İkinci elde bir sistem buldum arkadaşlar.
Sistem için 45.000 TL'den anlaştık. Monitör ile 50.000 TL Detayları şu şekilde;
- İşlemci: AMD Ryzen 5 7600 3.80GHz 6 Çekirdek 38MB Önbellek Soket AM5 İşlemci (x1)
- Anakart: MSI MAG B650M Mortar WiFi AM5 DDR5 6400MHz(OC) HDMI DP M.2 mATX Anakart (x1)
- Ekran Kartı: MSI GeForce RTX 4070 OC Ventus 2X 12GB GDDR6X 192 Bit DLSS 3 Ekran Kartı (x1)
- RAM: Kingston Fury Beast 16GB (1x16GB) 5600MHz CL36 DDR5 RAM (KF556C36BBEA-16) (x2 - Toplam 32GB)
- SSD: WD SN770 500GB NVMe Okuma 5000MB - Yazma 4000MB M.2 SSD (WDS500G3X0E) (x1)
- Kasa: MSI MAG Vampiric 100L Tempered Glass RGB Mid Tower ATX Kasa (x1)
- PSU (Güç Kaynağı): MSI MAG A750GL 750W 80+ Gold Full Modüler
Ancak bir katakulli var mı yok mu anlayamadım. İlandaki fotoğraflarda koltuğu falan gözüküyor üzerinde ismi var vs. muhtemelen onun koltuğu zaten kargolu satış da yapmış bir kaç kere 2 yorumu var 5 yıldız vs. Ancak bir gariplik var. Gariplik de şudur ki gördüğünüz gibi sistem açıklamasında (1. ve 2. görseller) 500GB ssd gözükmesine rağmen eklerden 3. sünde göreceğiniz gibi sistem bilgisinde 2.27TB depolama gözüküyor. Satıcıya bu durumu sorduğumda bilmediğini söylüyor. 4. ekte de göreceğiniz üzere sistemi kendisi sıfır toplamış ve hatırlamadığını söylüyor. Ben de ardından o zaman faturalarını atarsınız daha iyi anlaşırız dedim. O da 5. ekte göreceğiniz üzere TC Kimliği ve Adres bilgilerini kapatarak paylaşacağını belirtti. Ben de itiraz ettim tabi, kabul etti sadece TC Kimlik kapatıp paylaşacağını söyledi. Burası da bir garip anlamadım zaten. Sonrasında da ben isim soyisim ve adres bilgilerinin gözükeceği şekilde faturayı paylaşırsanız devam edebiliriz dedim o da tamam dedi ama hatalı bir hareket miydi anlayamadım. Sistemi satın aldığımı varsayarsak faturalarını bana iletmesi gerekiyor ama TC Kimlik bilgimi karalayıp iletirim vs. diyor.
Yarın sabah işten döndüğünde istediğim testleri ileteceğini belirtti. Şimdi haklı olarak malın çalıntı olabilme ihtimali doğuyor aklıma sistemdeki depolama hakkındaki bilgiyi bilmemesinden kaynaklı. Velev ki bir problem yok sistem aynen var. Faturada bir problem yok isim soyisim adres vs. tutuyor.
(Sahte belge olabilme ihtimali de var?) İlan Sahibinden üzerinden bulundu ve anlaşıldı. Param güvende ile de gönderim yapabileceğini belirtti. Kargo ile daha önce uzak mesafeye bilgisayar gönderdiğini belirtti param güvende ile.
Biliyorum parçalara göre fiyatı "mevcut piyasa" için uygun. Zaten o yüzden kafam karıştı yoksa uygun değil de normal olsaydı uğraşmazdım sorgulamazdım. Daha önce de ikinci elden böyle bir alışveriş yapmadığım için sizce testler ve faturalar
(Hala sahte olabilme ihtimali var) haricinde neler talep etmeliyim. Sizce TC Kimlik bilgisini silmesine izin mi vermeliyim?
Param güvende sistemi tamamen alıcıyı koruduğunu söyleyen inatla bunu savunan insanlar var. Velev ki sistem denildiği gibi ulaşmadı elime.
(Bu süreçte full video kaydı olduğunu (Kargo teslim alımından çalıştırılıp detaylı parça kontrolüne kadar) varsayarsak) param güvendenin bana sunduğu iade hakkını kullanıp iade gönderdiğimde paramı geri alırım ama satıcı iadeyi kabul etmediğinde süreç nasıl devam eder?
Gelelim asıl can alıcı soruya. Sizce bu işte bir katakulli var mı?
Hayır gidip sistemi göremem. Aradaki mesafe Türkiye'nin bir ucundan diğer ucu neredeyse. Tanıdığım kimseyi de bulamadım.