Fiber Kopmuş Türk Telekom Yardımcı Olmuyor

Kovalentt

80+
Reaksiyon skoru
9
Arkadaşlar merhaba bugün istanbulda bir rezidansta kiralık bir daireye çıktım. Sonrasında yavaş yavaş abonelikleri açıyordum. İnternet için türk telekoma başvurdum. Gelen arkadaş sinyal alamadığını söyledi. Sonrasında arkadaş tek tek binadaki kutuları kontrol etmeye gitti. Arkadaş geldikten sonra hattımın kopuk olduğunu iletti. Bende bunun için ne yapabileceğimi sordum o da bu türk telekomu bağlamaz yönetimin ilgilenmesi gerektiğini söyledi. Bende akabininde yönetime durumu ilettim. Arkadaşlar bu hattı türk telekomun çektiğini bundan dolayı onların bir şey yapamayacağını söyledi. Sonrasında başka bir ekip daha geldi modem için gelen diğer arkadaşlarda aynı şekilde hattın kopuk olduğunu bununla türk telekomun ilgilenmeyeceğini söylediler. Sonrasında tekrar durumu yönetime ilettiğimde bana gene aynı şeyi söylediler. Ne yapmam gerekiyor ? Dışardan elektrikçi yada fiber işleri ile ilgilenen birilerini mi çağırayım yeni hat döşenmesi için yoksa farklı çözüm yolları mevcut mu ?

genelde evdeki kablonun ucunda sorun oluyor bende de benzer durum vardı ucu yenilemişti düzelmişti fiber , eğer kopukluk evde değilse yeni hat çekilicek ona da telekom bakmıyor kendin çektirmen gerekiyor bildiğim kadarıyla

sadece sizin dairede mi sinyal yok hocam? Eğer birden fazla iseniz yönetimle konuşup talep edin bence

genelde evdeki kablonun ucunda sorun oluyor bende de benzer durum vardı ucu yenilemişti düzelmişti fiber , eğer kopukluk evde değilse yeni hat çekilicek ona da telekom bakmıyor kendin çektirmen gerekiyor bildiğim kadarıyla
hocam sorun ucunda değil muhtemelen gelen arkadaş kırmızı lazer ile kontrol etti banada gösterdi. kabloyu burunca kabloda kırmızılık oluşuyor. ilerleyen yerlerde de aynı şekilde ama kutuya ulaşmıyor. Muhtemelen kopukluk daireden sonraki yerlerde yüzde 95 ihtimalle.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

sadece sizin dairede mi sinyal yok hocam? Eğer birden fazla iseniz yönetimle konuşup talep edin bence
Hocam maalesef sadece bende yok

Hocam bir telekom elektrik işinden anlayan birisini bulcanız yeni fiber çektiriverceniz yoksa çok uzun süre interntesiz kalırsınız, benim de bunun gibi bir sorunum oldu telekom ve yönetim birbirine paslıyordu ben de telekomcu ile konuştum bana bir numara verin özel bu işleri yapan diye saolsunlar emekli telekomcu bir dayının nuamrasını verdi adam tesisatı çekti bizde intenetinimize kavuştuk hespsi 1 hafada çözüldü.

Hizmeti sağlaması gerekiyor böyle rahatlık olur mu ya. 0 hat çekerken kutudan daireye kadar kablo çekiyorlar sonuçta.

