Kemal Salih
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 277
ram 4800mhz de çalışıyo desteklediği hız ne cl değeri ne buna bakmak lazım. ssd saçma bi şeye benziyo tek artısı ddr5 ve am5 olması gibi. fiyatı nekasanın özellikleri bu şekilde. çok saçma bi kombinasyon yapmislar fakat aldiktan sonra ekran kartını degistirsem olur mu fiyatının kaç olması lazım ortalama
akşam bi bakmaya gidicem 15 diye konustukta 14 e falan indirir muhtemelen diye düşünüyorumram 4800mhz de çalışıyo desteklediği hız ne cl değeri ne buna bakmak lazım. ssd saçma bi şeye benziyo tek artısı ddr5 ve am5 olması gibi. fiyatı ne
aksam bi bakicam hepsine bakalim fiyat 15k dedi de 14e falan iner diye düşünüyorum anakartina ramine falan bakmam lazimişlemci fiyat performans anlamında güzel bir işlemci ama burada bakılması gereken bir kaç şey var
1. anakartı hangi marka güzel bir anakart mı duruma göre anakartın da yükseltilmesi gerekilebilir
2. ram değerleri ney? işlemci AM5 olduğuna göre ramler DDR5 bence burada ideal ramlar 5600 veya 6000MHz 30-32 veya 34CL olmalı ramlerin markasına ve değerlerine bakılmalı ancak 4800 çok yeterli gibi durmuyor ayrıca 8+8 mi yoksa tek 16 mı o da önemli ddr5'te 1x16 yapıp ileride +1 daha 32 yapmak daha mantıklı 4x8'de problemler yaşayabilirsin
Bence alması çok mantıklı olmaz ama parça parça fiyatına göre baya ucuza geliyordur dediğin gibi sadece ramler işlemci ve anakart için alınabilir ama çok ucuza veya uyguna gelmiyorsa bence çok mantıklı değil
14 e anlaşırsanız fiyat iyi ekran kartını 2 bin tl ye satarsın 2.elden bütçene göre daha iyi ekran kartı alırsın ssd de almanı öneririm o ssd kronik sorunluakşam bi bakmaya gidicem 15 diye konustukta 14 e falan indirir muhtemelen diye düşünüyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
aksam bi bakicam hepsine bakalim fiyat 15k dedi de 14e falan iner diye düşünüyorum anakartina ramine falan bakmam lazim
bana da o şekilde mantıklı geldi tesekkur ederim14 e anlaşırsanız fiyat iyi ekran kartını 2 bin tl ye satarsın 2.elden bütçene göre daha iyi ekran kartı alırsın ssd de almanı öneririm o ssd kronik sorunlu
aslında istemedigim parçaları cikartsam tabii ki daha iyi olucak ama pek bilgisayardan anlayan biri değil galiba sahibi ve parcalamadan elinden çıkartmak istiyoranakart güç kaynağı ve kasa ne acaba
aksam bakmaya gidicem adam zaten isteymis aksam gelicekmis zaten kendi sehrimde oldugu icin bi bakmaya gidicem anakarti psu su falan neymis bi bakicamanakart güç kaynağı ve kasa ne acaba
Parçaların marka modeline göre sıkı pazarlıkla fena bir fırsat değil işlemci çoğu ekran kartını taşıyabilecek güçte, SSD çok güzel değilmiş ama çalışıyorsa idareten seni götürür ek masraftan kurtarır burada anakartın modeliyle ramlerin modeli ve değerleri önemli çünkü çok ileriye dönük olmayan parçalarsa ileride zaten illa ramlerin hızlısını veya anakartın iyisini alman gerekebilir o da ileride seni masrafa sokabilir ama 14bin₺'ye ddr5 ram işlemci kasa PSU dahilse gayet güzel bu sistemi alıp bir ekran kartı ilavesi yapmak iyi bir seçenek olur ki daha elinizde satabileceğiniz bir rx570 var ancak şu da aklınızda bulunsun sistem çoğunlukla dandik parçalardan kurulmuş gibi görünüyorakşam bi bakmaya gidicem 15 diye konustukta 14 e falan indirir muhtemelen diye düşünüyorum
aksam bi bakicam hepsine bakalim fiyat 15k dedi de 14e falan iner diye düşünüyorum anakartina ramine falan bakmam lazim
