Topladığım sistem parasına göre nasıl?

Soğutucu sizden tavsiye almıştım kasa değiştireyim SSD öneriniz varsa 4500 e ikinci elde onerinize açığım işlemciyi yüksek tutma sebebim CS gibi oyun oynuyorum sebebi bu 9060 XT zorunlu değil zaten ileride 1 2 yıla kadar 9070xtye veya 5070e geçerim
valla ssd ye kendin bakmalısın ama o fiyata gen4 ss al. bide benim nezlimde ssd 2. elde alınacak bi parça değil. bu bütçede sıfıra zorlamanı öneririm ve değer de
sıfır olarak da bunu öneririm şuan

valla ssd ye kendin bakmalısın ama o fiyata gen4 ss al. bide benim nezlimde ssd 2. elde alınacak bi parça değil. bu bütçede sıfıra zorlamanı öneririm ve değer de
5000 civarı varsa sevinirim yoksa buna mecburum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kasa evet güzel ama şuanki parasına değmez bence ben önceki sistemimde kullandım mesela
Hocam başka degislik gerekirmi

Bana göre sadece kasa pahalı geldi o kadar

SSD bu paralara daha iyileri bulunur bu ssd ye bu para verilmez samsung prolar kingstyon kc3000 ler düşüyor bu fiyata acele etmezseniz 2 tane m2 ssd aldım ben 2. el şuan sistemde sağlam sorunsuz. Anakart biraz daha kısıp kasa biraz daha kısıp neredeyse 1 tane daha ram alabilecek duruma geliyorsun benim tavsiyem öyle olurdu yada 1-2 daha erteleyip daha sağlam bir kasa kurmanı tavsiye ederim.

maalesef o fiyata yok da 1500 tl için ona düşülmez. 2. ele de düşülmez. 80k ya sistem diziyosun kasandan kısarsın ssd alırsın kasayı 8k lık değil 6k lık bişe al çöp olmaz sonuçta

hocam dramsiz değil mi bu ?

O ekran kartına o işlemci fazla olmamış mı? Ben olsam işlemciden kısar ekran kartına eklerim bütçeyi.

O ekran kartına o işlemci fazla olmamış mı? Ben olsam işlemciden kısar ekran kartına eklerim bütçeyi.
1080p oyun için işlemci mantıklı aslında ama 7500x3d veyahut 9600x lere falan yönelse belki dediğiniz gibi 9070 xt zorlar üstüne katıp.

Soğutucu olarak phantom spirit se olan daha iyi diye biliyorum.

Herkese merhaba topladığım sistem kazikmi yoksa fiyatına göre iyi bir sistemmi diye sizlere sormak istedim eğer para israfı değilse direk alacağım (taksitlerle) fakat para israfiysa sizin önerilerinizi dinlemek isterim topladigim sistemi aşağıya(fiyatlarıyla)bırakıyorum ve yorumlarınızı bekliyorum

Ekran kartı: Sapphire pulse RX9060xt 19 bin TL

İşlemci:ryzen 7 7800x3d 15 bin TL

Anakart:MSI gaming plus wi-fi b850 pz 11 bin TL

Ram:patriot viper 16gb cl30 ddr5 ram 11 bin TL

M2 ssd:(bu ikinci el olacak o yüzden link bırakıyorum) link:https://shbd.io/s/DERZymAk
4500tl

Kasa:lianli o11 vision kasa 8 bin tl

Soğutucu:thermalright phantom spirit 120 Evo 3300 tl

Güç kaynağı:MSI mag a850 gen5 850w psu 6500tl

Total fiyat:78300 tl
Yorumlarınızı bekliyorum iyi sosyalleşmeler
9070xt sistemler bulunuyor bu paraya ama senin işlemcin anakart modelin vb yüksek o yüzden bu fiyat normal tabi f/p arıyosan alınmaz 9070xt hazır sistem bakardım direkt

