Öneri Oyunlar TR Dublaj Olmalı

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Türkiyede futbol sektörüne olan ilginin bilgisayar oyunlarına olduğunu düşün şuan mobiş oyunlarda dublajı geçtim türklere özel içerikler çıkarıyorlar lol bile kendi kendine bir heroya 35 dakika seslendirme getirebiliyor bunlarda yapabilir
Farkındaysan o oyunların birçoğu da bedava oyunlar oluyor. Çünkü bizim pazarda başka türlü etki görüp fazla oynanan oyun çok az. Getirebilirler, sadece üşeniyorlar. Göstermemiz lazım istediğimizi ama göstermeye çalışırken bile altyazıyı zorla alıyoruz. Dublaja ne kadar üşendiklerini sen düşün.
Aslında komünite var ama birlikte hareket yetkinliği yok. Arkadaşın serzenişi de buna muhtemelen. Direkt bu kategoride ünlü içerik üreticiler vasıtasıyla -örneğin Enis Kirazoğlu- birilerinin bir protesto başlatması gerektiğini savunuyor lakin üslubu çok etik değil tabii.
Üslup başka konu da istenmesinde sakınca yok, sadece daha altyazı alamamışken dublaj talep etmek komik geliyor bana. Altyazıyı alalım da bir her oyuna, pazar bir görsün. Dublajı da dener illa. PS title'ları eskiden alırdı mesela. Anlaşamayınca dublaj yapanlarla saldılar direkt.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Örnek death stranding. İlk oyunda Türkçe vardı. Ama ilk oyun bizde fazla satmadığı için yeni oyunda Türkçe yok.
Aynı şekilde bu da var.

Bu tepkiyi yaptığın sürece gelmeyecek. Firmalar satış adetlerine bakar.
Sen boykot diyip korsan oynadıkça adam getirmeyecek.
Ne zaman adamın oyununu alırsan adam seni fark edip getirecek.
Örnek death stranding. İlk oyunda Türkçe vardı. Ama ilk oyun bizde fazla satmadığı için yeni oyunda Türkçe yok.
TR de şuanda çıddi bir oyuncu kitlesi var. adamlar Yunanca dublaj getiriyor ufacık ülke

TR de şuanda çıddi bir oyuncu kitlesi var. adamlar Yunanca dublaj getiriyor ufacık ülke
Kabileler bile bizden daha iyi pazarlıyor kendini. Afrika ülkelerinden birinin dilinde altyazı görmüştüm birinde Türkçe daha yok iken.

Beyler yeni çıkan hiçbir oyunu dublaj çıkmadığı sürece almayalım altyazı olsa bile almayalım korsan oynayalım. ruhsuz bir oyun oynamaktan bıktım. Bu tarz protestoları büyük kanalların başlatması dileğiyle.
Oyun yapımcılarına gidekim ByUndefined türkçe dublaj istiyormuş yoksa bize oyun aldırmıyor diyelim onlar hemen dublaj için çağırsınlar seni hen dublajı yaparsın bende türkçe şekilde oyun oynamış oluruz nasıl fikir

Şaka bir yana

Bir çok büyük içerik üreticisi zaten söyleyip duruyorlar onları takmıyorlarda bizi mi takıcaklar adamlar aa tr oyuncuları oyunumu almıyor diye üzülücek halleri yok ya

Kabileler bile bizden daha iyi pazarlıyor kendini. Afrika ülkelerinden birinin dilinde altyazı görmüştüm birinde Türkçe daha yok iken.
Yanlış bir durum protesto eylem boykot her neyse yapılmalı ben ruhsuz bir oyun oynıyacaksam para vermem vermek isteyen verebilir benim sözüm bişeyleri düzeltmek isteyenlere.

AAA oyunlarda Yunanca görmedim hiç. Bağımsız stüdyolar ise kafasına göre ekler :D.
Projede çalışan yunan varsa bile ekletmiş olabilir.

Oyun bana hikayesini anlatamıyorsa boş görselden ibaret oynuyorsam bana birşeyler anlatmıyorsa o oyun para haketmiyor demektir.

Sen boş bir adamsın konuyu terket.
tamam ben terkediyorum simdi konuyu. ben gittikten sonra oyunlar turkce dublajli cikicak bundan sonra.

kardesim sen oyun almayinca adamlarin sana turkce dublaj cikaricagini soylemen buyuk gerzeklik. cok buyuk kitlemiz var dedigin kitle o kadar buyuk olmadigi icin altyazi bile gelmiyor zaten. ustune birde hala oyun almayalim diye protestoya davet ediyorsun. tovbe yarabbim tovbe yaa gece gece...

once altyazi gelmesi icin gidin biraz oyun alin. altyazili oyunlar cikmaya baslasin sonra dublaj diye tutturursunuz.

tamam ben terkediyorum simdi konuyu. ben gittikten sonra oyunlar turkce dublajli cikicak bundan sonra.

kardesim sen oyun almayinca adamlarin sana turkce dublaj cikaricagini sanman cok buyuk gerzeklik. cok buyuk kitlemiz var dedigin kitle o kadar buyuk olmadigi icin altyazi bile gelmiyor zaten. ustune birde hala oyun almayalim diye protestoya davet ediyorsun. tovbe yarabbim tovbe yaa gece gece...

once altyazi gelmesi icin gidin biraz oyun alin. altyazili oyunlar cikmaya baslasin sonra dublaj diye tutturursunuz.
Öyleyse verme kardeşim para oyuna korsan şekilde oyna niye paranı boşa harcıyon.

Öyleyse verme kardeşim para oyuna korsan şekilde oyna niye paranı boşa harcıyon.
yok moruk ben para verebilicek durumdaysam parasi ile oynuyorum. bu oyunlari yapan insanlar da ev gecindiriyor gunun sonunda. sana da aynisini tavsiye ederim. verebilicek durumun varsa oynadigin oyunlarin parasini ver.

hem belki altyazi ve dublaj getirmeye baslarlar turkiye icin :)

yok moruk ben para verebilicek durumdaysam parasi ile oynuyorum. bu oyunlari yapan insanlar da ev gecindiriyor gunun sonunda. sana da aynisini tavsiye ederim. verebilicek durumun varsa oynadigin oyunlarin parasini ver.

hem belki altyazi ve dublaj getirmeye baslarlar turkiye icin :)

turklerin oyunlara para verdigine dair tek ornek stalker 2 bu videoda ve o da yanlis haber ama haberi yok arkadasin :)

kardesim bir oyunda danca veya fince olupta turkce olmamasinin tek sebebi turklerin bu ufacik ulkeler kadar bile oyunlara para harcamiyor olmasi. evet oyuncu kitlesi kalabalik. ozellikle pc tarafinda bu ulkelerin toplam nufusundan daha fazla oyucumuz vardir. ama para harcamiyorlar. butun mesele bu. para harcarlarsa bu sorun ortadan kalkar. nokta.

daha fazla cevap vermiyecem. hayirli geceler sana. insaallah protestonda basarili olursun...

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,195,553
Üyeler
189,857
Son üye
Frekans76
Geri