wifisyzdut
80+
- Reaksiyon skoru
- 1
- Bütçe
- 80000
Merhabalar gençler, son 1-2 aydır bir sistem toplamaya çalışıyorum ve az buz kesinleştirdim ne alıp ne almayacağımı. Bütçem ortalama 80k ama esneklik yapabiliyorum, olabildiğince bütçe dostu ama kaliteden kısmadan yapmaya çalıştığım bir sistem. Elimde zaten klavye vs. var, onlara para harcamayacağım. Belirlediğim parçalar şöyle:
İşlemci: Ryzen 5 7500F (Bunu tanıdık bir arkadaştan ikinci el alacağım, neredeyse hiç fiyatına, yetmediğini düşünürsem yükseltirim sonradan.)
Ekran Kartı: RTX 5070
Anakart: MSI PRO B850M-G (Önerilere açığım.)
RAM: Aklımda bir şey yok açıkçası daha, patriot düşünüyorum 16x2, önerilere açığım
SSD: Elimde zaten olan bir ssd var onu kullanacağım
İşlemci Soğutucu: MSI Coreliquid A13 360mm (Evet işlemciye fazla ama hem daha sessiz çalışır hem de overclock/undervolt için daha rahat yol açılır, işlemci değiştirirsem de rahat ederim.)
PSU: MSI MAG A750GLS ya da A750GL
Kasa: Thermalright TL-M10 Vision
Buraya yazdıklarım değişime tabi olabilir muadillerini bulmam dahilinde. Bütün parçalarda önerilere açığım, konu açma maksadım da o zaten, bildikleriniz varsa parçalar hakkında, yorumlarınız, eleştirileriniz vs vs. duyabilirsem çok sevinirim.
İşlemci: Ryzen 5 7500F (Bunu tanıdık bir arkadaştan ikinci el alacağım, neredeyse hiç fiyatına, yetmediğini düşünürsem yükseltirim sonradan.)
Ekran Kartı: RTX 5070
Anakart: MSI PRO B850M-G (Önerilere açığım.)
RAM: Aklımda bir şey yok açıkçası daha, patriot düşünüyorum 16x2, önerilere açığım
SSD: Elimde zaten olan bir ssd var onu kullanacağım
İşlemci Soğutucu: MSI Coreliquid A13 360mm (Evet işlemciye fazla ama hem daha sessiz çalışır hem de overclock/undervolt için daha rahat yol açılır, işlemci değiştirirsem de rahat ederim.)
PSU: MSI MAG A750GLS ya da A750GL
Kasa: Thermalright TL-M10 Vision
Buraya yazdıklarım değişime tabi olabilir muadillerini bulmam dahilinde. Bütün parçalarda önerilere açığım, konu açma maksadım da o zaten, bildikleriniz varsa parçalar hakkında, yorumlarınız, eleştirileriniz vs vs. duyabilirsem çok sevinirim.