50'cc kullanabiliyorsun.İşyerinde motor var scooter ve sürmeyi hiç bilmiyorum ve ehliyetim de yok sadece B ehliyetim var sürebilir miyim ya da ehliyetsiz sürsem bisey olur mu ev ile iş arasında kullancam ve yol çevreyolu
hiç bilmiyorsan kesinlikle sürme, motor oyuncak değildir öğrenmesi zor değilİşyerinde motor var scooter ve sürmeyi hiç bilmiyorum ve ehliyetim de yok sadece B ehliyetim var sürebilir miyim ya da ehliyetsiz sürsem bisey olur mu ev ile iş arasında kullancam ve yol çevreyolu
Trafikle alakalı hersey biliyorumhiç bilmiyorsan kesinlikle sürme, motor oyuncak değildir öğrenmesi zor değil
bisiklet gibi. scooterın çok bir zorlğu yok. bir kaç gün üstünde durmaya alışırsın. sonrasında gaz ve fren var zaten. trafik bilgin de varsa yaparsın.
ama en önemli şey dikkat. sadece yola dikkat değil etrafında seni kazaya sürükleyebilecek ne varsa hepsine dikkat etmen lazım.
Bana anlatsana nasıl sürülür durarken vs hangi frene basılır arka mı ön mübisiklet gibi. scooterın çok bir zorlğu yok. bir kaç gün üstünde durmaya alışırsın. sonrasında gaz ve fren var zaten. trafik bilgin de varsa yaparsın.
ama en önemli şey dikkat. sadece yola dikkat değil etrafında seni kazaya sürükleyebilecek ne varsa hepsine dikkat etmen lazım.
İş ev icin sadece araba var ama pederin hafta sonu sürüyomKendini ve aileni seviyorsan motoru hayatına sokmanı önermem.
Trafik okuma bilgisi olan birisi scooter ı birkaç saatte tamamen öğrenir. Ehliyetin varsa biliyorsundur trafiğin nasıl bir şey olduğunu. Kafan çalışıyordur yani 125 lik scooterla nereye girebilirsin ne yapabilirsin bunları anlarsın hemen.İşyerinde motor var scooter ve sürmeyi hiç bilmiyorum ve ehliyetim de yok sadece B ehliyetim var sürebilir miyim ya da ehliyetsiz sürsem bisey olur mu ev ile iş arasında kullancam ve yol çevreyolu
Kanka adam işe gidicem demiş ne yapsın kullanmasın mı? al birtane 50 cc sağdan sağdan sağdan dikkatli git dostum.hiç bilmiyorsan kesinlikle sürme, motor oyuncak değildir öğrenmesi zor değil
Biliyorum trafikle ile ilgili herseyi ama motorun kurallarını bilmiyorumTrafik okuma bilgisi olan birisi scooter ı birkaç saatte tamamen öğrenir. Ehliyetin varsa biliyorsundur trafiğin nasıl bir şey olduğunu. Kafan çalışıyordur yani 125 lik scooterla nereye girebilirsin ne yapabilirsin bunları anlarsın hemen.
Trafiğe kapalı alanda veya evinin önünde sokakta düz git gel birkaç kere. Birkaç kere de yokuşta yap aynısını tamamdır bitti iş.
Hocam mesela önüme araç çıktı arkaya mı yoksa öne mi bascam genellikle çıkar düz yolda süreririmdefren yaparken dikkat etmelisin. tabi düşük hızlarda çok da önemli değil. 20 30 gibi.
yüksek hızlarda yavaş yavaş basman lazım. araba gibi değil bir anda durduramazsın. unutmaman gereken şey ön fren motoru durdurmak için arka fren yavaşlatmak için. acil durumlarda ön freni arka fren ile destekleyebilirsin. tabi bunlar hep deneyimle olacak şeyler. desem bile panik anında dediklerimi yapman mümkün olmayabilir.
ayrıca yola dikkat etmen lazım. su veya yağ varsa çok sıkıntı. bir de bunun üstünde fren-hız yaparsan motor dengesini kaybeder. yt de videoları da mevcut. onları izlemeni de öneririm.
öyle bir durumda ön frene basman lazım. ama limon ezer gibi. hissede hissede. anında basarsan denge bozulur. abs yoksa özellikle ani freni hayatta tavsiye etmiyorum. sonu yer oluyor çünküBiliyorum trafikle ile ilgili herseyi ama motorun kurallarını bilmiyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hocam mesela önüme araç çıktı arkaya mı yoksa öne mi bascam genellikle çıkar düz yolda süreririmde