Ktc M27t6s 2k Qd-Mini Led Alınır mı?

bu nasıl?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

https://www.trendyol.com/gigabyte/m...253g15b&adjust_campaign=akakce_urun_listeleme

bu?
bunda sdrda kırmızımsı renk sorunu var gibi bir şey hatırlıyorum, bir de daha iyi alternatifi var zaten

qd oled bu fiyatlara en iyisi hangidir sizce.
şu an trueblack400 qd oled almazdım ben olsam, qd oled alacak adamın yanına koyacak 2. monitörü vardır beklesin trueblack600 veya 500 geleceklerden alsın, 5-6 sene kullanır
woled özelinde peak1000 falan düzgün çalışıyor woledde trueblack400-peak1000 alınabilir ama qdye kıyasla artısı eksisi var, bana qd oled daha fazla hitap ediyor mesela

• Beğen
Reaksiyonlar: umix
bu nasıl?

https://www.trendyol.com/gigabyte/m...253g15b&adjust_campaign=akakce_urun_listeleme

bu?
Bu orta segment bir model. Fiyatı da makul. Rakipleri MAG271QP X24 ve AW2725D. Muadillerinden 1k civarı daha ucuz yani. Görüntü kaliteleri buyük oranda aynı bu modellerin. Dell ve Gigabyte srgb modu gama 2.2 yerine sRGB gama kullandığı için ikisininde srgb modu soluk. Çünkü çoğu içerik gama 2.2 kullanıyor srgb gama kullanmak gri tonlarını bozduğu için solukluğa sebep oluyor. MSI ise gama 2.2 kullandığı için SRGB modu daha iyi. Diğer modlar da gama 2.2 kullandıkları için sorun yok bu sadece srgb modları için geçerli. Onun dışında kayda değer bir fark yok görüntü olarak; kalibrasyon ve panel şansına bağlı olarak biraz homojenlik ve görüntü doğruluğunda fark olabilir o kadar.

Bu orta segment bir model. Fiyatı da makul. Rakipleri MAG271QP X24 ve AW2725D. Muadillerinden 1k civarı daha ucuz yani. Görüntü kaliteleri buyük oranda aynı bu modellerin. Dell ve Gigabyte srgb modu gama 2.2 yerine sRGB gama kullandığı için ikisininde srgb modu soluk. Çünkü çoğu içerik gama 2.2 kullanıyor srgb gama kullanmak gri tonlarını bozduğu için solukluğa sebep oluyor. MSI ise gama 2.2 kullandığı için SRGB modu daha iyi. Diğer modlar da gama 2.2 kullandıkları için sorun yok bu sadece srgb modları için geçerli. Onun dışında kayda değer bir fark yok görüntü olarak; kalibrasyon ve panel şansına bağlı olarak biraz homojenlik ve görüntü doğruluğunda fark olabilir o kadar.
O zaman ben bu KTC'yi alıyorum hocam geldikten sonra ne gibi ayarlar yapmam gerekiyor

bunda sdrda kırmızımsı renk sorunu var gibi bir şey hatırlıyorum, bir de daha iyi alternatifi var zaten
Gigabyte ın 2k tandem woled monitöründe olan bir sorun. Gri tonunda kırmızımsı ton hatası var.

KTC M27T6S 2K QD-Mini LED
Sizce 16.000 TL bütçe ile alınır mı? Normalde 10 bine kadar bütçem vardı ama 6 taksitle daha iyi monitör almak daha mantıklı geldi. Yorum falan da göremedim kararsız kaldım.
1152 karartma bölgesi mevcut.
IPS panel olmasına rağmen karartma bölgeleri ile kontrast:
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Bu monitörü VA karanlığı sunan bir IPS panel gibi düşünebiliriz bence. HDR1000 sertifikasına da sahip sanırım. Ne dersiniz? G5 OLED yerine mantıklı olur mu? İnsanların G5 OLED'i pek sevdiğini düşünmüyorum, paranızın alabileceği en giriş seviye ve boş OLED monitör sanırım.
bütçen el veriyosa daha iyi olur .

