9070XT mi 5070 mi almalıyım?

son karar sizde hocam ama iyi bi düşünce değil bence oyun oynayacam diyip yüzde 20 kayıp vermek hoş olmazdı bu fg teknolojileri anlatıldığı kadar da masum değil bizde amd kullanıyoruz her çıkan driverin betasını kuruyorum sorun yaşamadım adamlar rx 570 kullandım amd den soğudum diyor ama rx 570 le şuan ki kartlar.. neyse ya
tabii ki olmaz ama her zaman nvidia kullanmış biri olarak amd de sorun yaşarım diye korkuyorum ve açıkcası yüksek bir meblağ da verdiğim için normal olarak çekimser yaklaşıyorum

yok daha iyisi geliyor aynı dönemde rx 580 sistem almıştım 5 sene kullandım driver kaynaklı hata vermedi
5 sene termal macun değiştirmeyince yazları yamuluyordu direkt bilgisayar değiştirdim
Ya daha iyileşiyordur orası doğru da 6000 serisinde driverlar düzeldi sorun bitti dendi 7000de dendi 9000de de aynısı dendi profilimde post var driver oyunu bile tanıyamıyordu (düzelmiştir o illa şu an) ama halen tam stabil olmasına birkaç sene var

son karar sizde hocam ama iyi bi düşünce değil bence oyun oynayacam diyip yüzde 20 kayıp vermek hoş olmazdı bu fg teknolojileri anlatıldığı kadar da masum değil bizde amd kullanıyoruz her çıkan driverin betasını kuruyorum sorun yaşamadım adamlar rx 570 kullandım amd den soğudum diyor ama rx 570 le şuan ki kartlar.. neyse ya
Anlatamazsın 2022 de 3060 alacağım zaman 6700xt red devil indirime girmişti 3060 tercih etmiştim 3060 ı sattıktan sonra 7800xt aldım dedim bu neymiş kayıt felan alırken uygulaması yardımcı oluyor baya video av1 hevc gibi özellikleri seçebiliyorum sadece arada driverları güncellememek lazım 1-2 önceki Driver sorunluydu baya bu Driver güzel

yok daha iyisi geliyor aynı dönemde rx 580 sistem almıştım 5 sene kullandım driver kaynaklı hata vermedi
5 sene termal macun değiştirmeyince yazları yamuluyordu direkt bilgisayar değiştirdim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

5070 düşünüyorsan bile sff den başka bi model bak
Sistem nasıl hocam bi sıkıntısı olur mu darboğaz falan 1080 de oynamayı düşünüyorum oyunları

Sistem nasıl hocam bi sıkıntısı olur mu darboğaz falan 1080 de oynamayı düşünüyorum oyunları
Hem amd hem nvidia için

tabii ki olmaz ama her zaman nvidia kullanmış biri olarak amd de sorun yaşarım diye korkuyorum ve açıkcası yüksek bir meblağ da verdiğim için normal olarak çekimser yaklaşıyorum
Arada çok az fark olsa anlarımda ama f/p dollar grafiklerinden bakarsan amd biraz daha iyi gpu ama amd aldığın zaman uzaylı değil bu sadece kullandığın uygulama değişiyor eğer yayın felan açmayı düşünmüyorsan boşuna korkuyorsun 9070xt tam ultra 2k kartı alıcan 4-5 sene rahatına bakacan

Arada çok az fark olsa anlarımda ama f/p dollar grafiklerinden bakarsan amd biraz daha iyi gpu ama amd aldığın zaman uzaylı değil bu sadece kullandığın uygulama değişiyor eğer yayın felan açmayı düşünmüyorsan boşuna korkuyorsun 9070xt tam ultra 2k kartı alıcan 4-5 sene rahatına bakacan
Yayın konularında 5070 mi daha önde

Az daha para olsa aslında 5070ti alıp geçmek çok rahatlatırdı da

9070xt de hangi model önerirsiniz hocam

Tamam reis haber edersin

Kaç kere amd kullandın da yaşadın bu dediklerini
25 dkda yaşadım arkadaşın rx6600m miydi m serisinde bir laptopta oyunda bir süreden sonra ekran gidip gidip gelmeye başladı arada bir kesinti olup geri geliyordu saniyelik tamam büyük bir sorun değil ama kaç bin tl verdiğim donanımda da olmasa daha iyi olur şunlar

fg yerme işini salsak mı artık ya dlss 1 den beri dlss zaten yapay kare üretiyor fsr'da öyle ekranın 4de 3ü yapay olunca sorun yokta 4 de 4ü yapay olunca mı sorun olmaya başladı şu durum

Az daha para olsa aslında 5070ti alıp geçmek çok rahatlatırdı da

9070xt de hangi model önerirsiniz hocam
1767620136787.webp

yukarıdan başlayarak hangisi en fp oluyorsa

Tamam reis haber edersin

Kaç kere amd kullandın da yaşadın bu dediklerini
=
Hocam 3 farklı sistemde rx5700xt,rx6600,rx6700 ekran kartlarını kullandım hepsinde aynı sorunlar kronik. Yazılım zaten bir kere sürekli hata vericek oyun çökecek onun kaçarı yok. Bilgisayar tarayıcıda gezerken mavi yeşil ekran vericek bu da kronik amd kartlarda. Televizyon kullanıyorsan hdr açamıyorsun tvde hdr desteklemiyor çünkü amd kartlar aynı zamanda tvde yırtılma yaparsa vsync açamıyorsun çünkü yazılımında vsync açma seçeneği var ama çalışmıyor. Frame generation kullanamazsın çünkü gecikme önleme teknolojisi çalışmıyor. Amd'yi desteklemeyen oyunlarda muadil olmayan 5060 kartlardan bile düşük fps alırsan şaşırma. Bir değil iki değil üç kart aldım şans diyorsun ama şans da değil. Bu söylediklerimin hepsi olmaz biri olur. Ama niye uğraşasın ki? Oyun oynamak istiyorsan neden strese giresin ki? Nvidia al geç hocam 80 değil 60 fps alırsın keyfine bakarsın boşuna ekran kartı piyasasını Nvidia kartlar oluşturmuyor.

Hem amd hem nvidia için
başka anakart bakın derim

Geri