Neden İnsanlar İphone Kullanılıyor - Kullanıyorsunuz ?

Reaksiyon skoru
115
Selamlar çok merak ettiğim bir soruya cevap arıyorum özellikle teknolojiden anlayan insanlar veya teknoloji kanalları - içerk üreticilerinin iphone kullanması beni çok güldürüyor anlamayan insanların zaten iphone kullanmasını sorgulamıyorum normal buluyorum sonuçta kapitalizm'in en büyük örneği iphone ama bana garip geliyor mesela iphone'u insanlar statü seviyesi belirtme aracı olarak görüyorlar yada çok zeki adamların bile elinde iphone var neden ? sebebi nedir ? örneğin en yakın iki rakip en güncel karşılaştırmak amaçlı referans olarak Samsung S25 Ultra İle İphone 16 Pro Max karşılaştırması yapıyorum örneğin samsung içinden geçiyor ve nerdeyse aradaki fiyat farkı %20-40 ? buna rağmen neden insanlar iphone alıyor ? yazılım açısından özelleştirme bakımından önde - batarya açısından baksan önde - ekran açısından bakarsanız önde - daha yüksek hızlı şarj desteği var - özgürlükçü yazılım 3.parti uygulamalar serbest hani iphone almak için sebep ne yani gerçekten iphone alıyorum şu yüzden diyebilecek bir kişi var mı yada durumu açıklicak ? görüşlerinizi merak ediyorum

Son düzenleme:
Apple'nin en büyük sorunu insanı kendine bağımlı olmak zorunda bırakması , app store harici kullanamıyorsun , orjinal mal kullanmayınca telefonda uyarılar çıkıyor , telefonun orjinal malları çakmalarından bile dandik (airpods falan demiyorum şarj kablosu/cihazı gibi) , kendi servisine güvenemiyorsun mahalledeki dolandırıcı telefoncu/bilgisayarcı gibiler en az 3-4 kere servisine telefon gönderdik adamlar 3.5 katı fiyat söyledi yok dedik kendimiz yaptık , kısaca adamlar paraya tapıyor bu yüzden pek sıcak bakmıyorum ama iyi ürün çıkarırsa da arkasında duruyorum

Apple'nin en büyük sorunu insanı kendine bağımlı olmak zorunda bırakması , app store harici kullanamıyorsun , orjinal mal kullanmayınca telefonda uyarılar çıkıyor , telefonun orjinal malları çakmalarından bile dandik (airpods falan demiyorum şarj kablosu/cihazı gibi) , kendi servisine güvenemiyorsun mahalledeki dolandırıcı telefoncu/bilgisayarcı gibiler en az 3-4 kere servisine telefon gönderdik adamlar 3.5 katı fiyat söyledi yok dedik kendimiz yaptık , kısaca adamlar paraya tapıyor bu yüzden pek sıcak bakmıyorum ama iyi ürün çıkarırsa da arkasında duruyorum
Bunlara rağmen işte insanlar neden alıyor bunu dev şirket google var arkasında android'in google servisleri var devasa play store'dan tut drive yedeklemesine kadar ordan çık haritalar ordan çık yapay zekaya gir google devasa bir ekosistem ve özgür böyle bir şey varken neden ios ?

Bunlara rağmen işte insanlar neden alıyor bunu dev şirket google var arkasında android'in google servisleri var devasa play store'dan tut drive yedeklemesine kadar ordan çık haritalar ordan çık yapay zekaya gir google devasa bir ekosistem ve özgür böyle bir şey varken neden ios ?
İki tür var : mecbur kalan bir de sırf marka olduğu için alanlar ne demişler nerede çokluk orada ...

Selamlar çok merak ettiğim bir soruya cevap arıyorum özellikle teknolojiden anlayan insanlar veya teknoloji kanalları - içerk üreticilerinin iphone kullanması beni çok güldürüyor anlamayan insanların zaten iphone kullanmasını sorgulamıyorum normal buluyorum sonuçta kapitalizm'in en büyük örneği iphone ama bana garip geliyor mesela iphone'u insanlar statü seviyesi belirtme aracı olarak görüyorlar yada çok zeki adamların bile elinde iphone var neden ? sebebi nedir ? örneğin en yakın iki rakip en güncel karşılaştırmak amaçlı referans olarak Samsung S25 Ultra İle İphone 16 Pro Max karşılaştırması yapıyorum örneğin samsung içinden geçiyor ve nerdeyse aradaki fiyat farkı %50 ? buna rağmen neden insanlar iphone alıyor ? yazılım açısından özelleştirme bakımından önde - batarya açısından baksan önde - ekran açısından bakarsanız önde - daha yüksek hızlı şarj desteği var - özgürlükçü yazılım 3.parti uygulamalar serbest hani iphone almak için sebep ne yani gerçekten iphone alıyorum şu yüzden diyebilecek bir kişi var mı yada durumu açıklicak ? görüşlerinizi merak ediyorum
Türkiyede hava atmak için alınıyor statü olarak. Yurt dışında o kadar pahalı değiller. Alınabilir seviyedeler fiyat olarak. Güvenlik olarak biraz daha kendini kanıtlamış bir marka iphone. Birde yazılım ve ekosistem. Bir kez girdin mi çıkamaman için her şeyi yapıyorlar. Aktarım zorlukları uyum sorunları vs. 3. Kullanıcı yani bizler için çok mantıklı kalmıyor fiyat olarak ama zaten alan adam genelde arkasında logo ve ismi için alıyor. Birde samsung dışında bir android alsan çoğu kişi bilmicek ama eski bir iphone bile alsan herkes biliyor. Burda da markalaşmanın ve isim yapmanın önemi devreye giriyor. Ne kadar geride olsa toplumda iphone algısı var. Birde android son zamanlarda bu kadar toparladı. Eskiden iphone çok daha iyiydi. Kamera işlemci ekran vs. Zamanın çok ötesinde telefonlar yapıyordu. Bu yüzden hem marka olarak hemde kalite olarak kendini kanıtladı. Sonrada iphone algısı oluştu. Bence 11 den sonra biraz bozulmaya ve geri kalmaya başladı özellikle çin rakipleri çok büyük oynadı ve güçlü geldi. Birde çok düşük android alıp beğenmeyip iphone iyi diyip onlara geçenlerde var. Oysa günümüzde aynı fiyat ve segmentteki androidler birçok konuda geride bırakıyor. Ama yazılım isim statü ve ekosistem bazen bunların önüne geçiyor.