O zaman ben bu KTC'yi alıyorum hocam geldikten sonra ne gibi ayarlar yapmam gerekiyor
HDR için renodx kurman lazım öncelikle. Mini led de algoritma çalıştığı için en iyi performansı hdr da verir.

Genel Ayarlar:
Düşük Giriş Gecikmesi :Açık
Adaptive Sync: Açık
Overdrive : Gelişmiş

HDR için:
Yerel Karartma : Yüksek
HDR : VESA Display HDR

Doğru SDR görüntü için:
Profesyonel Modlar : sRGB
Renk Sıcaklığı : varsayılan
Yerel Karartma : Kapalı

SDR oyunları oynamak veya SDR videoları izlemek için:
Profesyonel Modlar : doğru renkler için sRGB veya Native (aşırı doygun renkler istiyorsan)
Renk Sıcaklığı : varsayılan
Yerel Karartma : Yüksek (en derin siyahlar için)

Yerel karartmayı rekabetçi oyunlarda açmayın bence çünkü gecikmeye sebep oluyor mini led monitörlerde.

O zaman 16 bine KTC alınır diyorsunuz sanırım. Hem bütçeyi 10 binden güçlükle 16 seviyesine çekebildim. Zaten 21K bütçem olsa kafam rahat olsun diye bütçeyi arttırır 4K oled kovalardım.
Alınır evet

Son düzenleme:
Hangi modelden geçiş yapacaksın veya ilk monitörün mü olacak?

Görüntü kalitesinden rahatsız olup olmaman buna da bağlı, yani gözün ne kadar aşina iyi görsellere.

Mevcutta düşük kontrast veren eski Edge Lit Ips bir model kullanıyorsan ondan direkt kurtul sorduğun modeli alabilirsin.

M27T6S yükseltme olur (sayabiliriz)

Burada bahsi geçen diğer ekran hakkında ve genel olarak konularda yazdıklarıma kısaca göz gezdirebilirsin.

Ek olarak IPS için belki ileride gelecekte sektör öncelik tanıyıp verirse (bence düşük zayıf bir ihtimal) daha geliştirilmiş modeller görebiliriz.

Son düzenleme:
Hangi modelden geçiş yapacaksın veya ilk monitörün mü olacak?

Görüntü kalitesinden rahatsız olup olmaman buna da bağlı, yani gözün ne kadar aşina iyi görsellere.

Mevcutta düşük kontrast veren eski Edge Lit Ips bir model kullanıyorsan ondan direkt kurtul sorduğun modeli alabilirsin.

M27T6S yükseltme olur (sayabiliriz)

Burada bahsi geçen diğer ekran hakkında ve genel olarak konularda yazdıklarıma kısaca göz gezdirebilirsin.

Ek olarak IPS için belki ileride gelecekte sektör öncelik tanıyıp verirse (bence düşük zayıf bir ihtimal) daha geliştirilmiş modeller görebiliriz.

Süper açıklayıcı olmuşsunuz çok teşekkür ederim. Epey üzerinden sizi gördüm ve yardım istedim açıkçası :) Şuanki monitörüm Acer VG240YM3 24 inç 180HZ 1080P 6 bit + frc = 8 bit bir monitör. 2.5 senedir kullanıyorum ama rx9070 ekran kartına geçtiğim için daha iyi görsellik yakalamak istiyorum.

15-16 bine bu miniled işi mutlu eder mi? Miniledde VA mı yoksa IPS mi tercih edilmeli sizce? 16-20 bin bütçede 6 ay taksit olması şartı ile sizin tavsiyeniz ne olurdu acaba?
Aradığım tek şey en kusursuz görüntü kalitesi. Yenileme hızı vesaire önemli değil benim için ama gidipte 120hz bir monitör kullanmak istemem tabi o ayrı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,238,701
Üyeler
202,693
Son üye
KARUS55
Geri