Çözüldü✓ 9800x3d Vs 10800x3d Hangisi?

Cahil olunca bir konuyu bildiğini sanınca böyle oluyor neymiş 7800X3D çok ısınıyormuş yok ya cidden öyle mi herhalde bir tek bu konuda senin haberin var arada performans farkı(1080P low oyunculuk durumunda %15-%18) gerçekten az 5k fiyatına değmeyecek kadar daha doğrusu hatta deneyimli olanlar gelsin söylesin. 5K varken öyle rahat söylüyorsun ki ya yaşın küçük ya da çalışıp emeğinle paranı kazanmıyorsun kardeşim. Kullandığın işlemcide en giriş seviyesi işlemci tabikide oyunlarda fps kaybın olacak ama bunu telafi etmek için en iyi seviyede işlemciye yönelmek mantıksız.
Arada tam 6500TL Fiyat farkı var.
https://www.akakce.com/islemci/en-u...-sekiz-cekirdek-4-2-ghz-fiyati,334009206.html (Ryzen 7 7800X3D - 14850TL)
https://www.epey.com/islemci/amd-ryzen-7-9800x3d.html (Ryzen 7 9800X3D - 21370TL)
Ben sıfırına 21k vermemek için 17k ya 2. El 9800 aldım. 7800x3d alacaktım ama 2.el 9800x3d biraz uyguna bulunca aldım geçtim. İki işlemci de çok güzel kesinlikle ama 9800x3d alacaksanız 2.el tercih etmekte fayda olabilir çünkü arada ahım şahım bir fark yok.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@dombikpanda hocam güzelce anlatmış zaten bende kendi yorumumu ekleyeyim dedim.

2.el 9800x3d veya 7800x3d al geç bu iki işleöci seni uzun süre götürür.

Ben sıfırına 21k vermemek için 17k ya 2. El 9800 aldım. 7800x3d alacaktım ama 2.el 9800x3d biraz uyguna bulunca aldım geçtim. İki işlemci de çok güzel kesinlikle ama 9800x3d alacaksanız 2.el tercih etmekte fayda olabilir çünkü arada ahım şahım bir fark yok.

@dombikpanda hocam güzelce anlatmış zaten bende kendi yorumumu ekleyeyim dedim.

2.el 9800x3d veya 7800x3d al geç bu iki işleöci seni uzun süre götürür.
En son olarak birde 7800x3d sıcaklık testi sonucu da ekledim. Senin işlemci ne durumda en son -35 +200 mhz vardı scaler da 6x di sanırsam.

En son olarak birde 7800x3d sıcaklık testi sonucu da ekledim. Senin işlemci ne durumda en son -35 +200 mhz vardı scaler da 6x di sanırsam.
Hocam artık sıvı soğutmadan memnunum açıkcası. 1000 RPM de hatta 800 900 RPM şerde çok güzel soğutuyor. Fan eğrisini ona göre ayarladım ve çok memnunum gerçekten. Scalar 8X olarak kullanıyorum.

Fclk 2200 ve -35 ile akıp gidiyoruz

7500f kullanıyorum ve üstüne 5k daha koyup 9800x3d almak varken neden gidip 7800x3d gibi daha çok ısınan ve daha az performans veren bir işlemci alayım ki?
dostum bende rust oynuyordum 7800x3d fazla fazla yetiyordu drop yemiyordum yani 7800x3d de alsan 9800x3d de alsan aralarında dağlar kadar bi fark yok

ona ne alaka buna ne alaka çok biliyorsan sorma kardeşim. 9000 serisi al diyoruz hala çıkmamış işlemciyi konuşuyorsun sana laf anlatılmaz.
Dostum benim açtığım konuda sorduğum soru ile verilen cevapların ne alakası var? Ben şuan en iyi oyun işlemcisini alayım mı yoksa önümzüdeki sene yeni çıkacak işlemciyi beklemeli miyim diye soruyorum verilen cevaplar benim sorduğum sorunun cevabına hizmet etmiyor ki? 5090 al demişsin ben böyle bir şey mi sormuşum. Oynadığım oyun işlemciye ekran kartından çok yük bindiriyorsa işlemcimi yükseltmem mantıklı olacak demek ki böyle bir konu açmışım.

