Dolandırıldım, Ne Yapmalıyım?

referanslar bana göre çöptür, bakınız kuyumculara millet ref var diye altın gümüş emanet ediyor ve en sonunda vurgunu çakıyor dolandırıcı :)

Aldığın ekran görüntülerini bir yazıcıdan çıktı al mutlaka şahsın telefon numarası gözüksün. Telefonla aradıysan arama saatlerini mutlaka not al. Hangi ilan üzerinden mesaj attığını görüştüğünü belirt. Tüm bu detayları isim soy isim bilgisini karakolda polislere anlatarak nitelikli dolandırıcılık şüphesiyle şikayetçi ol. Savcılara ve şikayet ettiğin kişinin bu dolandırıcılığı yapmaya devam etmesine bağlı olarak biraz da şansın yaver giderse birkaç ay içinde yakalıyorlar.
Bu dolandırıcılığı yapanlar yakalanırsa %99 sana paranı geri ödeyip zararını karşılamayı kabul ettiğini söyleyecek bunu "mecburen" kabul etmeni tavsiye ederim

Geçmiş olsun hocam. Umarım geri alabilirsiniz paranızı.

Bir insan neden 3500 TL gibi anlamsız bir para için suç işler ki, gerçekten çok küçük bir beyni varmış. Git şikayetçi ol, baya düşük zekalı bir ***** gibi bu. Numarası falan da sahte değildir muhtemelen.
Hocam 1 kişiyi dolandırmıyorlar ki sadece. Belki kaç kişiyi dolandırdı bu fiyat üzerinden birkaç günde 🤷🏻‍♂️

Ben sahibinden de r5 5600 bakarken 3500 TL ye r5 5600 X gördüm sonra da direkt alım işlemi gerçekleştirdim fakat adam beni tüm numaralarından engelledi bu durumda ne yapmalıyım yazışma ss leri de var
ben bu moronu gördüm direkt mal dedim zaten geçmiş olsun belliydi :D

Ben sahibinden de r5 5600 bakarken 3500 TL ye r5 5600 X gördüm sonra da direkt alım işlemi gerçekleştirdim fakat adam beni tüm numaralarından engelledi bu durumda ne yapmalıyım yazışma ss leri de var
ben buna referansın varsa alırım falan yazdım deidm anlamam başım ağrıdı cvart curt dedi güvende kabul etmedi grupmu yapcam falan yazdı :d ürün satmak için xd
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yok bu değil remzi a yazıyordu onun hesapta 2026 ta açılmıştı

Peki siz başkasından aldınız mı hiç? alırken nelere dikkat ettiniz? risk analizi yapar mısın?
Ben param güvende kullanıyorum şahsen. Havale yapacaksam da elden alacağım ürün buluyorum cihazı bizzat alırken adamın yanında havaleyi yapıyorum. Uzaktan kargoyla gelecek ürüne havale çok nadir yaparım.

Bir de az biraz anlaşılıyor bence, miktar düşükse ve adam bariz şekilde dolandırıcı olduğunu belli etmiyorsa güvenir açıklama yazarak parayı atarım. Sahibinden de ben de ilan bakıyorum bazı profiller mesaj yazmama gerek kalmadan kendini ele veriyor bazıları da mesajlardan kendini ele veriyor en ufak bir güvensizlik bile olsa almıyorum.

Evet ama burada büyük ihtimal dolandırıcı başka bir şehirde ve elden alma imkanı yok gibi. ayrıca dolandırıcı bu işte tecrübeli belli ki, başkaca tuzakları da vardır, adresi adı sanı kesin belli olmayabilir, bir tek numara var ama acaba o numara da kendisine mi ait acaba? iban da kendisine ait olmayabilir...

Geri