Kasaya su döküldü acil yardım

Bugravysl

80+
Reaksiyon skoru
3
Arkadaşlar merhaba kasaya az önce yarım bardak kadar su döküldü ışıkları falan gitmedi herhangi bir sorun olmadı ama korkudan direkt kapatıp kabloları çıkardım ne yapmam lazım nasıl bir sorun yaşamadan kullanabilirim

Notebook mu, masaüstü mü?

Arkadaşlar merhaba kasaya az önce yarım bardak kadar su döküldü ışıkları falan gitmedi herhangi bir sorun olmadı ama korkudan direkt kapatıp kabloları çıkardım ne yapmam lazım nasıl bir sorun yaşamadan kullanabilirim
Bütün parçaları sök. Kağıt havlu ile kurula ve en az 3 gün beklet. Fön makinesi vs bir şey kullanma

geçmiş olsun umarım sağlıklı şekilde kurur sakın prinç vb ye koyma parçaları hava alan yerde aradabi kuru yumuşak bezle silerek kurut oksit olmaması için anakart soketlerini kulak pamuğuyla bastırmadan silebilirsin içinde pamuk kalmasın ama

Sanırım şanslıyım parçaların hiçbirinde su görmüyorum sadece uc kısmına boş olan yere dökülmüş kablolara değmiş biraz bir de kasanın ön fanlarına ama bi sorun var ekran kartının ucuna da değmiş hepsini yine de sökmeme gerek var mı

Bütün parçaları söküp izopropil alkol ile yıka ilerde korozyon olmaması için ekran kartına da geldiyse içini açıp alkol ile yıkamanı öneririm

Su çok korkacağın bir şey değil zaten, ilk etapta elektriği kestiysen sonrası kolay. Zaten parçalara su gelmemiş anladığım kadarıyla sen yine de bak eğer su gelen yer varsa önce bezle temizle sonra kompresör varsa üfle yoksa fön makinasını soğuk modda üfleyetebilirsin. Aslında yapılması gerken şey bezle sildikten sonra saf alkol ile suyu arındırmak ama senin durumunda buna gerek yok zayen az bir şey dökülmüş.

Su çok korkacağın bir şey değil zaten, ilk etapta elektriği kestiysen sonrası kolay. Zaten parçalara su gelmemiş anladığım kadarıyla sen yine de bak eğer su gelen yer varsa önce bezle temizle sonra kompresör varsa üfle yoksa fön makinasını soğuk modda üfleyetebilirsin. Aslında yapılması gerken şey bezle sildikten sonra saf alkol ile suyu arındırmak ama senin durumunda buna gerek yok zayen az bir şey dökülmüş.
KS'yi yanlış yönlendiriyorsun. Fön makinesi, komp falan zararlı. Yapılacak en profesyonel iş kurulayıp, izopropil ile temizleyip kurumaya bırakmak.

Sanırım şanslıyım parçaların hiçbirinde su görmüyorum sadece uc kısmına boş olan yere dökülmüş kablolara değmiş biraz bir de kasanın ön fanlarına ama bi sorun var ekran kartının ucuna da değmiş hepsini yine de sökmeme gerek var mı
Ekran kartında metal bir bölge veya soket kısmına geldiyse sadece o bölgeyi de korozyona karşı izopropil alkol ile temizlesen yeterli. Plastik bölgeleri kurutsan yeterli ama mutlaka iyi havalandır. Parçaları sökmek havalandırmaya yardımcı olur muhtemelen. Böylece korozyon etkisi oluşmaz. Zaten sabaha kadar ayırıp kurumaya bıraksan yeterli olur muhtemelen. Ama denildiği gibi devre, soket ve/veya metal bölgeleri izopropil alkol ile temizlemek korozyona karşı etkili bir yöntem.

Yep, parçaları ne olur ne olmaz sök, bezin peçetenin üstüne kurumaya koy. Üstlerinde su görürsen tabii ki sil fazla elleşmeden😂 korozyon kolay olmaz kanımca, kardeşim kolayı kasays döktü resmen ne zaman açsam hala sarı sarı leke var garipte kokuyor, şekerli, su yine iyi. Suya kurban olurum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Note: ama gpunun power soketinin üstündeki metalde bir noktacık korozyon var. Fena şans gerçi CPU gg idi pc yeni olduğu için garanti kapsamında o cpunun değeri+ üstüne para verip daha güçlü işlemci aldı aslında işine yaradı😂😂

Sakın güç fln verme parçaları sök kurut üstüne ince bir pike vb. Bişey ört çok hava ile temas ettirme oksitlenme yapar 2 gün örtü altında kurumaya bırak

Sakın güç fln verme parçaları sök kurut üstüne ince bir pike vb. Bişey ört çok hava ile temas ettirme oksitlenme yapar 2 gün örtü altında kurumaya bırak
Pek bişey olmamış içine girmediyse kurut geç bu dediklerimi yapma

Pek bişey olmamış içine girmediyse kurut geç bu dediklerimi yapma
Oyle yaptım herhangi bir sorun yok gibi duruyor sadece kasanın rgbleri yanmıyor ama fanların donuş hızında falan problem yok

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,345
Üyeler
183,101
Son üye
Ax9ghcz
Geri