Cahil olunca bir konuyu bildiğini sanınca böyle oluyor neymiş 7800X3D çok ısınıyormuş yok ya cidden öyle mi herhalde bir tek bu konuda senin haberin var arada performans farkı(işlemci bağımlı oyunlarda 1080P low oyunculuk durumunda %15-%18) gerçekten az 5k fiyatına değmeyecek kadar daha doğrusu hatta deneyimli olanlar gelsin söylesin. 5K varken öyle rahat söylüyorsun ki ya yaşın küçük ya da çalışıp emeğinle paranı kazanmıyorsun kardeşim. Kullandığın işlemcide en giriş seviyesi işlemci tabikide oyunlarda fps kaybın olacak ama bunu telafi etmek için en iyi seviyede işlemciye yönelmek mantıksız.
Arada tam 6500TL Fiyat farkı var.
https://www.akakce.com/islemci/en-u...-sekiz-cekirdek-4-2-ghz-fiyati,334009206.html (Ryzen 7 7800X3D - 14850TL)
https://www.epey.com/islemci/amd-ryzen-7-9800x3d.html (Ryzen 7 9800X3D - 21370TL)

Sıcaklık test sonuçları
Reis yaşım 25 kendi paramı kendim kazanıyorum oynadığım oyunda da performansı dert etmek istemiyorum 5k beni yormayacak demek ki. 22 verip 9 taksitle alacağım 9800x3d . n11 de 7800x3d 6 taksitle aylık ödeme yine 2k yani aylık bana getireceği yük 3 ay daha fazla ödemek olacak sadece

Konuyu açma sebebim yeni serinin beklemeye değer olup olmadığı. Aradaki fark beklemeye değer değilse şuanda satın alacağım. Eğer çok fazla bir performans farkı olacaksa da yeni seriyi bekleyebilirim

Son düzenleme:
9800x3d her türlü uzun bir süre işini fazlasıyla görecek bir işlemci

9800x3d her türlü uzun bir süre işini fazlasıyla görecek bir işlemci
Mesajları oku reis ne gerek varmış 7800 daha az paraya aynı işi görüyormuş ben hatta ddr4 geçip 5800x3d falan alayım o da x3d zaten aynı işi görür heralde

Siz demediniz mi hocam yukarıda bütçem var alıcaksam alırım gibisinden alın işte bütçeniz var ise 9800x3d

Siz demediniz mi hocam yukarıda bütçem var alıcaksam alırım gibisinden alın işte bütçeniz var ise 9800x3d
Bütçem var hocam konuyu açma sebebim de bu zaten ama arkadaşlar 5090 al bütçen varsa gibi yorumlar yapıyor da aman sizin yorumu görmesinler. Cahil, velet tarzı yorumlar yapabiliyorlar çünkü

Dostum benim açtığım konuda sorduğum soru ile verilen cevapların ne alakası var? Ben şuan en iyi oyun işlemcisini alayım mı yoksa önümzüdeki sene yeni çıkacak işlemciyi beklemeli miyim diye soruyorum verilen cevaplar benim sorduğum sorunun cevabına hizmet etmiyor ki? 5090 al demişsin ben böyle bir şey mi sormuşum. Oynadığım oyun işlemciye ekran kartından çok yük bindiriyorsa işlemcimi yükseltmem mantıklı olacak demek ki böyle bir konu açmışım.

Reis yaşım 25 kendi paramı kendim kazanıyorum oynadığım oyunda da performansı dert etmek istemiyorum 5k beni yormayacak demek ki. 22 verip 9 taksitle alacağım 9800x3d . n11 de 7800x3d 6 taksitle aylık ödeme yine 2k yani aylık bana getireceği yük 3 ay daha fazla ödemek olacak sadece

Konuyu açma sebebim yeni serinin beklemeye değer olup olmadığı. Aradaki fark beklemeye değer değilse şuanda satın alacağım. Eğer çok fazla bir performans farkı olacaksa da yeni seriyi bekleyebilirim
tamam tamam yeterince uzattın en çok bilen sensin devam et. ayrıca sana ilk cevabım zaten bu konu ile ilgiliydi çıkıp okumanı tavsiye ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,238,692
Üyeler
202,686
Son üye
kuyumcumehmet
Geri