Bir ekran kartı için 200.000 TL para ödemek

Aynen bende ondan bahsediyorum daha 1 ay önce 135 e MSI Gaming Trio vardı şuanda Asus Rog Astral 5090 isminden de anlaşılacağı üzere (Astral) Astronomik fiyatlara satılıyor 200 bin TL nedir Allah aşkına gereksiz yani 100 bin civarı olsa da keşke herkes alsa hepsi satıcıların kurnazlığı.
Evet Astrali ben de mantikli bulmuyorum absürt bir fiyatı var, en ucuz 5080 inno3d x3 oc. Vapor chamberlı 2.5 slot bir kart çok güzel soğutuyor 66.000tl. ben 104k'ya ocakta 5090 aldım, şu anki 5080 roglar 100k'dan başlıyor. Asus ürünlerinden özellikle uzak durmaya calisiyorum.

Ekler

• 1000164261.webp
    1000164261.webp
    162.4 KB · Hit: 14
  • Muhteşem
Reaksiyonlar: XPCX
Evet Astrali ben de mantikli bulmuyorum absürt bir fiyatı var, en ucuz 5080 inno3d x3 oc. Vapor chamberlı 2.5 slot bir kart çok güzel soğutuyor 66.000tl. ben 104k'ya ocakta 5090 aldım, şu anki 5080 roglar 100k'dan başlıyor. Asus ürünlerinden özellikle uzak durmaya calisiyorum.
Monitörde Asya'dan uzak durmadınız hocam PG27AQWP-W aldınız :D ve bende monitörde hep Asus tercih ediyorum XG32UCWMG aldım.

Monitörde Asya'dan uzak durmadınız hocam PG27AQWP-W aldınız :D ve bende monitörde hep Asus tercih ediyorum XG32UCWMG aldım.
Vallahi 4th nesil w-oled ve Trueblack için 66k döktüm ama fena gray banding cikmisti monitorden. 300 saat kullandım 180 kere falan pixel temizleme yaptim oncekine gore daha iyi rahatsiz etmiyor. Bir de masaya ışık yansıtması lazım o da calismiyor. İlk izlenimlerim hoş olmadi pek.

• Üzgün
Vallahi 4th nesil w-oled ve Trueblack için 66k döktüm ama fena gray banding cikmisti monitorden. 300 saat kullandım 180 kere falan pixel temizleme yaptim oncekine gore daha iyi rahatsiz etmiyor. Bir de masaya ışık yansıtması lazım o da calismiyor. İlk izlenimlerim hoş olmadi pek.
Hocam benim İçin mükemmel monitör geliyor(PG27UCWM) sizin içinde öyle 5090 var sonuçta sizde ve bence sizde sendeki PG27AQWP-W satıp gelince PG27UCWM alın hem 4K Tandem WOLED yani 4.nesil woledde ilk defa 4K Tandem WOLED hemde RGB pixel düzenine geçildi Gray banding sorununu kaldıracağını düşünüyorum.

Hocam benim İçin mükemmel monitör geliyor(PG27UCWM) sizin içinde öyle 5090 var sonuçta sizde ve bence sizde sendeki PG27AQWP-W satıp gelince PG27UCWM alın hem 4K Tandem WOLED yani 4.nesil woledde ilk defa 4K Tandem WOLED hemde RGB pixel düzenine geçildi Gray banding sorununu kaldıracağını düşünüyorum.
Yok hocam memnunum ben, single player oyunları 4k 120hz lg c3 48" televizyonumdan oynuyorum zaten, bu monitor online oyunlar için. Bundan önce g81sf 4k 240hz vardı zaten, ikisinin de 4K olması mantıksız geldi.

• Beğen
Ps5 güzel alet gercekten ama oyun fiyatları absürt pahalı, ps5 kırılsa çok mantıklı cihaz.
Hocam şöyle düşündüm ps5 çıkalı kaç yıl oldu ve şuan GTA6 çıksa yine oynatacak düzeyde. Ama ps5 çıkışında aynı fiyata sadece kasa toplamış olsak hâlâ güncel oyunları oynatırmı düzgün şekilde. Korsan oyun oynuyorsan tamam ama sonuçta PC oyunları da yüksek fiyatlı. Yanlışmıyım

• Beğen
Hocam şöyle düşündüm ps5 çıkalı kaç yıl oldu ve şuan GTA6 çıksa yine oynatacak düzeyde. Ama ps5 çıkışında aynı fiyata sadece kasa toplamış olsak hâlâ güncel oyunları oynatırmı düzgün şekilde. Korsan oyun oynuyorsan tamam ama sonuçta PC oyunları da yüksek fiyatlı. Yanlışmıyım
Pc fiyatları da yüksek ama daha akıcı oynarsın istediğin oyunu.

Hocam 6 ay önce pc almak cok daha mantikliydi ama bugun 2x16 ddr5 ram zaten ps5 parası. Güzel bir pc için ya 9060xt 16gb ya da 5060ti 16gb almaniz lazim ama bütçeniz coşar. Ben hep pc'yi savunmuşumdur ama bugun ps5 daha mantikli.

