Yardım Ekranda Garip Çizikler Oluyor !

Ourcann

80+
Reaksiyon skoru
1
yeni bir hazır sistem bilgisayar aldım bu gün kurarken bazen bilgisayar açılırken ekran çizik çizik 4 e bölünmüş garip bir şekilde açılıyor kapatıp açınca düzeliyor sebebi nedir ne yapmalıyım
1751750983354.webp

Ekler

• WhatsApp Görsel 2025-07-06 saat  (1).webp
    WhatsApp Görsel 2025-07-06 saat (1).webp
    711.9 KB · Hit: 156
  • WhatsApp Görsel 2025-07-06 saat .webp
    WhatsApp Görsel 2025-07-06 saat .webp
    679.7 KB · Hit: 158
En son bir moderatör tarafından düzenlendi:
Kablo değiştir düzelmezse ekran kartında ya da monitöründe sorun var demektir. Evdeki TV'ye veya başka monitöre bağlayarak ekran kartını deneyebilirsin. Edit 2.monitörünü görmemişim birde onda dener misin.

kablo değiştirdim düzelmedi
monitörü başka bilgisayarda denedim sorun yok
ikinci monitörde bu sorunu yaşamıyorum tahminimce onun özellikleri düşük olduğu için

Driver ile ilgili bir sorunda olabilir tekrar bi temiz kurulum yapıp test etmekte fayda var denemekten zarar gelmez :)

yeni bir hazır sistem bilgisayar aldım bu gün kurarken bazen bilgisayar açılırken ekran çizik çizik 4 e bölünmüş garip bir şekilde açılıyor kapatıp açınca düzeliyor sebebi nedir ne yapmalıyım Alıntıyı görüntüle
Tek monitör fiyatına 4 monitör almışsınız işte daha ne olsun. Bana da arada yapıp yapmaması ve kapat aç ile düzelmesi ekran kartında gibi hissettirdi sorunu, ayrıca arada yapıp arada yapmaması ve kapat aç ile düzelmesi belki anakartta da olabilir diye düşündürttü ben de ramler için anakartta benzer bir stabilite problemi yaşamıştım. İlk olarak farklı ekranlara bağlayarak test et tekrarlayacak mı sonrasında kablo değiştir eğer bunlardan değilse çok büyük ihtimal ekran kartındandır ama ufakta olsa bence anakart ihtimali de mevcut.

Bu arada sistem çok şık ve temiz olmuş

Tek monitör fiyatına 4 monitör almışsınız işte daha ne olsun. Bana da arada yapıp yapmaması ve kapat aç ile düzelmesi ekran kartında gibi hissettirdi sorunu, ayrıca arada yapıp arada yapmaması ve kapat aç ile düzelmesi belki anakartta da olabilir diye düşündürttü ben de ramler için anakartta benzer bir stabilite problemi yaşamıştım. İlk olarak farklı ekranlara bağlayarak test et tekrarlayacak mı sonrasında kablo değiştir eğer bunlardan değilse çok büyük ihtimal ekran kartındandır ama ufakta olsa bence anakart ihtimali de mevcut.

Bu arada sistem çok şık ve temiz olmuş
sorunu çözmek için çaba harcamaktan sıkıldım böyle kullanıyorum kafasına göre bazen bozuk şekilde açılıyor benim tahminim sorun anakartta sebebi ise bazende klavyenin bağlantısı kopuyor ve sök tak yapınca oda düzeliyor :d
elimdeki monitörle eşdeğer deneyebileceğim bir monitör yok daha düşük özellikteki monitörlerde denedim böyle bir sorunla karşılaşmadım
(sistem yorumun için teşekkürler)

sorunu çözmek için çaba harcamaktan sıkıldım böyle kullanıyorum kafasına göre bazen bozuk şekilde açılıyor benim tahminim sorun anakartta sebebi ise bazende klavyenin bağlantısı kopuyor ve sök tak yapınca oda düzeliyor :d
elimdeki monitörle eşdeğer deneyebileceğim bir monitör yok daha düşük özellikteki monitörlerde denedim böyle bir sorunla karşılaşmadım
(sistem yorumun için teşekkürler)
Bios son sürüme güncel mi ve resize bar aktif mi?
Belleklere expo yerine manuel ayar yapmayı denedin mi? Elindeki bellekler ikili kit değil tekli 2 adet 16 gb anladığım kadarıyla.
Başka bir güç kaynağı var mı çevrendeki birinden ödünç alabileceğin mümkünse daha iyi olması fayda sağlayabilir.

