Çözüldü✓ Sistem topluyorum inceler misiniz

Asnodt

80+
Reaksiyon skoru
6
Bütçe
6
Arkadaşlar selam.
Sistem topluyorum parçaların hepsini seçtim ama yine de emin olmak istedim.
Ekran kartı: Sapphire Radeon rx 9070xt 16 gb oc PCIe 5.0

İşlemci: AMD ryzen 7 7800x3d(tray)

Anakart: Gigabyte b850 gaming wifi

Ram: Corsair vengeance 32gb (2x16) 6000mhz expo

Ssd: Kingston 1tb kc3000 gen4

Psu: Msi mag A850GN 850w +80 gold

İşlemci soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120 mm kule tipi

Kasa: zoko aquarius

Böyle tamamı Hepsiburada'da 80.000 e denk geliyor.Sizce değiştirmem gereken bir parça var mıdır?
Şimdiden teşekkürler

Arkadaşlar selam.

Böyle tamamı Hepsiburada'da 80.000 e denk geliyor.Sizce değiştirmem gereken bir parça var mıdır?
Şimdiden teşekkürler
Bir kaç tasarruf yaparak kasayı ve soğutucuyu daha iyileriyle değiştirebilirsiniz.
PSU
Soğutucu
Ram
Anakart
Kasa

Arkadaşlar selam.

Şimdiden teşekkürler
Hım parçalar iyi, kasa düşünülmeli şöyle kafadan bir hesap yaptım 75.500 çıkardım. Üstelik kasaya 3k dedim ama aldığınız kasa kötü bir kasa, o kasa 2k flndır. SSD düşünebilir açıkçası hangi ssd'nin hangi sorunu var diye araştırmıyorum, bir araştırıp sorunsuz mu diye bakmalısınız, eğer öyle bir durumsa varsa üstüne eklenilebilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ancak hissettiğim kadarıyla diğer sitelerden almayı düşünmüyorsunuz, güvenilir açısından. O yüzden bir tık pahalı olması normal. Hepsiburada her zaman en ucuz değil. Kabul edilebilir seviyede. Kasayı değiştirin kesinlikle.

Bir kaç tasarruf yaparak kasayı ve soğutucuyu daha iyileriyle değiştirebilirsiniz.
PSU
Soğutucu
Ram
Anakart
Kasa
Bir forumda b650 chipsetlerde Gigabyte a bulaşmayın diye bir yazı okumuştum.O yüzden b850 chipsetli bir kart almam daha iyi olur diye düşündüm.Ayrıca ne kadar fark olur bilmiyorum ama b850 olan PCIe 5.0 destekliyor.Ama dediğim gibi 4.0 ile 5.0 arasında nasıl bir fark olur bilmiyorum

Hım parçalar iyi, kasa düşünülmeli şöyle kafadan bir hesap yaptım 75.500 çıkardım. Üstelik kasaya 3k dedim ama aldığınız kasa kötü bir kasa, o kasa 2k flndır. SSD düşünebilir açıkçası hangi ssd'nin hangi sorunu var diye araştırmıyorum, bir araştırıp sorunsuz mu diye bakmalısınız, eğer öyle bir durumsa varsa üstüne eklenilebilir.

Ancak hissettiğim kadarıyla diğer sitelerden almayı düşünmüyorsunuz, güvenilir açısından. O yüzden bir tık pahalı olması normal. Hepsiburada her zaman en ucuz değil. Kabul edilebilir seviyede. Kasayı değiştirin kesinlikle.
Ssd hakkında öyle detaylı bir araştırma yapmadım ama bi iki incelemesini okudum genel olarak gen4 ssdler arasında tercih edilebileceğini gördüm. Kasa hakkında ise öyle idareten alıp ilerde yükseltmeyi düşünüyorum, ya da hava akışı yeterli gelirse kullanmayı düşünüyorum.Hepsiburada'dan alma sebebimse taksit seçenekleri ama aynı sistemi Akakçe üzerinden hesaplandığım zaman biraz daha ucuza alabiliyorum.Henüz karar veremedim öneriniz varsa sevinirim

Attığınız kasalara baktım hepsi çok cazip geldi, sizce hangisinin almalıyım. Kule tipi soğutucu ile kullanmayı planlıyorum

Son düzenleme:
Bir forumda b650 chipsetlerde Gigabyte a bulaşmayın diye bir yazı okumuştum.O yüzden b850 chipsetli bir kart almam daha iyi olur diye düşündüm.Ayrıca ne kadar fark olur bilmiyorum ama b850 olan PCIe 5.0 destekliyor.Ama dediğim gibi 4.0 ile 5.0 arasında nasıl bir fark olur bilmiyorum
Hocam ben de epey baktım, bu modelle ilgili kronik bir şikayete rastlamadım.
Her modelde sorun çıkabilir ama genelleyecek bir durum görünmüyor. (Atladığım bir husus varsa gerçekten özür dilerim)

Linkteki GIGABYTE B650 EAGLE AX’in rev 1.0/1.1 ve rev 1.2 sayfaları mevcut;

Bu anakartta 1 adet Gen5 M.2 SSD yuvası mevcut hocam. PCIE4 değil sadece.