Hocam eğer sorun sizdeyse evinize evinize bir elektrikçi çağırmanız lazım eğer genel binadaki bir sorun ise yönetime bildirmelisiniz sorumluluk onların yasal olarak eğer binanın dışında nir sorunsa o zaman internet servis sağlayıcısının çözmesi lazım

Yani sorunun tam olarak nerde oldugunu anlamadım binanım fiber kutusuna mı sinyal gitmiyor veya dışardaki fiber kutusuna mı ? Ayrıca sizinki tek mi yoksa genelmi yani koskoca rezidansta kimsenin ev interneti yok mu ? Aşırı saçma geldi bana belki taşınabilir superbox kullanıyorlardır artık bilemicem

Ayrıca ev sahibine sormayı deneyin bi isterseniz işte eve neden internet çekemiyorum sorun varmış diyorlar siz ev interneti kullanmıyor muydunuz falan bence size asıl bilgiyi o verir bina yönetimi para verip yaptırmamak için numara yapıyor gibi geldi bana

Hizmeti sağlaması gerekiyor böyle rahatlık olur mu ya. 0 hat çekerken kutudan daireye kadar kablo çekiyorlar sonuçta.
Hocam yeni yapılarda fiber kutusu zaten koyulması şart diye biliyorum yani binadan evlere kadar olan interneti Mütahit yaptırıyor yani İSS dışardan binadaki ankastre fiber kutusuna kadar çekiyor ve müteahhitin daha bina yapılırken o kutudan evlerin içindeki buat kutusuna kadar fiberi yerleştirmek hazır etmek zorunda (veya bazılarında buat kutusu yok direk şalter kutusunun içinde şalterlerin yanındaki boşluğa/arkadına sığdırıyorlar) iss kurlum ekibide o evin içindeki kutudan prize çekip modemi vs. takıyorlar

(Gerci sırf modemi takmak için 1K-1.5K arası para alıyorlar zorunlu ondan bahsetmiyorum bile)

Hocam telekomun bölge müdürlüğünde erişim ve planlama departmanına gidip sornunuzu iletin. Sadece onlar ciddiye alır ekip yönlendirir.

Hocam yeni yapılarda fiber kutusu zaten koyulması şart diye biliyorum yani binadan evlere kadar olan interneti Mütahit yaptırıyor yani İSS dışardan binadaki ankastre fiber kutusuna kadar çekiyor ve müteahhitin daha bina yapılırken o kutudan evlerin içindeki buat kutusuna kadar fiberi yerleştirmek hazır etmek zorunda (veya bazılarında buat kutusu yok direk şalter kutusunun içinde şalterlerin yanındaki boşluğa/arkadına sığdırıyorlar) iss kurlum ekibide o evin içindeki kutudan prize çekip modemi vs. takıyorlar

(Gerci sırf modemi takmak için 1K-1.5K arası para alıyorlar zorunlu ondan bahsetmiyorum bile)
Superonline kullandığım sırada 3 aboneliğim için kutudan kablo çektiler. TT de elektrikçi çağırın kablo çeksin diye yanıt almıştım.

Superonline kullandığım sırada 3 aboneliğim için kutudan kablo çektiler. TT de elektrikçi çağırın kablo çeksin diye yanıt almıştım.
O telekomun sucu işte hocam mesela ben 5-6 senelik falan binada oturuyorum duvarlarda yani prizde cat6 kablo vardı ama eve gelen turk telekom çalışanı uğraşıp fiberide o borudan gecirmek yerine fiber optik kabloyu direk cat6’nın şalter kutusundaki ucuna bağlayıp modemi takacağı yerdeki cat 6 kabloyu cekerek fiberi tc odasına çekmişti yani kısaca uğraşmamak için cat6’yı klavuz olarak kılavuz olarak kullandı ve hattan çıkardı ben ilkte telefon kablosu sanmıştım dikkat etmemeiştim her neyse fark edince arayıp şikayet kaydı oluşturdum bana verdikleri cevap “bölgenizde altyapı çalışması nedeniyle kesinti var en 3 gun içinde düzelmesini umuyoruz” oldu yani şikayeti bile okumamışlar tekrar kayıt açtım bu seferde “sorun için uzgunuz hizmetlerimizi duzelticez” oldu sonra allah belalarını versin diyip saldım işin peşini

Yani turktelekom ev interneti konusunda nerdeyse tekel olduğu için umursamıyor

Geri