evet biraz dandik parcalardan kurulmus ama fiyat ddr5 am5 bi sisteme uygun gibi gorundugu icin bi niyetlendim çünkü suan ikinci el piyasası gercekten alt ust olmus durumda ve uyguna bilgisayar bulmak cok cok zor ustune birde ben bursada yasiyorum istanbul ankara gibi sehirlerdeki firsatlari da degerlendiremiyorum o yüzden bi mantikli geldi Foruma da bi sormak istedim tesekkur ederimParçaların marka modeline göre sıkı pazarlıkla fena bir fırsat değil işlemci çoğu ekran kartını taşıyabilecek güçte, SSD çok güzel değilmiş ama çalışıyorsa idareten seni götürür ek masraftan kurtarır burada anakartın modeliyle ramlerin modeli ve değerleri önemli çünkü çok ileriye dönük olmayan parçalarsa ileride zaten illa ramlerin hızlısını veya anakartın iyisini alman gerekebilir o da ileride seni masrafa sokabilir ama 14bin₺'ye ddr5 ram işlemci kasa PSU dahilse gayet güzel bu sistemi alıp bir ekran kartı ilavesi yapmak iyi bir seçenek olur ki daha elinizde satabileceğiniz bir rx570 var ancak şu da aklınızda bulunsun sistem çoğunlukla dandik parçalardan kurulmuş gibi görünüyor
suan halihazırda kullandığım sistemim ddr2 bi sistem core2 quad q9500 amd hd6510 ekran kartli bi sistem ve bu zamana kadarki top level sistemim bu maalesefevet biraz dandik parcalardan kurulmus ama fiyat ddr5 am5 bi sisteme uygun gibi gorundugu icin bi niyetlendim çünkü suan ikinci el piyasası gercekten alt ust olmus durumda ve uyguna bilgisayar bulmak cok cok zor ustune birde ben bursada yasiyorum istanbul ankara gibi sehirlerdeki firsatlari da degerlendiremiyorum o yüzden bi mantikli geldi Foruma da bi sormak istedim tesekkur ederim
gitmeden önce isteyebilirseniz bir extra fotoğraf falan isteyebilirseniz veya sistem parçaları hakkında daha detaylı bir bilgi alırsanız kafadan ortalama bir fiyat çıkarabiliriz tek tek alındığında, ona göre mesela sistemin gideri vardır siz de gider parçaların sıkıntısız olduğunu teyit edersiniz o zaman hem ddr5 am5 anakart almak hem güçlü bir işlemci kasa + psu almakla kalmaz baya da bir parayı ekran kartına ayırabilirsiniz sizin adınıza güzel olur, PSU da 700 falansa(değildir yüksek ihtimalle) bal gibi olurevet biraz dandik parcalardan kurulmus ama fiyat ddr5 am5 bi sisteme uygun gibi gorundugu icin bi niyetlendim çünkü suan ikinci el piyasası gercekten alt ust olmus durumda ve uyguna bilgisayar bulmak cok cok zor ustune birde ben bursada yasiyorum istanbul ankara gibi sehirlerdeki firsatlari da degerlendiremiyorum o yüzden bi mantikli geldi Foruma da bi sormak istedim tesekkur ederim
bana zaten uzak biryerde degil yakinimda aksam direkt gozle gorup diger parçaları kotu gibiyse parcalarin ozelliklerini buraya yazarim ona gore sonraki gun falan da almaya gidebilirimgitmeden önce isteyebilirseniz bir extra fotoğraf falan isteyebilirseniz veya sistem parçaları hakkında daha detaylı bir bilgi alırsanız kafadan ortalama bir fiyat çıkarabiliriz tek tek alındığında, ona göre mesela sistemin gideri vardır siz de gider parçaların sıkıntısız olduğunu teyit edersiniz o zaman hem ddr5 am5 anakart almak hem güçlü bir işlemci kasa + psu almakla kalmaz baya da bir parayı ekran kartına ayırabilirsiniz sizin adınıza güzel olur, PSU da 700 falansa(değildir yüksek ihtimalle) bal gibi olur
ms7e28 i internette aratinca msi a620 anakart cikiyor anakarti o muhtemelengitmeden önce isteyebilirseniz bir extra fotoğraf falan isteyebilirseniz veya sistem parçaları hakkında daha detaylı bir bilgi alırsanız kafadan ortalama bir fiyat çıkarabiliriz tek tek alındığında, ona göre mesela sistemin gideri vardır siz de gider parçaların sıkıntısız olduğunu teyit edersiniz o zaman hem ddr5 am5 anakart almak hem güçlü bir işlemci kasa + psu almakla kalmaz baya da bir parayı ekran kartına ayırabilirsiniz sizin adınıza güzel olur, PSU da 700 falansa(değildir yüksek ihtimalle) bal gibi olur
Sistemi alalı ne kadar olmuş satıcı arkadaş belirtti mi acaba?bana zaten uzak biryerde degil yakinimda aksam direkt gozle gorup diger parçaları kotu gibiyse parcalarin ozelliklerini buraya yazarim ona gore sonraki gun falan da almaya gidebilirim
ms7e28 i internette aratinca msi a620 anakart cikiyor anakarti o muhtemelen
yok onu belirtmedi sorarım onu daSistemi alalı ne kadar olmuş satıcı arkadaş belirtti mi acaba?