Türkiyede hava atmak için alınıyor statü olarak. Yurt dışında o kadar pahalı değiller. Alınabilir seviyedeler fiyat olarak. Güvenlik olarak biraz daha kendini kanıtlamış bir marka iphone. Birde yazılım ve ekosistem. Bir kez girdin mi çıkamaman için her şeyi yapıyorlar. Aktarım zorlukları uyum sorunları vs. 3. Kullanıcı yani bizler için çok mantıklı kalmıyor fiyat olarak ama zaten alan adam genelde arkasında logo ve ismi için alıyor. Birde samsung dışında bir android alsan çoğu kişi bilmicek ama eski bir iphone bile alsan herkes biliyor. Burda da markalaşmanın ve isim devreye giriyor. Ne kadar geride olsa toplumda iphone algısı var. Birde android son zamanlarda bu kadar toparladı. Eskiden iphone çok daha iyiydi. Kamera işlemci ekran vs. Zamanın çok ötesinde telefonlar yapıyordu. Bu yüzden hem marka olarak hemde kalite olarak kendini kanıtladı. Sonrada iphone algısı oluştu. Daha sonra 11 den sonra biraz bozulmaya ve geri kalmaya başladı özellikle çin rakipleri çok büyük oynadı ve güçlü geldi. Birde çok düşük android alıp beğenmeyip iphone diyip onlara geçenlerde var. Oysa günümüzde aynı fiyat ve segmentteki androidler birçok konuda geride bırakıyor. Ama yazılım isim statü ve ekosistem bazen bunların önüne geçiyor.
Apple'ın bahsettiğiniz o meşhur ekosistemi nedir acaba herkesin bir kez girince çıkamıyorsun dedikleri ekosistem ? özellikler ne yani tam olarak ?

Apple'ın bahsettiğiniz o meşhur ekosistemi nedir acaba herkesin bir kez girince çıkamıyorsun dedikleri ekosistem ? özellikler ne yani tam olarak ?
Çıkamıyorsun derken kastım çok iyi olduğu için bırakmıyorsundan ziyade direkt seni çıkartmıyorlar. Iphonedan yedek aktarmak çok uğraştırıyor. Whatsapp sohbeti bile çok zor aktarıyorsun birçok zaman. Birde airpods watch gibi ürünlerin bağlantı problemleri oluyor. Icloud olmuyor vs. Bir sürü şeyle seni tutuyorlar.

Çıkamıyorsun derken kastım çok iyi olduğu için bırakmıyorsundan ziyade direkt seni çıkartmıyorlar. Iphonedan yedek aktarmak çok uğraştırıyor. Whatsapp sohbeti bile çok zor aktarıyorsun birçok zaman. Birde airpods watch gibi ürünlerin bağlantı problemleri oluyor. Icloud olmuyor vs. Bir sürü şeyle seni tutuyorlar.
Smart Switch ile Apple cihazdan samsung'a geçmek çok basit şuan ve whatsapp sohbeti drive gibi yerlere yedeklenmiyor mu çekmiyor musun ? veya diğer çevre birimleri bağlanamıyor mu ios'a veya en basitinden madem böyle neden kimse buna dur demeyip hala kullanmaya almaya devam ediyor ? çok basit whatsapp sohbetini bile geçiremiceksem ne anlamı var ?

Selamlar çok merak ettiğim bir soruya cevap arıyorum özellikle teknolojiden anlayan insanlar veya teknoloji kanalları - içerk üreticilerinin iphone kullanması beni çok güldürüyor anlamayan insanların zaten iphone kullanmasını sorgulamıyorum normal buluyorum sonuçta kapitalizm'in en büyük örneği iphone ama bana garip geliyor mesela iphone'u insanlar statü seviyesi belirtme aracı olarak görüyorlar yada çok zeki adamların bile elinde iphone var neden ? sebebi nedir ? örneğin en yakın iki rakip en güncel karşılaştırmak amaçlı referans olarak Samsung S25 Ultra İle İphone 16 Pro Max karşılaştırması yapıyorum örneğin samsung içinden geçiyor ve nerdeyse aradaki fiyat farkı %50 ? buna rağmen neden insanlar iphone alıyor ? yazılım açısından özelleştirme bakımından önde - batarya açısından baksan önde - ekran açısından bakarsanız önde - daha yüksek hızlı şarj desteği var - özgürlükçü yazılım 3.parti uygulamalar serbest hani iphone almak için sebep ne yani gerçekten iphone alıyorum şu yüzden diyebilecek bir kişi var mı yada durumu açıklicak ? görüşlerinizi merak ediyorum
samsung s3 ten iphone 17 ye 200 ay taksitle geçen adamların iphone daha iyi demesinden dolayı asla kullanmayacağım telefon...(kelfero marka tuşlu telefonu kullanıyorum)

Malım 👍🏼

Geri