duruyorum. SSD ve ram çok fazla ısınıyor diye biliyorum. Bir de HP omenin hangi kroniklerini biliyorsunuz. Ben Hall sensörü sorunu yeni modellerde çözüldü diye biliyorum. Başka kronikleri de sarsıntıli menteşe vs. Sizin bildikleriniz nedir?
Hall sensörü sorununu duymuştum. Lenovo Loq'a baktım dediğiniz sorunla ilgili konular açılmış. Hangi modele yönelsem bir kronik sorunu oluyor laptop bakmak çok yorucu gerçekten. Aslında sorunlara fazla odaklanmayıp servisi en iyi laptobu tercih etmek lazım sanırım.

Hocam Cinebench testine baktığımda Intel Core i7-14700HX işlemcisi dediğiniz işlemcilerden bir tık daha önde. Laptop modellerine baktığımda da dediğiniz işlemcilere pek rastlayamıyorum, laptoplarda daha çok intelin bu modelini kullanıyorlar. İntel işlemcide de uzun pil ömrü olur mu? Eğer pil ömrü kısaysa AMD işlemciler çok daha avantajlı olur benim için. Hangisi daha sessiz çalışır?
Önerim AMD tarafı olur, Intel'de de Core Ultra 9 alınabilir ama yine de AMD'de daha fazla ve daha güçlü seçenekler var. Ryzen AI serisi bir işlemci ile RTX ekran kartlı bir sistem kombinasyonu çok daha iyi olur, pil ömründen feragat etmemek için MUX switch olmalı.

Hall sensörü sorununu duymuştum. Lenovo Loq'a baktım dediğiniz sorunla ilgili konular açılmış. Hangi modele yönelsem bir kronik sorunu oluyor laptop bakmak çok yorucu gerçekten. Aslında sorunlara fazla odaklanmayıp servisi en iyi laptobu tercih etmek lazım sanırım.
Hocam normalde laptop hiç sevmem fakat taşınabilirlik,üni vs için mecburum. Benim tercihim her zaman masaustu pc

Core ultradan memnun olmayan 14. nesilden nefret eder. Tamamen beklentiyle alakalı. Ryzen ai serisi de fena değil alınır.
Bir de o arkadaş fan sesinden bahsetmiş. İşlemciyle doğrudan alakası yok fan sesinin. Bazı laptopların fanı daha sesli çalışır kimisinden de hiç ses duymazsın.
Lenovo Thinkbook verdiler iş için sonrasında Dell Pro Max 16 serisine geçiş yaptık . Her türlü intel tarafında HX serisi işlemcilerin durumu vahim malesef. Bi ara müşterilerimden birine HP Victus 16 aldırmıştım. 14700HX işlemci vardı onda. Dediğiniz gibi 14. nesildeki HX işlemciler daha büyük sıkıntı. Victusun malzeme kalitesinin düşüklüğünde birde bu işlemcinin kullanımı cidden rezalet oluyor. İntel tarafındaki güç tüketimlerini görünce AMD makul geldiğinden ben Acer Nitro AI 18 modeline geçtim. Hem batarya hem performans hem fan gürültüsü konusunda fazlasıyla iyi iş çıkartıyor bana göre.

Geri