Yardım M2 Yuvasının Konumu Nerede Olması Daha İyi

kyemre058

80+ Gold
Reaksiyon skoru
2,731
Bütçe
132121
Beyler merak ettiğim bir konu var bu iki anakart birebir aynı sadece birinde WIFI7 var. Sormak istediğim kısım ekran kartı yuvası m2 yuvasının altında olmasımı daha iyidir üstünde olmasımı bilen bir arkadaş aydınlatırsa sevinirim.

1234.webp
123.webp

Sdd ısınmasın diyorsan sağdaki daha iyi soldakinde ssd ekran kartının altında kalıyor 1 çıtır daha fazla ısınır ama gen 5 yoksa ne kadar ısınacaksa artık

Soldaki anakart benim kasayla uyumlu değil, benim kasa işlemciyle ekran kartı arasında m2 ssd slotu olması gerekliliği bulunduruyor. Onun dışında nerede olduğunun herhangi bir önemi yok

Ne zamandır görmüyordum seni. Hoş geldin. Az çok neyi hedeflediğini tahmin ediyorum. Ben 1. görseldeki anakartı tavsiye ederim. Nedeni eğer hava akışını önden sağlayacaksan gpu hot spot değerlerin 2 3 derece kadar düşük olacak. 2. anakartın alametifarikası ise ssdnin daha serin çalışması. Ama o kadar farkı yok. Eğer ssd eklemesi yapacaksan ikisinde de gpu çıkarman gerekecek. Tek bir ssd ile devam edip hiç değiştirmeyeceksen 1. görseldeki anakart daha mantıklı. 2.görseldeki anakartın gpu hot spot yerine back plate soğutmasına desteği varmış gibi görünüyor ama pek sonuçları etkilemiyor. Eğer gpu altına reverse fan koyacaksan hava akışı düzeni istiyorsan gpu daha serin çalışsın ssd önemsiz diyorsan 1. anakartı tercih etmen doğru olacak. Dual Chamber kasa ile psu arkaya gelecekse söylediklerim hiçbir önemi kalmıyor bu arada mAtx anakartlarda.

Ne zamandır görmüyordum seni. Hoş geldin. Az çok neyi hedeflediğini tahmin ediyorum. Ben 1. görseldeki anakartı tavsiye ederim. Nedeni eğer hava akışını önden sağlayacaksan gpu hot spot değerlerin 2 3 derece kadar düşük olacak. 2. anakartın alametifarikası ise ssdnin daha serin çalışması. Ama o kadar farkı yok. Eğer ssd eklemesi yapacaksan ikisinde de gpu çıkarman gerekecek. Tek bir ssd ile devam edip hiç değiştirmeyeceksen 1. görseldeki anakart daha mantıklı. 2.görseldeki anakartın gpu hot spot yerine back plate soğutmasına desteği varmış gibi görünüyor ama pek sonuçları etkilemiyor. Eğer gpu altına reverse fan koyacaksan hava akışı düzeni istiyorsan gpu daha serin çalışsın ssd önemsiz diyorsan 1. anakartı tercih etmen doğru olacak. Dual Chamber kasa ile psu arkaya gelecekse söylediklerim hiçbir önemi kalmıyor bu arada mAtx anakartlarda.
Hoşbulduk hocam cevap için teşekkürler. Dual chamber kasa alırım heralde o zaman farketmiyor hangisi ucuzsa oradan devam.

bende wifi 7 olan modeli var, sağdaki, ekran kartının üstündeki m2 slotu gen 5 alttaki 2 tanesi gen 4.

Ben ASUS ROG STRİX B760G Snowflake'de iki türlü denedim. Pek bir şey değişmedi. İki türlü de ekran kartı m2'yi ısıtıyor. Şu an altta sistem yükteyken 47 derece mesela.

1790508937056.webp

Ekran kartı inceyse alt kısım daha iyi olabilir ama.

Ben ASUS ROG STRİX B760G Snowflake'de iki türlü denedim. Pek bir şey değişmedi. İki türlü de ekran kartı m2'yi ısıtıyor. Şu an altta sistem yükteyken 47 derece mesela.

Alıntıyı görüntüle

Ekran kartı inceyse alt kısım daha iyi olabilir ama.
İnce ekran kartı sevmiyorum ya. Aklımda 2 kart var ama duruma göre bakıcam biri TUF 5070Ti diğeri Noctua 5080. Aslında jonsbo d34 kasası satılsa türkiyede 140mm fanları da destekliyor. tuf 5070ti 9800x3d yapıp alt ve üste noctuanın 2x140mm siyah fanlarını egzozada 120mm noctua siyah fan almayı düşünüyodum. Ama işlemci soğutucularda kararsız kalıyorum öyle de. Çünkü noctuanın hava soğutması sığmıyor. Aio'da çok deneyimlemedim pompa sesi vızıltısı falan oluyorsa sinirimi bozar gibi geliyor o yüzden bi tık kararsızım.

İnce ekran kartı sevmiyorum ya. Aklımda 2 kart var ama duruma göre bakıcam biri TUF 5070Ti diğeri Noctua 5080. Aslında jonsbo d34 kasası satılsa türkiyede 140mm fanları da destekliyor. tuf 5070ti 9800x3d yapıp alt ve üste noctuanın 2x140mm siyah fanlarını egzozada 120mm noctua siyah fan almayı düşünüyodum. Ama işlemci soğutucularda kararsız kalıyorum öyle de. Çünkü noctuanın hava soğutması sığmıyor. Aio'da çok deneyimlemedim pompa sesi vızıltısı falan oluyorsa sinirimi bozar gibi geliyor o yüzden bi tık kararsızım.
Pompa hızını fullemediğin sürece vızıltı gelmesi zor. Fanlardan ses gelirse gelir. Ben ROG RYUJIN 240mm'in fanlarını NF A12x25 ile değiştirdim soğutucu işlemciye yetmediğinden hala sesli. Yani Soğutucu işlemciye hayli hayli yetiyorsa ses çıkarmaz.

Tuf falan boşverirdim direkt Noctua alırdım ben. Kaya gibi kart. Bende de Noctua 3070 var 4 yıllık olmasına rağmen kart hala %50 fan 63 derece çalışıyor. Hotspot bile 75 derece falan. Sadece coil whine olmasaydı iyiydi... O da ASUS'un eşşekliği zaten.

Geri