Gen5–Gen4 farkını günlük kullanımda bizler çokta hissedemeyiz bir eksiklik olarak düşünmeyin.
3 Yıl içerisinde çıkacak ultra hızlı bir SSD'yi de rahatlıkla takabilirsiniz bu anakarta.

PCIE4 ve 5 farkını profesyonel iş harici (4K/8K ham video kopyalama, dev proje derleme gibi iş yükleri harici gerçekten bizler oyunlarda dahi pek hissedemeyiz.
Ekran kartı yuvasının da PCIE5 olmasının bir avantaj olduğunu düşünmeyin. 1 FPS fark belki ancak vardır PCIE4 yuvasından.

Ssd hakkında öyle detaylı bir araştırma yapmadım ama bi iki incelemesini okudum genel olarak gen4 ssdler arasında tercih edilebileceğini gördüm. Kasa hakkında ise öyle idareten alıp ilerde yükseltmeyi düşünüyorum, ya da hava akışı yeterli gelirse kullanmayı düşünüyorum.Hepsiburada'dan alma sebebimse taksit seçenekleri ama aynı sistemi Akakçe üzerinden hesaplandığım zaman biraz daha ucuza alabiliyorum.Henüz karar veremedim öneriniz varsa sevinirim

Attığınız kasalara baktım hepsi çok cazip geldi, sizce hangisinin almalıyım. Kule tipi soğutucu ile kullanmayı planlıyorum
Evet, taksit özellikle 9 taksitle almayı düşündüğünüz de aklıma gelmişti ama bazen insanın elinde nakit olunca taksit için pahalı almayı düşünmüyor. Ancak dediğiniz gibi bakıp hesaplayıp kıyasladıysanız ve ucuz veya kabul edilebilir geldiyse, tamamdır. Örneğin ben 7800x3d ye baktım, hepsiburada en ucuz... 15,600 flndı dün gece, en kötü +15k diyebilirim. Başka yerden alsanız 13-14k olur. Gaming gecesinden alsanız daha da ucuz olabilir ama tabii elinizde nakit varsa.

Kasalar için 3 ü de pişman etmez (aynısından bir tane fazla atmışım) Airflowları tartışılır/kıyaslanır ama videolara bakamadım ki olup olmadığı da şüpheli bu kasaları aynı ortamda aynı koşullarda kıyaslamadıkları sürece bir anlamı olmuyor. Yapan da zor bulunur. Ayrıca seçeneklere bir kasa daha eklemek isterim;
Sadece arka fanlı model - 2997 TL: https://www.google.com/url?sa=t&sou...kQFnoECDkQAQ&usg=AOvVaw0aDCjEPyTWHCS5I7GP5t9T

1 arka 3 ön fanlı aynı kasa/ Trendyol plus ile 4063 tl : https://www.google.com/url?sa=t&sou...kQFnoECB8QAQ&usg=AOvVaw3J8UlFkKGLNYVYa6hFZO8g

1 paket 1000 lira civarı alıp donatabilirsiniz. Özellikle belirtilmediği sürece kasa fanları dandik/sesli oluyor. Ayriyeten alacağınız fanın 1k değerinde olsa bile daha iyi olabileceğini düşünüyorum.

Screenshot_2025-08-26-17-05-04-394_com.android.chrome.webp

Ne yazık ki yine 360mm radyatör desteği, 420mm değil. Ama ön taraf 3x140mm olabiliyor. Aşağıya da 3x120mm, birde stealth project için de uygun(arkadan kablolama için ilerde veya şimdi yaparsanız, Peoject Zero gibi)

Ekler

• Screenshot_2025-08-26-17-05-24-985_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2025-08-26-17-05-24-985_com.android.chrome.webp
    92.4 KB · Hit: 8
Son düzenleme:
Bu seçimler arasında Asus A21 favorim olduydu çünkü kasama benziyordu içi de geniş olur dedim ama görünüşe göre alta fan koyma seçeneği yok. O yüzden onu eledim, Aero Cool D501A (aşağısı 2 fan ama yana 2 fan daha takabiliyorsun) ile Phanteks arasında seçim yapardım.

Önerileriniz için teşekkürler arkadaşlar.Anakartı b650 eagle ax olarak kasayı da Aero cool D501A olarak değiştirdim.
Geri kalanı ise yukarıda belirttiğim gibi.

Önerileriniz için teşekkürler arkadaşlar.Anakartı b650 eagle ax olarak kasayı da Aero cool D501A olarak değiştirdim.
Rica ederiz.

Hayırlı olsun hocam size önerdiğim kasa, D501A'dan çok daha iyi bir modeldi aslında neden düşünmediniz?

Hayırlı olsun hocam size önerdiğim kasa, D501A'dan çok daha iyi bir modeldi aslında neden düşünmediniz?
Düşündüm ama iki kasayı da karşılaştıracak bir kaynak bulamadım.Bir diğer sebepte fan sayısı aslında, çünkü ilk başlarda fan almayı düşünmüyorum D501A modelinin yorumları da genel olarak pozitif olduğu için onu tercih ettim. Eğer sizin önerdiğiniz kasa stok fanlarıyla idare eder diyorsanız onu tercih edebilirim.

Arkadaşlar selam.

Şimdiden teşekkürler
ram in cl değeri kaç

Geri