Yardım Modem Arayüzündeki 36.2db Ne Anlama Geliyor?

DESMOND

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
346
Türktelekom 75mbps paket alıyoruz ama speedtest de 8mbps çıkıyor. Modem arayüzünden vdsl mi adsl mi nasıl olduğunu kontrol ettim vdsl gözüküyor. Diğer değerleri tam anlamıyorum kontrol eder misiniz? Türktelekom bu hızı bize gönderiyor da bizim tesisatta mı problem var yoksa Türktelekom bu hızı bize göndermiyor mu öğrenmek istiyorum.
1787306012884.webp

Türktelekom 75mbps paket alıyoruz ama speedtest de 8mbps çıkıyor. Modem arayüzünden vdsl mi adsl mi nasıl olduğunu kontrol ettim vdsl gözüküyor. Diğer değerleri tam anlamıyorum kontrol eder misiniz? Türktelekom bu hızı bize gönderiyor da bizim tesisatta mı problem var yoksa Türktelekom bu hızı bize göndermiyor mu öğrenmek istiyorum.
Alıntıyı görüntüle
Tesisat sorunlu sanırım ADSL değerleri bunlar.

Tesisat sorunlu sanırım ADSL değerleri bunlar.
vdsl yazıyor ama değerler düşük evet ama vdsl yazıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

13.30 çıktı bu seferki testte yarım saat önce de 8.90 falan çıkmıştı. Ama hala uzaktan yakından alakası yok.

15 MBPS hız bile sınırda şu an. Bina tesisatına baktırın.

önce sizin evin iç hattına bakın, diğer kısmı turk telekomluk
bina kutusundan modeme gelene kadar olan kablo bize ait kısım. burda kablo da kopma vs olsa herhalde hiç internet gelmez. ucu oksitlenmiş olabilir başka ne problem olabilir bilmiyorum

15 MBPS hız bile sınırda şu an. Bina tesisatına baktırın.
Bina kutudan eve gelene kadar kablo mu kontrol ettirmeliyim yoksa başka kutuda vs problem mi olabilir. Bütün bina internetin kötü olduğunu söylüyor çünkü

bina kutusundan modeme gelene kadar olan kablo bize ait kısım. burda kablo da kopma vs olsa herhalde hiç internet gelmez. ucu oksitlenmiş olabilir başka ne problem olabilir bilmiyorum

Cızırtı var ise şebekede o baya sorun olur. bu da telin zarar gördüğü oksitlendiği anlamına gelir.

bunun aletleri filan var. ttkomcular gelince anlarlar o aletlerle sorun ne diye.

Cızırtı var ise şebekede o baya sorun olur. bu da telin zarar gördüğü oksitlendiği anlamına gelir.

bunun aletleri filan var. ttkomcular gelince anlarlar o aletlerle sorun ne diye.
bi arıza kaydı açılsa dışarı kontrol ederler dışarıda problem yoksa içerisi için gelirler extra ücret alırlar ama problem çözülse yeter. komşu ile interneti paylaşıyoruz normalde yasak diyorlar ama tt gelirse bunu görürse de sıkıntı

Bina kutudan eve gelene kadar kablo mu kontrol ettirmeliyim yoksa başka kutuda vs problem mi olabilir. Bütün bina internetin kötü olduğunu söylüyor çünkü
Ek yerleri düzgün değildir muhtemelen bi kontrol edin.

Önce Telekom'a talep oluşturup dış hattı kontrol ettirin, düzelmezse bina içine baktırın.

Ek yerleri düzgün değildir muhtemelen bi kontrol edin.
kabloyu takip edip bakarım kopukluk ezilme vs var mı diye de. bina genel olarak şikayetçi internetin kötü olduğunu söylüyorlar herkesin mi kablosu problemli

Geri