Arkadaşlar, yakın zamanda bilgisayarımı yeniledim. Core Ultra 7 265K ve gigabyte rtx 5070 aldım. 32 gb DDR 5 kit ram var sistemimde. 3 adet m2 ss ve 2 adet ssd bağlı sistemime. 360 mm sıvı soğutma kullanıyorum. Sıvı soğutmanın fanları dahil 10 adet argb fan çalışır durumda. Pcu meter sitelerine girince bu donanım için 620 watt yeterli sonucunu aldım ve 850 watt msı psu siparişi verdim. Elimde mevcut 750 varken. Tedbirden 850 aldım. Sıfır aldığım psu çalışmadı. Fanlar döndü ve durdu. Kısa devre yaptım gene çalışmadı bende iade ettim ve kurulumu 750 watt msı pcu ile tamamladım. Daha önce sorunsuz çalışan MSI MAG A750BN 750W 80 Plus Bronze şimdi yüke bindiği an deli gibi coil wine yapıyor. Pc boşta iken fare ile tarayıcıda scroll yapınca bile cızırtı geliyordu. Önemsemedim. Ama oyun açınca ses çok arttı. Öyle müzikle kulaklıkla bastırmak istemeyeceğim kadar. Kasanın arakasını açtım. CPU test yaptım azıcık bir ses. Gpu stres testi yaptım yine ses az. İkisini birden yapınca ses kudurdu. Akım artınca ses tahammül sınırlarını aşıyor. Özellikle CPU %20 seviyelerine gelince ses artıyor. Bizzat dinledim. Psu dan geliyor. Bu 750 watt yetersiz kalıyor demek değil mi?