Ramlere üfleyen fan varsa iyi
Yok hocam ben ddr5de en azından iyi bi ram attığım için kenara seviniyorum. Emekleme dönemindeyim ne yapacağım belli değil. Şuan bana hynix a-die çalışan bir sistemde biosu açıp hadi overclockla desen hiçbir şey yapamam
Bu ramde gördüğüm avantaj istersem gecikmeleri gevşetip voltaj düşürmeye gidebilirim istersem 1.45 de daha iyi sıkabilecek miyim buna bakarım istersem 6200 cl30 ayarlarım 6000 cl26 yerine vs vs.
Düşük rami yukarıya doğru zıplatmak zor ama yüksek rami aşağıya kaydırmak daha basit. Çünkü hazır expo profili zaten test edilip onaylanmış bir şekilde “sıkılı”. Gevşetmek veya “aynı voltajda daha iyi sıkmak” benim elimde. Ne demek istediğimi anladın
Daha bunun anakartı var işlemcisi var
benim ddr5 i öğrenmem en kötü seneye yazı bulur (benim eforuma bağlı zamanı geri çekmek)
Ddr4 le hiçbir benzer yanları yok. Yüksek fclk için, ram timing için, nasıl cold boota düşürülmez, stepping nasıl yapılır, ses usb sorunları olursa ne yapmam gerektiğini yalayıp yutmuştum.
Aktarabileceğim bi benzer yanları olsa işim daha kolay. Örneğin;
tWR 48 gitmişsin ama tRTP 10. Mesela tRTP 12 altı çok zor diye gördüm şimdilik ama yapmışsın. Birde tRTP*2 = tWR idi ddr4 için ama ddr5 için bu ne oldu bilmiyorum en basitinden