Yardım AMD Ryzen 7 9800x3d Ye Şu Anakartı Aldım Sizce Nasıl

anakart bu dostlar giriş cıkışı bana yeterli gibi geldi usb portları klimisi kırmızı kimisi mavi bunların ne farkı var anlamıyorum pek moza r5 bundle ile sorun yaşamam umarım bunun x870 ine para vermektense yanına bide

ASUS ROG STRIX HELIOS II GX601S Beyaz kasa alayım diyorum

anakartın modeli ASUS ROG STRIX B850-A GAMING NEO WiFi7 AMD sizce nasıl ?
Çok iyi kart aldın knk sorun etme
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tek farkları x870 ile usb girişleri

Çok iyi kart aldın knk sorun etme

Tek farkları x870 ile usb girişleri
kasayıda aldım bro sonucta x870 anakart parasına bi kasa bi anakart çektim yoksa denize düşen yılana sarılır deyip giga master ice alcaktım 33 k ya iyiki almadım

inşallah anakart vram sıcaklıkları istediğim gibi olur yarın kurunca konuya foto eklerim

alma dedik tacyon dinlemedin ki :D

alma dedik tacyon dinlemedin ki :D
amazon sayesinde mübarek ürünleri deneyimledim malzeme kalitesi felaket iyydi ama tychon un hiç beklemiyodum asustan böyle bişe cıkcanı düşünmüyorum yarın geliyo asus bi kasa bi anakart çektim böylelikle deli gibi parça değişiyorum :D

Ekler

• WhatsApp Image 2026-09-13 at 03.02.39.webp
    WhatsApp Image 2026-09-13 at 03.02.39.webp
    202.5 KB · Hit: 27
  • WhatsApp Image 2026-09-14 at 22.31.42.webp
    WhatsApp Image 2026-09-14 at 22.31.42.webp
    91 KB · Hit: 30
Bios güncellemeden dram hatası verdi beta bios yüklemek zorunda kaldım mecburen açıldı yazılım davası olmasa asla almazdım bu anakartı

Ekler

• IMG_6134.webp
    IMG_6134.webp
    882.6 KB · Hit: 18
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0DP5FBV4P/ref=ewc_pr_img_2?smid=A3M8ZDVQYO52H9&th=1
Ben bu ikisi arasında kaldım siz neden NEO almak zorunda kaldınız o kısmı anlamadım bir de beta sürümü yüklemek zorunda kaldım demişsiniz şu an ne durumdasınız ne yaptınız?

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0DP5FBV4P/ref=ewc_pr_img_2?smid=A3M8ZDVQYO52H9&th=1
Ben bu ikisi arasında kaldım siz neden NEO almak zorunda kaldınız o kısmı anlamadım bir de beta sürümü yüklemek zorunda kaldım demişsiniz şu an ne durumdasınız ne yaptınız?
selamlar benim diğer parçalar asus olduğu için giga anakartımda psu bile bazen tetiklemiyordu 3 farklı psu denedim bazen tetiklese bile görüntü gelmiyordu yaşadığım birinci sıkntı buydu. 2. olarakda fan kontrolünü harici bi yazılım yükleyerek bile yapamadım doğru düzgün onda da sıkıntı cektim bide m2 ssd min biri çok fazla ısınıyodu manasız şekilde 75 derecelere kadar gördüm. tachyon şahane bi anakart ama sökerkende cpu soket kısımları alt alta oldugu için çok zorlandım parmak girmiyor şimdi neoyu tamamen beyaz setup olduğu için aldım hiçbir sıkıntım kalmadı beta bios olmasına rağmen 2 defadır beta bios veriyor asus anlamadım manasız sistemim şu şekilde oldu

Ekler

• IMG_6396 (1).webp
    IMG_6396 (1).webp
    997.7 KB · Hit: 14
selamlar benim diğer parçalar asus olduğu için giga anakartımda psu bile bazen tetiklemiyordu 3 farklı psu denedim bazen tetiklese bile görüntü gelmiyordu yaşadığım birinci sıkntı buydu. 2. olarakda fan kontrolünü harici bi yazılım yükleyerek bile yapamadım doğru düzgün onda da sıkıntı cektim bide m2 ssd min biri çok fazla ısınıyodu manasız şekilde 75 derecelere kadar gördüm. tachyon şahane bi anakart ama sökerkende cpu soket kısımları alt alta oldugu için çok zorlandım parmak girmiyor şimdi neoyu tamamen beyaz setup olduğu için aldım hiçbir sıkıntım kalmadı beta bios olmasına rağmen 2 defadır beta bios veriyor asus anlamadım manasız sistemim şu şekilde oldu
Anladım hocam hayırlı olsun umarım sıkıntısız kullanırsınız. Benim şu anki sistemde de mesela anakart msi b550gaming edge wifi işlemci ryzen 5 5600 ram pny xlr8 epic 2x8 psu raijintek cratos ekran kartı galax 4070 super. Ben de AM5 geçiyorum. Ram olarak https://www.sinerji.gen.tr/xpg-32gb...-ddr5-expo-ram-ax5u6000c3016g-dclarbk-p-46425 bunu aldım işlemci olarak 7800x3d anakart olarak da gigabyte x870 aorus elıte ice düşünüyorum ama uyumsuzluk konusunu ilk defa duydum valla. Şu anki sistemimde de yaşamamıştım hiç şu an bi kafam takıldı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,244,528
Üyeler
204,457
Son üye
Orhan YALDIZ
Geri