AULA F75 klavye oyunda tuşları çok geç algılıyor

Reaksiyon skoru
121
Normalde böyle bir sorun hiç yaşamadım ama az önce CS2 oynarken sürekli tuşlar geç algılanmaya başladı. Q ile silah değiştirirken aynı tuşa 3-4 kere falan bastım algılaması için, bıçağı almak için 3'e basıyorum ama çok aşırı laglı algılıyor. Bunun sebebi nedir, nasıl çözebilirim bu sorunu?

Klavyeyi dongle ile kullanıyorum, bluetooth ile değil.

Bu ara bende de aynı sorun başladı. Belki driver güncellemek ya da sıfırdan driver kurmak çözebilir

Bu ara bende de aynı sorun başladı. Belki driver güncellemek ya da sıfırdan driver kurmak çözebilir

Nereden güncelleyebilirim hocam link falan var mı güvenilir? Ben resimdeki şeyi indirdim de bu doğru olanı mı bilmiyorum. Buradan mı güncelleyeceğim?

1768509600954.webp

Aynısı oldu, dongle kasanın arkasındaydı öne aldım düzeldi. çekim mesafesi kötü bunun.

Aynısı oldu, dongle kasanın arkasındaydı öne aldım düzeldi. çekim mesafesi kötü bunun.

Benim kasanın üstünde 3 tane usb yuvası var. Ben de oradan 2.0 olana taktım. Şimdi arkaya takarsam daha kötü olur o zaman.

ben uzatıcı kablo ile kullanıyorum masada duruyor.

Hocam ben zaten kablolu klavyeden bıktığım için bunu aldım. Ama eğer çok fazla rahatsız etmeye başlarsa, oyunda kablolu olarak kullanmaya başlarım artık.

Arkadaşlar klavyenin çekim mesafesi kötü değil. Dongle ile klavyenin arasında özelliklede metal herhangi bir cisim olmaması bu sorunu çözücektir zaten.
Veya bilgisayar masanızda başka bir aygıt için kullandığınız dongle var ise o da aynı sorunu(eğer dongle ler birbirlerine yakın olursa)sinyallerinin çakışması nedeniyle yaratıcaktır zaten.
İyi forumlar.

Farklı kablosuz cihazlar varsa sinyal gücünü etkileyebilir. Mesela kullandığım farenin (Scyrox V8) 8K dongle sinyalleri bayağı etkiliyor. Taktığımda telefona gelen Wifi bağlantısı neredeyse kullanılamayacak seviyeye geliyor. Birden fazla kablosuz cihaz varsa çakışmalar yaşanması n ormal. Bu tarz ürünler fiyatlarına göre en çok kıstıkları yer de maalesef alıcı tarafı oluyor.

Ayrıca şu site doğruysa güncellemeniz var. Siteden indirip deneyin.

Bazen kablolar da sorun yaşatabiliyor. Ama tabii siz kablosuz kullanıyorsunuz. Kabloda sorun yaşarsam genelde kabloyu çıkar tak yapıyorum veya aşırı sorun varsa resetliyorum. Kabloyu çıkar tak yapmak genelde tuş kısayolları vb. ile yaptığım hatalı bir ayarı da düzeltiyor.

Bende de aynısı var firmware kurduktan sonra bir sorun kalmadı bir de arkadaki usb portlar 2.0 kasanın önündeki 1 port 3.0 oluyor diye biliyorum 3.0 usb portuna takarsan düzeleceğini düşünüyorum

Farklı kablosuz cihazlar varsa sinyal gücünü etkileyebilir. Mesela kullandığım farenin (Scyrox V8) 8K dongle sinyalleri bayağı etkiliyor. Taktığımda telefona gelen Wifi bağlantısı neredeyse kullanılamayacak seviyeye geliyor. Birden fazla kablosuz cihaz varsa çakışmalar yaşanması n ormal. Bu tarz ürünler fiyatlarına göre en çok kıstıkları yer de maalesef alıcı tarafı oluyor.

Ayrıca şu site doğruysa güncellemeniz var. Siteden indirip deneyin.

Bazen kablolar da sorun yaşatabiliyor. Ama tabii siz kablosuz kullanıyorsunuz. Kabloda sorun yaşarsam genelde kabloyu çıkar tak yapıyorum veya aşırı sorun varsa resetliyorum. Kabloyu çıkar tak yapmak genelde tuş kısayolları vb. ile yaptığım hatalı bir ayarı da düzeltiyor.

Şu anda kablosuz olarak klavye ve mouse kullanıyorum sadece. Kullandığım mouse da Aula SC680. Yakın zamanda kulaklığımı da kablosuz olarak almayı düşünüyordum ama eğer dediğiniz gibi bu şekilde sinyal konusunda sorun olacaksa, mecburen kablolu kulaklıktan devam edeceğim.

Attığınız linkteki firmware güncellemesini yaptım. Güncelleme tamamlandıktan sonra PASS yazısı ekranda kaldı ve gitmedi. Öyle olunca belki anlık hata olmuştur diye tekrardan yaptım ve yine aynı şey oldu, yine BURNİNG kısmından sonra PASS ekranına gelip orada takılı kaldı. O durumda klavyenin ışığı yanmıyordu ve klavye çalışmıyordu.

Ben de o firmware uygulamasını kapatıp, ESC'ye basılı tutarak kabloyu tak çıkar yaptım anca o şekilde tekrardan klavye çalışmaya başladı. Şimdi bu firmware oldu mu yani?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende de aynısı var firmware kurduktan sonra bir sorun kalmadı bir de arkadaki usb portlar 2.0 kasanın önündeki 1 port 3.0 oluyor diye biliyorum 3.0 usb portuna takarsan düzeleceğini düşünüyorum

Ben de az önce arkadaşın attığı linkten kurulumu yaptım. Geminiye sordum o port kısmını da, 2.0'da kalması klavye ve mouse için daha iyi dedi, ben de karışmadım.

Aynı sorunu yaşadım ve bu durumu çözen şey Dongle'ın takılı olduğu USB'yi değiştirmek onun dışında çözüm var mı bilmiyorum ama bu yöntemle çözdüm ben

Geri