Öneri RX 9070 XT mi RTX 5070 mi?

Tüm hayatım boyunca nvidia kullanan biri olarak 9070xt derim. Ben 2 hafta önce geçtim. Başta yazılımsal bug mı denir, farklı özelliklere alışma mı denir o süreç biraz canımı sıktı 1 2 günde ama sonra tüm özellikleri kapatınca düzeldi. Ama genel olarak yazılım kısmı ve arayüzü çok basitleştirilmiş. İstediğin şeyi bulacağından şüphe yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

güç kaynagınız ve sisteminiz ne oldugunu söylemeniz lazım 9070xt ciddi manada güçlü bir kart eger 3060 kullanıyorsanız sisteminiz çok güçlü degildir o yüzden 5070 bakmanı tavsiye ederim ve 9070xt takacaksanız güç kaynagının 850w olması şart 750w da amd sürücü yazılım hatası alır durursunuz çünkü 9070xt de saniyelik 400-420w peak atma durumu var sonra eski haline dönüyor onu kaldıracak bir psu lazım.
Bunu undervolt yapınca düzelmez mi hocam. Nebi akgünün videodaki gibi. 230 240w falan çekiyor

Aynı performansı veriyor default kartla bu arada

güç kaynagınız ve sisteminiz ne oldugunu söylemeniz lazım 9070xt ciddi manada güçlü bir kart eger 3060 kullanıyorsanız sisteminiz çok güçlü degildir o yüzden 5070 bakmanı tavsiye ederim ve 9070xt takacaksanız güç kaynagının 850w olması şart 750w da amd sürücü yazılım hatası alır durursunuz çünkü 9070xt de saniyelik 400-420w peak atma durumu var sonra eski haline dönüyor onu kaldıracak bir psu lazım.
spikelar 530w

Tüm hayatım boyunca nvidia kullanan biri olarak 9070xt derim. Ben 2 hafta önce geçtim. Başta yazılımsal bug mı denir, farklı özelliklere alışma mı denir o süreç biraz canımı sıktı 1 2 günde ama sonra tüm özellikleri kapatınca düzeldi. Ama genel olarak yazılım kısmı ve arayüzü çok basitleştirilmiş. İstediğin şeyi bulacağından şüphe yok

Bunu undervolt yapınca düzelmez mi hocam. Nebi akgünün videodaki gibi. 230 240w falan çekiyor

Aynı performansı veriyor default kartla bu arada
her insan uv yapmayı bilmiyor genele hitap ettigmiz için forumda ve adam sürekli nvdia kullanıdıgı için kesin uv işini bilmiyordur ama uv yapmayı biliyorsan kesinlikle amd 9070xt de uv ile kullanmalısın

o psu olmazz, ilk acılısta 400w kadar cıkar ekran kartı bluescreen veya restart yersin gibi.
ki psu %100 verimli bile olsa 530 ceker %80 olsa 12vx42a=424w yapar.
min sistem olarak kac istiyor bilmiyorum ama 750-850w psu bakman gerek..+100w de ileride psu malzeme yorgunluguna koydum..

o psu olmazz, ilk acılısta 400w kadar cıkar ekran kartı bluescreen veya restart yersin gibi.
ki psu %100 verimli bile olsa 530 ceker %80 olsa 12vx42a=424w yapar.
min sistem olarak kac istiyor bilmiyorum ama 750-850w psu bakman gerek..+100w de ileride psu malzeme yorgunluguna koydum..
530w psu demiyorum ekran kartı 530w maksimum w kullanımı yapıyor 850w psu ile kullanıyorum ben de

Merhabalar yıllardır Nvidia ekran kartlarını kullanan biri olarak ve teknolojilerinden de severek yararlanan biri olarak 3060 ekran kartımı yetersiz bulduğum için yükseltmek istiyorum.
Ama sorun şu, 5070 mi almalıyım yoksa RX 9070XT mi almalıyım arada kaldım. Kağıt üzerinde 9070xt 5070Ti seviyesinde çalışıyor güç olarak 5070'ten çok daha güçlü ve fiyat olarak aralarında 2bin TL fark var (5070=taxsit ile 33.000 9070XT=35.000TL). Şimdi bu ekran kartlarından ikisi arasında seçim yapmak benim için çok önemli çünkü muhtemelen yıllar boyu bir daha yükseltme veya değişim yapamayacağım, gücünden dolayı bir tarafım 9070xt istese de yıllardır Nvidia kullanmamdan dolayı değişim sonrası hayal kırıklığına uğramaktan korkuyorum.

Uzun lafın kısası uzun yıllardır Nvidia kullanmamdan dolayı Amd ailesine geçiş yapmanın beklentilerimi karşılamamasından endişeleniyorum ama uzun yıllar değişemiyeceğim için kağıt üzerinde daha güçlü olan 9070'e geçmek daha mantıklı geliyor.

Lütfen yazdıklarımı dikkate alarak benimle empati kurarak ciddi bir yanıt vermenizi rica ediyorum, eğer hali hazırda kullananlar var ise benimle görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.
vram 5070ti rakibi olduğu için 9070xt ama şimdi 9070 xt alıpta nvidia aklında da kalabilir ama sen bilirsin ddddd

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,193,230
Üyeler
189,415
Son üye
Okanmntr
Geri