Ekran kartı ilginç ses

klc7

80+
Reaksiyon skoru
132
Merhaba gigabyte rtx 4070 kullanıyorum. Normal günlük kullanımda fanlar sürekli 3-4 saniyede bir durup tekrar çalışmaya başlıyor. Tekrar çalışmaya başlarken anlık 'hırt' sesi çıkıyor sonra gidiyor. durup tekrar çalışırken yine bu ses geliyor. Oyunda veya yük altında fanlar çalışırken ses yok. sizce sebebi nedir?

Merhaba gigabyte rtx 4070 kullanıyorum. Normal günlük kullanımda fanlar sürekli 3-4 saniyede bir durup tekrar çalışmaya başlıyor. Tekrar çalışmaya başlarken anlık 'hırt' sesi çıkıyor sonra gidiyor. durup tekrar çalışırken yine bu ses geliyor. Oyunda veya yük altında fanlar çalışırken ses yok. sizce sebebi nedir?
Emin olmamakla beraber Yuksek Ihtimal Ile Otomatik fan ayarinizin uyanma seviyesinin cok dusuk oldugunu dusunuyorum

Ekran Kartlarinda Fanlar Kart yuk altinda degilken yani sicakliklar zaten cok dusukken bosa elektirik tutketmemek ve ozelliklede fanlarin hizli yipranmasini engellemek icin calismaz genlde sicakliklar 45-55 derece arasi olunca vs. calismaya baslarlar yavas yavas isi arttikca fan hizida artar vs.

Benim tahminimde muhtemelen kart'in aktif olmasi icin gereken sicaklik ya cok dusuk oldugu icin erken uyaniyor ve fan calistigi icin soguyor ve fan duruyor sonra fan durdugu icintekrar hafif isiniyor sonra tekrar fan calisiyor veya bigisayarda bir sey surekli ekran kartinin isisini artiriyor ara ara vssss.

Ama dedigim gibi sadece bir tahmin

Eger guncellemediysen Driverlarini Ozelliklede Ekran Kartinin driver'rini ve anakartinin bios'sunu guncelle muhtemelen cozulur

Dediğiniz aralık 3-5 saniye sonra durup yine çalışıyor ve çalışırken hırt sesi çıkarıyor sonra o ses gidiyor. Söylediğiniz gibi olabilir sıcaklık ayarını yükseltebilirim veya sürekli fanları çalıştırabilirim bilmiyorum.

Aynı problemi yaşamıştım, elimle durdurarak hangi fanın ses çıkardığını buldum ve yağladım. Sorun çözüldü.

• Beğen
Reaksiyonlar: klc7
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,431
Üyeler
183,833
Son üye
itseymenforge
Geri