AMD yazılımı kendi kendine güncellinip bozuluyor

efeleow

80+
Reaksiyon skoru
25
Arkadaşlar cuma günü PC'yi kullanırken Windows tarafından kritik bir güncelleme geldi ve güncelleyip Valoranta girdikten sonra mavi ekran verdi. Ekran kendi kendine gidip geldi ve ilk başlarda yazılıma girebiliyordum fakat sonradan girmeye çalıştığım zaman ise hata verdi. Dün ekran kartı sürücüsünü kaldırıp 24.9.1 sürümünü yükledim RX6600 için uyumlu bir sürüm olduğunu gördüm forumda ve onu kurdum fakat demin ekran tekrar gidip geldi ve şuan AMD yazılımına girmeye çalıştığım zaman tekrar aynı hatayı alıyorum. Sorun neyden kaynaklı olabilir?

Sistem: Gigabyte AMD RX 6600 8GB • AMD Ryzen 5 5500 • Gigabyte B550M DS3H • WD Green 480GB M.2 SSD • 2x8 GB RAM • MSI A550BN PSU

Screenshot_1294.webp Screenshot_1295.webp

hem windowsun çok eski, hem yıllar önce çıkmış yanlış sürücü kullanıyorsun nerden tutsan elinde kalır tamamen kullanıcı hatası durum
Hata yazılımın kendi kendine bozuk bir driver ile güncellenmesinden kaynaklanıyor bunu nasıl çözerim diye sordum.

Hata yazılımın kendi kendine bozuk bir driver ile güncellenmesinden kaynaklanıyor bunu nasıl çözerim diye sordum.
benim arkadasımda da da aynı sorun var galiba eski oldugu için kronik bi sorun

Windows 11 geçmeni öneririm. Genelde bu sorunu dizüstülerde daha çok yaşanıyor. AMD kafasına göre update üzerinden sürücü yüklemeye çalışıyor ve bozuyor.

hem windowsun çok eski, hem yıllar önce çıkmış yanlış sürücü kullanıyorsun nerden tutsan elinde kalır tamamen kullanıcı hatası durum
AMD ile ilgili sorunların %90' ı kullanıcı hatası yemin edebilirim ama ispatlayamam. Nvidia' nın yazılımı bu kadar tepki vermiyor kullanıcı hatalarına bir şekilde tolere ediyor. AMD' nin de bu durumu acilen düzeltmesi lazım, bu kadar nazlı bir yazılımı olmamalı.

Windows 11 geçmeni öneririm. Genelde bu sorunu dizüstülerde daha çok yaşanıyor. AMD kafasına göre update üzerinden sürücü yüklemeye çalışıyor ve bozuyor.

Deneyeceğim hocam ve şu an W11'e de geçeceğim.

AMD ile ilgili sorunların %90' ı kullanıcı hatası yemin edebilirim ama ispatlayamam. Nvidia' nın yazılımı bu kadar tepki vermiyor kullanıcı hatalarına bir şekilde tolere ediyor. AMD' nin de bu durumu acilen düzeltmesi lazım, bu kadar nazlı bir yazılımı olmamalı.
Kullanıcı hatası değil sorunları var. Basit kullanıcı detaylı arama yapmak, yazılım vb. ilgi duymak zorunda değil. Baştan çözmesi gerekiyor. Şu sorun rahat 5-6 yıldır var, oturup Microsoft'la konuşup çözmüyorsa firmanın sorunudur.

Yaşı küçük arkadaşlar uygun aldılar diye veya kas gücünü ucuza veriyor diye AMD övücülüğü var. Arkadaşalr bunlar firma size para karşılığı ürün satıyorlar. Firmaların CEO'su gibi savunmayı salın lütfen. Sana özel demiyorum ama bu kafa yapınız iyi değil. Herhangi bir konuda daha oturaklı düşünün, firmaları veya bilmediğiniz insanları savunmayın.

Kullanıcı hatası değil sorunları var. Basit kullanıcı detaylı arama yapmak, yazılım vb. ilgi duymak zorunda değil. Baştan çözmesi gerekiyor. Şu sorun rahat 5-6 yıldır var, oturup Microsoft'la konuşup çözmüyorsa firmanın sorunudur.

Yaşı küçük arkadaşlar uygun aldılar diye veya kas gücünü ucuza veriyor diye AMD övücülüğü var. Arkadaşalr bunlar firma size para karşılığı ürün satıyorlar. Firmaların CEO'su gibi savunmayı salın lütfen. Sana özel demiyorum ama bu kafa yapınız iyi değil. Herhangi bir konuda daha oturaklı düşünün, firmaları veya bilmediğiniz insanları savunmayın.
Cümlelerimden AMD' yi firmanın ceosu gibi savunduğumu anladıysan kafa yapısını değiştirmesi gereken sensin dostum.
Diğer yandan ben de Nvidia ve AMD tarafında baba şirketi gibi namus meselesi haline getirilmesinden hoşnut değilim. Sırf AMD kendisine inceleme için bedava kart göndermedi diye bütün videolarında Nvidia övüp AMD gömen bazı ''fenomen'' arkadaşlar var.

Geri