I5 14600K NASIL İYİMİ?

9700x le aynı performansta neyini kötülüyorsun anlamadım kral

İşlemci olarak aslında iyi, idare eder. Ama sen bugün alsan ve 3-5 sene sonra işlemci değiştireceğim, yeni modele geçeceğim desen anakartı da değiştirmek zorunda kalacaksın. Çünkü Intel bir işlemcisine aşağı yukarı 2-3 model destek veriyor. Yeni işlemci de anakartın soketini değiştiriyor. Haliyle işlemci güncellemek istesen anakart masrafı da çıkıyor. Ölü soket dedikleri o aslında.

Ama AMD tek bir anakart soketi ile yıllarca yeni çıkan işlemci desteği sağlıyor. O yüzden daha çok tutuluyor.

Ve artık işlemcileri Intel'e göre daha iyi.

X3d değil ki olay 9700x te aynı. O yüzden 14600k ya geçicem. 12600k varken denedim ama sistem ddr4 tü. Şimdi DDR5 ve DDR5 karşılaştırıcam. Muhtemelen aynı şey olacak ama içim rahat olsun diyim ki amd işlemcilerde gerçekten bir gariplik var.
Hocam bunu XANTARES röportajında demişti dakika 46 :

Sebebi ne acaba hiç hissetmedim ben o olayı. 8500 saatim var csde.

İşlemci olarak aslında iyi, idare eder. Ama sen bugün alsan ve 3-5 sene sonra işlemci değiştireceğim, yeni modele geçeceğim desen
3-5 sene iyiymiş hocam. Muhtemelen bende 3-5 sene sonra 9800x3D'yi değiştirebilirim.

İşlemci olarak aslında iyi, idare eder. Ama sen bugün alsan ve 3-5 sene sonra işlemci değiştireceğim, yeni modele geçeceğim desen anakartı da değiştirmek zorunda kalacaksın. Çünkü Intel bir işlemcisine aşağı yukarı 2-3 model destek veriyor. Yeni işlemci de anakartın soketini değiştiriyor. Haliyle işlemci güncellemek istesen anakart masrafı da çıkıyor. Ölü soket dedikleri o aslında.

Ama AMD tek bir anakart soketi ile yıllarca yeni çıkan işlemci desteği sağlıyor. O yüzden daha çok tutuluyor.

Ve artık işlemcileri Intel'e göre daha iyi.
nasıl yükseltilmiyor şuan i9 14900k bile lga 1700 destekliyor bence abartıyorsunuz hocam

Yani bende hissediyorum daha doğrusu bizde hissediyoruz. Sadece CS değil. Ben Arena Breakout oynuyorum bariz belli bu sorun. Yani bu şuan uydurduğum bir şey değil. Adama 10 mermi atıyorum işleyen 5 mermi. İntelde böyle değil 10 mermi atıyorsam en az 8 giriyor. Bunu zaten sıktığında bile hissediyorsun.

nasıl yükseltilmiyor şuan i9 14900k bile lga 1700 destekliyor bence abartıyorsunuz hocam

Onu demiyorum hocam. Şimdi aldın 14900K ile bir tane Z790 anakart. Dediğim gibi 3-5 sene sonra diyeceksin ben 17900K alacağım. (Örnek veriyorum isim değişikliğine gitti de Intel). Bu işlemciyi aldım. Ee Z790 LGA 1700 destekliyordu, 17900K LGA 2000 destekliyor. Nasıl takacaksın? Yeni anakart.

He bide bunun server olayı var. Genelde TR oyuncuları bizim oyunda Frankfurta bağlanıyor. Bizden daha yakın olanlara karşı 1vs1 kazanma şansın daha da azalıyor. Pingten dolayı onlar daha avantajlı oluyor. Oyun içi sistem gecikmem 4-6ms ama öyle değil gibi. 240fps alıyorum o oyunda 2k da. Cidden garip bir sorun.

Yani bende hissediyorum daha doğrusu bizde hissediyoruz. Sadece CS değil. Ben Arena Breakout oynuyorum bariz belli bu sorun. Yani bu şuan uydurduğum bir şey değil. Adama 10 mermi atıyorum işleyen 5 mermi. İntelde böyle değil 10 mermi atıyorsam en az 8 giriyor. Bunu zaten sıktığında bile hissediyorsun.
Anakartım asus prime b760mk d4 14600kf alsam anakart yeterli olur mu oc ile işim yok
Oyun ve yayın sadece bide i5 13500 den geçmeye değermi

Onu demiyorum hocam. Şimdi aldın 14900K ile bir tane Z790 anakart. Dediğim gibi 3-5 sene sonra diyeceksin ben 17900K alacağım. (Örnek veriyorum isim değişikliğine gitti de Intel). Bu işlemciyi aldım. Ee Z790 LGA 1700 destekliyordu, 17900K LGA 2000 destekliyor. Nasıl takacaksın? Yeni anakart.
Şu zamanda sistem değiştirenlerin çoğu komple sistemi satıyor. Yeni sistem alıyor. Parça olarak satanları bile geçen bir konuda farkı göstermiştim. z590 ile z690 giriş seviye anakartlar arasında 500 TL var. Birde bu olayın enflasyonu var. Anakartını satmak aslında sana maddi bir zarar vermiyor.

3-5 sene takıl işte hocam nedir bu sokete bağlı kalma motivasyonunuz?
3-5 sene sonra zaten denemek için bile değiştiresi geliyor insanın. Yenilik arıyorsun.
Ölü soket muhabbeti gerçekten inanılmaz içi boş bir şey.
Bugün bir arkadaşta 5800X3D ile 5090 dahi kullanırım dedim, kullanamazsın diye sunduğu kanıtta çokta güzel kullanıldığı görülüyor.
9800X3D 5-10 FPS daha fazla veriyor 5800X3D'ye göre ve 5800X3D gayet rahat çalışıyor. Boğazını falan sıkan yok. Darboğaz yok yani :kekw:
Ama sorsan ölü soket artık o.
Değil işte.
LGA 1700'de, 5800X3D'de çok çok yeterli.

3-5 sene takıl işte hocam nedir bu sokete bağlı kalma motivasyonunuz?
3-5 sene sonra zaten denemek için bile değiştiresi geliyor insanın. Yenilik arıyorsun.
Ölü soket muhabbeti gerçekten inanılmaz içi boş bir şey.
Bugün bir arkadaşta 5800X3D ile 5090 dahi kullanırım dedim, kullanamazsın diye sunduğu kanıtta çokta güzel kullanıldığı görülüyor.
9800X3D 5-10 FPS daha fazla veriyor 5800X3D'ye göre ve 5800X3D gayet rahat çalışıyor. Boğazını falan sıkan yok. Darboğaz yok yani :kekw:
Ama sorsan ölü soket artık o.
Değil işte.
LGA 1700'de, 5800X3D'de çok çok yeterli.

Tercih meselesi. Çoğu kişi bu şekilde bakıyor olaya ki Türkiye gibi bir ülkede mantıklı.

Değiştiresi gelse bile herkesin bütçesi el vermiyor. Herkes en iyisini, en yenisini kullanmak ister. Ama maddiyat gibi bir gerçek var bizim ülkede.

Ben de şu an üst seviye bir anakart kullanıyorum 7800x3D ile. Yarın işlemcimi güncellemek istediğim de bu anakart ile satıp, yenisini alma gibi bir derdim olmaz.

Geri