Çözüldü✓ RAM Hız Ayarlaması Sonrası Açılmayan PC

plastik parca var onu cıkrabilsek pil cıkıcak ama cok ince hocam acaba tamirciyte mi gotusek

plastik parca var onu cıkrabilsek pil cıkıcak ama cok ince hocam acaba tamirciyte mi gotusek
Biraz zorlayın sökülüyor ince düz tornavida ile deneyin youtubeden bakın bide kolay bi işlem oraya kadar gelmişseniz devam

geçen bi arkadaşta sormustu direk cmos varsa bios sıfırlayın ya da pil çıkararak yapılan kücük bi işlem var onuda yapabilrisiniz.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Özellikle buna bakın eğer kart buysa

güncelleme arkadaslar pili cıkarmadan yaptık sıfırladık birazdan biosu güncellicez

Arkadaşın telaşı anlıyorum bende sistemimi ilk kurduğum gün sorunu yaşadım. Çözümü de bilmiyodum bilgisayarı bozdum sandım daha 2. saatinde :D Halbuki basit işmiş. Benimkide CMOS tuşu vardı yapmam gereken tek şey 15 sn basılı tutmaktı ama arkadaşın kart bi tık eski olduğu için küçük bi uğraş gerektiriyo tabii ki. Bios güncellemesinden sonra her şey normalleşir umarım

Biostan dolayıdır zaten geç kalmışım yazmak için çözülmüş neyseki
düzeldi hocam ram mhzi falan halletik ama biraz gec acılmaya basladı pc

Arkadaşın telaşı anlıyorum bende sistemimi ilk kurduğum gün sorunu yaşadım. Çözümü de bilmiyodum bilgisayarı bozdum sandım daha 2. saatinde :D Halbuki basit işmiş. Benimkide CMOS tuşu vardı yapmam gereken tek şey 15 sn basılı tutmaktı ama arkadaşın kart bi tık eski olduğu için küçük bi uğraş gerektiriyo tabii ki. Bios güncellemesinden sonra her şey normalleşir umarım
zorluklarla aldı ya ondna biraz telas yaptık ama cok sukur düzeldi yardım eden herkese cok tesekkür ederim

zorluklarla aldı ya ondna biraz telas yaptık ama cok sukur düzeldi yardım eden herkese cok tesekkür ederim
Çözüldüyse sorun yok hocam allah çok çok daha iyilerini nasip etsin isteyen herkese. Konuyu çözüldü olarak işaretleyebilirsiniz.

Gec acılmasının nedeni expodan dolayı cok normal

Geç açılmasının sebebi komple tüm biosun sıfırlanması hem güncelleyin hem de ayarlarını çekin düzelecektir.

Yorumlar şaka gibi 🤦‍♂️🤦‍♂️

Adam ryzen 5700 çalıştırıyorum diyor
Anakart chipseti Zen2 ye ait (ryzen 3000)

Demişlerki expo açtığınızdan dolayı geç açılır yok expo 1 2 falan filan 🤦‍♂️

Yav ryzen 3000 de ve adamın kullandığı anakart chipsetinde expo mu var Allah aşkına? 🤦‍♂️

Milletin daha exponun neye hangi ram platformuna hangi chipsetlere geldiğinden haberi yok hangi ryzen işlemcilerine geldiğinden haberi yok burda konu sahibini yanlış yanlış yerlere yönlendirmişler. Adam az kalsın anakartı tamirciye götürmeye kadar gitmiş.

Arkadaşlar siz valorant ve lolden başınızı kaldırmayın mümkünse bırakın bilen birileri yardımcı olsun

Konu sahibi: öncelikle ramin modelini varsa linkini atarsan xmp profilini daha rahat anlayabiliriz.

Ramin frekansını veya xmp profilini hazır seçip boot ettiğinde siyah ekranla karşılaşman normal

Bios güncelleme
Ram listesinde senin anakartına uyum olmayabilir, anakartının desteklediği ram listesinde senin ramin olmayabilir

Böyle durumlarda xmp boot etmeyebilir frekansı manuel girip voltajı kendin vermen gerekebilir. Ben anakartına baktım 3600 hızı destekliyor. Fakat anakartla ram birbirini desteklemiyor olabilir. Ramin kodunu atarsan daha iyi yardımcı olabilirim

Yav ryzen 3000 de ve adamın kullandığı anakart chipsetinde expo mu var Allah aşkına? 🤦‍♂️

Milletin daha exponun neye hangi ram platformuna hangi chipsetlere geldiğinden haberi yok hangi ryzen işlemcilerine geldiğinden haberi yok burda konu sahibini yanlış yanlış yerlere yönlendirmişler. Adam az kalsın anakartı tamirciye götürmeye kadar gitmiş.

Arkadaşlar siz valorant ve lolden başınızı kaldırmayın mümkünse bırakın bilen birileri yardımcı olsun

Konu sahibi: öncelikle ramin modelini varsa linkini atarsan xmp profilini daha rahat anlayabiliriz.

Ramin frekansını veya xmp profilini hazır seçip boot ettiğinde siyah ekranla karşılaşman normal

Bios güncelleme
Ram listesinde senin anakartına uyum olmayabilir, anakartının desteklediği ram listesinde senin ramin olmayabilir

Böyle durumlarda xmp boot etmeyebilir frekansı manuel girip voltajı kendin vermen gerekebilir. Ben anakartına baktım 3600 hızı destekliyor. Fakat anakartla ram birbirini desteklemiyor olabilir. Ramin kodunu atarsan daha iyi yardımcı olabilirim
insanlar bilmediği şey hakkında cidden bilmiş gibi yorum yapıyor maalesef dediğiniz gibi ve hakaret ediyorlar çok yaşadım bu aralar :D geçen biri ryzen 3600 a oc yapacağım macun önerir misiniz yazmış ve fanı thermalright pearless . Yazdığım şu gerek yok fanınız zaten iyi uygun fiyatlı macunlar bile yeterli o işlemciye. Adamın biri en pahalı macunu koymuş ve laf yedik adamdan :):) tdp değeri 65 olan bir işlemci sonuçta bunu
Bu arada , günümüzde neredeyse uyumsuz ram yok muhtelemen rami desteklemiyordur bu kadar hızı

Bios güncelleme

hocam öncelikle yorumunuz icin tesekkürler halletik pili takmadan biosu sıfırladık ondan sonra biosu güncelledik sonra tekrar denedik ramin hızını degistirmeyi ve degisti sorun olmadı

1770172678317.webp

sistem buydu 35 bine dusmustu gaming gecesinden aldık

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,325
Üyeler
188,402
Son üye