Hocam 6 ay önce pc almak cok daha mantikliydi ama bugun 2x16 ddr5 ram zaten ps5 parası. Güzel bir pc için ya 9060xt 16gb ya da 5060ti 16gb almaniz lazim ama bütçeniz coşar. Ben hep pc'yi savunmuşumdur ama bugun ps5 daha mantikli.
Yanlış anlaşılmasın ben PS fanı değilim kendim bildim bileli PC ile uğraşırım. PS3 ile PES, Tekken ve GOW oynamıştım o zamanlar tam hatırlamıyorum ama COD2 gibi MP online oynanmıyordu galiba emin değilim yani münasebetim bu kadar.

• Beğen
6-7 sene mi ne yaptın hocam :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende öyle düşünüyorum diyemem belki alan kişi PC den para kazanıyordur ama şahsen almam çünkü satmak istesen kim alırkı zaten alabilecek parası olan adam o kadar para verirken gider sıfırını alır.

Aynen orası öyle.

5090

Lan ne kredisi ben borcum varken başka borca girmek istemediğim için almıyorum 5090 ı PC den para kazanmıyorsa alanın kafasını si

Bende RX 9070 XT Sapphire Nitro+ almaya karar verdim bir ekran kartına o kadar para vermek istemediğim için bunu alacağım en az 100 bin TL fark var Sapphire Nitro+ RX 9070 XT 47 bin TL RTX 5090 Ventus 157 bin TL.

Hem en azından kafam da rahat olur yani borcum olmayacağı için.

Zaten 1-2 ay sonra hikayeli oyunları bırakmaya karar verdim LoL'e başlayacağım yani 5090 ile hikayeli oyunlar oynamazsam hem parama yazık olur hem de karta hakaret olur.

Lol’e başlayacağıma kadar iyiydi. Lol için sisteme para verilmez en uygunu alıp geçilir. 1660 ti ryzen 5 3600 lü sistemde senelerce lol oynadım hiç sıkıntı çekmedim, gittim internet kafede daha sağlam olan masada oturup oynadım gene sıkıntı çekmedim win almak güzel oynamak tamamen yeteneğe hakimiyetine bağlı zaten.

Bazı oyunlarda sistemin kötüyse sistemi iyi olana göre yenilme bir sebep sayılabilir. Ama lol öyle sistem harcamadığı için zaten

Bu arada 5090 soruna yanıt:

Evet 200.000₺ lik ekran kartı almak tamamen kerizlik (sırf oyun için alıyorsa)

Neden mi? Birebir aynı sistem monitör aynı grafik ayarlarında fps sayacını kapattırıp bir kullanıcıyı 5080 li sisteme oturtup oynat birinide 5090 lı sisteme oturtup oynat dlsslerini falan ayarla aynı şekilde. İkisi arasında zerre fark hissetmeyecek. Hissederim diyen net donanım fanboyudur yalancıdır.

Aynı şey 9700x ile 7800x3d arasında da geçerlidir. Herkes verilere bakınca böyle öff ne donanım almışım bee diyor.

Arkadaşımda 3700x/2070 super kombinli 2k sistem var. Bende 5800x3d/3080 li 1080p kombin var. İkimizde cod warzone oynuyoruz. Vallaha bebe düşük fpsine rağmen benden daha iyi rush atıp benden daha iyi öldürüyor adamları çünkü oyunu kavramış iyice

• Beğen
Lol’e başlayacağıma kadar iyiydi. Lol için sisteme para verilmez en uygunu alıp geçilir. 1660 ti ryzen 5 3600 lü sistemde senelerce lol oynadım hiç sıkıntı çekmedim, gittim internet kafede daha sağlam olan masada oturup oynadım gene sıkıntı çekmedim win almak güzel oynamak tamamen yeteneğe hakimiyetine bağlı zaten.

Bazı oyunlarda sistemin kötüyse sistemi iyi olana göre yenilme bir sebep sayılabilir. Ama lol öyle sistem harcamadığı için zaten

Bu arada 5090 soruna yanıt:

Evet 200.000₺ lik ekran kartı almak tamamen kerizlik (sırf oyun için alıyorsa)

Neden mi? Birebir aynı sistem monitör aynı grafik ayarlarında fps sayacını kapattırıp bir kullanıcıyı 5080 li sisteme oturtup oynat birinide 5090 lı sisteme oturtup oynat dlsslerini falan ayarla aynı şekilde. İkisi arasında zerre fark hissetmeyecek. Hissederim diyen net donanım fanboyudur yalancıdır.

Aynı şey 9700x ile 7800x3d arasında da geçerlidir. Herkes verilere bakınca böyle öff ne donanım almışım bee diyor.

Arkadaşımda 3700x/2070 super kombinli 2k sistem var. Bende 5800x3d/3080 li 1080p kombin var. İkimizde cod warzone oynuyoruz. Vallaha bebe düşük fpsine rağmen benden daha iyi rush atıp benden daha iyi öldürüyor adamları çünkü oyunu kavramış iyice
Evet hocam bazı insanlarda doğal yetenek var sisteme bakmıyor arkadaşımda ekran kartı bile yoktu apu sistemdi ama valoda radyanta doğru gidiyordu ya adamda şahin gibi gözmü vardı yoksa bileği mi iyiydi anlayamadım
Bu arada 5090 zaten almayacağım RX 9070 XT alıcam.
Ayrıca yeni başlamıyorum lole eski oyuncuyum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,502
Üyeler
188,432
Son üye
hizliarsiv
Geri