psu kalıtelıyse sorun yasama ıhtımalın azalır ama yınede cok sık kesıntı oluyorsa almanda fayda var tabıkıSELAMÜN ALEYEKÜN
Oturduğum yerde ara sıra elektrikler git gel yapıp gidiyor pc de açıkken 2 veya 3 kere elektrikler gitti bi sıkıntı yaratırmı ups alıyımmı.
Ayda 2 3 kere oluyorsa muhim değil.SELAMÜN ALEYEKÜN
Oturduğum yerde ara sıra elektrikler git gel yapıp gidiyor pc de açıkken 2 veya 3 kere elektrikler gitti bi sıkıntı yaratırmı ups alıyımmı.
al o zaman kafanı kurcalamasın bu konuKaliteli psu ama yinede güvenemiyorum.
Her ay olmuyor bile ama yinede bilmiyom bi sıkıntı olurmu.Ayda 2 3 kere oluyorsa muhim değil.
İçim rahatlasın diye ben en iyisi ups alacam sanırım.al o zaman kafanı kurcalamasın bu konu
Ups daha çok pc başında çalışıyorsan ya da tasarımcı vesayre isen lazım olur onun dışında akım korumalı bir priz işini fazlası ile görürSELAMÜN ALEYEKÜN
Elektrikler gidince pc oyundayken kapanıyorya sıkıntı olmazmı.Ups daha çok pc başında çalışıyorsan ya da tasarımcı vesayre isen lazım olur onun dışında akım korumalı bir priz işini fazlası ile görür
Akım korumalı priz bilgisayrın ani akımla bozulmasını önler ama diyorsan ki ben oyunumu oynarken hemen gitmesin ben oyunumu kaydedeyim sonra kapatayım bilgisayarı o zaman alınırElektrikler gidince pc oyundayken kapanıyorya sıkıntı olmazmı.
Yuksek ihtimalle olmaz. Zaten msi mpg a850g'nin hold_up süresi muntazam olmasa da iyi. En fazla olursa SSD'ye veya varsa HDD'ye olur zaten. Sadece elektrik gidince bilgisayarı fişten çek. Ki geri geldiğinde yüksek voltaj olarak gelirse zarar görmesin. Bunun için ekstra olarak clamping değeri düşük, joule değeri yüksek gerilim korumalı priz'de alabilirsin.Her ay olmuyor bile ama yinede bilmiyom bi sıkıntı olurmu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
İçim rahatlasın diye ben en iyisi ups alacam sanırım.
Clamping değerine bağlı bir durum o. 250 - 300v olursa erken devreye girer. Zaten sınırı aşarsa MOV patlayıp devreyi açar. Ayrıca şebeke zaten her zaman 230v değil. 230V RMS sinüs dalgasınin tepe değeri yaklaşık 325V. Alternatif akım denmesinin nedenlerinden biri bu zaten.Akım korumalı prizin devreye girmesi için çok fazla miktarda gelen voltajda dalgalanma olması gerekir. Örneğin; şimşek çarpması gibi bir durum.. Onun haricinde Psu'ya ve sisteme gelen çok fazla dalgalı akım varsa örneğin 220V yerine birden 180lere düşer 230lara çıkar gibi. Bu durumlarda Psu her ne kadar korumalara sahip olsa da yıpranır. Kişisel düşünceye göre farklılık gösterse de ve her ne kadar yeni çıkan akım koruyucu prizlerin teknolojisi hangi durumda tam bilmesem de sabit akım ve koruma için Ups özellikle Online Ups bu işin üst noktası.