Cpu sıcaklığı normal mi ryzen 7700

Elession

80+
Reaksiyon skoru
2
"Bilgisayarı ilk açtığımda sıcaklık değeri doğrudan 50-60 derece arasında oluyor. Kasayı uzun süre açmayıp dinlendirdikten sonra tekrar açtığımda da yine aynı sıcaklıkları görüyorum. Boştayken bu değerler değişmiyor; yüke bindiğinde ise bazen 70-75, bazen de 85-90 dereceleri görüyor. Bu durum beni pek mutlu etmiyor. Sizce bu sıcaklıklar normal mi? İçime sinmediği için soğutucuyu kontrol edip söktüm, termal macunu yenileyip tekrar taktım, ancak boştaki sıcaklık hâlâ 55-60 derece arasında.

fan hızı da en yüksek 1800 rpm de çalışıyor üstelik

ekstra olarak satın aldığım firma ile görüştüğümde bu sıcaklıkların normal olduğunu belirtiyor yardımcı olmuyorlar

İşlemci
1 x AMD Ryzen 7 7700 3.80GHz 8 Çekirdek 40MB Önbellek Soket AM5 Tray İşlemci (66350)
İşlemci Soğutucu
1 x Segotep Frozen Tower T6-W Beyaz 120mm Kule Tipi İşlemci Soğutucu

reis işlemcin güçlü normal değerler stok fan ise bende 3600x var stok fan ile 95-100 dereeceleri görğyodum kule tipi aldım yük altında 70i geçmiyor

reis işlemcin güçlü normal değerler stok fan ise bende 3600x var stok fan ile 95-100 dereeceleri görğyodum kule tipi aldım yük altında 70i geçmiyor
Segotep Frozen Tower T6-W Beyaz 120mm Kule Tipi İşlemci Soğutucu bunu kullanıyorum aslında youtube da izlediğimde aynı değere sahip değil kafam karıştı biraz boşa da takıntı yapmak istemiyorum

reis dar boğaz varf mı kontrol et birde overclok var mı voltajı falan düşür andervolt yap ytden bakıp düşük voltaj yüksek performans verir

Biosdan detayli bir fan devir ayari yap.
Termak macunun cakma olabilirmi? Bu degerler icime sinmedi o fanla 95 dereceye varmayip strest testinde bile 90 i gormiyecegini tahmin ediyorum.(o islemciyi kullanmadim)

PC hocasinin cakma termal macjn videosundan ayirt etmeyi orenebilirsin.

Onun disinda devir ayarlari yap.
Mining virusu yiyip yemedigni dikkat et arkada %100 yapip strese sokar.

Sorun cozulmesse islemcinin performansini sadece %3-5 dusurerek underwolt ile sicakligini 5-8 derece dusurebilirsin.

Islemciler amd nin dedigine gore 95 derecelerde calismasinda bir sorun olmuyor ama uzun vadeli kullanimda saglikli olmasi icin 85 i gecirtmemeye bak .d

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,193
Üyeler
184,119
Son üye
Ozi_35
Geri