Ekim 2025'ten beri böyle bir sorun yaşayıp garantiye vermemene şaşırdım baya

Bios son sürüme güncel mi ve resize bar aktif mi?
Belleklere expo yerine manuel ayar yapmayı denedin mi? Elindeki bellekler ikili kit değil tekli 2 adet 16 gb anladığım kadarıyla.
Başka bir güç kaynağı var mı çevrendeki birinden ödünç alabileceğin mümkünse daha iyi olması fayda sağlayabilir.

Ekim 2025'ten beri böyle bir sorun yaşayıp garantiye vermemene şaşırdım baya
garantiye gönderdim bir defa 165hz 2k monitörde deneyip benchmark testi yapıp geri yolladılar. bildiğin üzere süreç biraz uzun 15 gün sürüyor geri gelmesi bende tekrar o kadar beklemek istemediğimden göndermedim.

psu değiştirdim güvenmediğim bir marka olduğu için MSI A750GL PCIE5 750W 80+ Gold Full bunu aldım ama değişen bir şey olmadı

bios güncellemesini yaptım

expo ayarlarını kurcaladım bir faydası olmadı

yeni display port kablosu aldım oda fayda etmedi

sorun monitörde değil görüntü bozukken monitörün ayar menüsü düzgün çalışıyor

nvidia denetim masasından yenilme hızını değiştirdiğimdede bazen görüntü bozuluyor o yüzden bios ayarlarıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum kart bozuk galiba kart dışında başka bir bileşen buna sebep olurmu ram yada anakart

Görüntü bozukken monitörün ayar menüsü düzgün çalışıyorsa senkronizasyon sorunu olabilir belki, monitörünün kendi ayarlarında adaptive sync, freesync vs ayar açık mı? Açıksa onu kapar mısın? Driver değil monitör menüsünden
Monitör menüsünden Display port 1.4 veya 1.2 seçimi yapabiliyorsan hangisi seçiliyse diğerini seçerek deneme yapabilir misin?

Ram ve anakartın sorun olması düşük ihtimal, benim korkum vram arızası olması çünkü servis sorun yok diyebilmek için her şeyi yapar.

Görüntü bozukken monitörün ayar menüsü düzgün çalışıyorsa senkronizasyon sorunu olabilir belki, monitörünün kendi ayarlarında adaptive sync, freesync vs ayar açık mı? Açıksa onu kapar mısın? Driver değil monitör menüsünden
Monitör menüsünden Display port 1.4 veya 1.2 seçimi yapabiliyorsan hangisi seçiliyse diğerini seçerek deneme yapabilir misin?

Ram ve anakartın sorun olması düşük ihtimal, benim korkum vram arızası olması çünkü servis sorun yok diyebilmek için her şeyi yapar.
Monitör menüsünde dp seçeneği olarak 1.1 var onu seçtiğimde 240 hz olarak kullanamıyorum monitörü
fresync özellğini açık yada kapalıyken aynı problem oluyo
bu gün ekran kaydı alarak denedim görüntü bozuluyor ama ekran kaydı videousunda görüntüde bozulma yoktu

Monitör menüsünde dp seçeneği olarak 1.1 var onu seçtiğimde 240 hz olarak kullanamıyorum monitörü
fresync özellğini açık yada kapalıyken aynı problem oluyo
bu gün ekran kaydı alarak denedim görüntü bozuluyor ama ekran kaydı videousunda görüntüde bozulma yoktu
Normalde DP 2.1 mi kullanıyorsun

Normalde DP 2.1 mi kullanıyorsun
Evet

geçen hafta aldım bunu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,233,416
Üyeler
201,202
Son üye