SSD bu paralara daha iyileri bulunur bu ssd ye bu para verilmez samsung prolar kingstyon kc3000 ler düşüyor bu fiyata acele etmezseniz 2 tane m2 ssd aldım ben 2. el şuan sistemde sağlam sorunsuz. Anakart biraz daha kısıp kasa biraz daha kısıp neredeyse 1 tane daha ram alabilecek duruma geliyorsun benim tavsiyem öyle olurdu yada 1-2 daha erteleyip daha sağlam bir kasa kurmanı tavsiye ederim.
Ben ilerde fiyatlar düştüğünde düşünüyorum Rami belki bir 32 GB ararım 48 GB olur

9070xt sistemler bulunuyor bu paraya ama senin işlemcin anakart modelin vb yüksek o yüzden bu fiyat normal tabi f/p arıyosan alınmaz 9070xt hazır sistem bakardım direkt
Hocam işlemci anakarti yüksek tutmanın sebebi hem uzun ömürlü olması hemde ilerki zamanlarda bir daha işlemci değiştirmek istemiyorum bide CS gibi işlemciye bağımlı olan bir oyun oynuyorum bu işlemci beni en az 5 yıl götürür anakartta işlemciyi besleyebilecek olarak 15 Fazlı seçtim şuanda R7 9800x3d bile koysam bile bu anakart bu işlemciyi besler + olarak biraz kablo takıntım da var mesela anakart olarak Asus tuf gaming b850 anakart alsam bile kablolar her tarafı kaplamış olacak ama bu anakarti alırsam öz olduğu için girişler arka tarafta kablo kirliliğini %90 civarında azaltıyor tek ekran kartının kablosu dışarıda olacak onuda bir şekilde duzeltebilirim

maalesef o fiyata yok da 1500 tl için ona düşülmez. 2. ele de düşülmez. 80k ya sistem diziyosun kasandan kısarsın ssd alırsın kasayı 8k lık değil 6k lık bişe al çöp olmaz sonuçta
Hocam ben zaten kasayı kistim alacağım kasada MSI MAG 100r kasa pz

Sebebini belirteyim bana hak verirsiniz ben genellikle CS2 gibi oyunlar oynuyorum arada belki bir hikayeli oyun girerim yani bu işlemci ve bu ekran kartı combosu beni 400 FPS altına düşürmez amacında zaten bu

1080p oyun için işlemci mantıklı aslında ama 7500x3d veyahut 9600x lere falan yönelse belki dediğiniz gibi 9070 xt zorlar üstüne katıp.

Soğutucu olarak phantom spirit se olan daha iyi diye biliyorum.
Hocam tüm araştırmalar sonucunda arkadaş tavsiyeleriylede forumda açtığım konulardada bana evo modeli daha iyi dendi

Anladım hocam sizin söylediginiz SSD makul geldi alabilirim

Son düzenleme:
Herkese merhaba topladığım sistem kazikmi yoksa fiyatına göre iyi bir sistemmi diye sizlere sormak istedim eğer para israfı değilse direk alacağım (taksitlerle) fakat para israfiysa sizin önerilerinizi dinlemek isterim topladigim sistemi aşağıya(fiyatlarıyla)bırakıyorum ve yorumlarınızı bekliyorum

Ekran kartı: Sapphire pulse RX9060xt 19 bin TL

İşlemci:ryzen 7 7800x3d 15 bin TL

Anakart:MSI gaming plus wi-fi b850 pz 11 bin TL

Ram:patriot viper 16gb cl30 ddr5 ram 11 bin TL

M2 ssd:(bu ikinci el olacak o yüzden link bırakıyorum) link:https://shbd.io/s/DERZymAk
4500tl

Kasa:lianli o11 vision kasa 8 bin tl

Soğutucu:thermalright phantom spirit 120 Evo 3300 tl

Güç kaynağı:MSI mag a850 gen5 850w psu 6500tl

Total fiyat:78300 tl
Yorumlarınızı bekliyorum iyi sosyalleşmeler

kasayla anakaarttan kısıp 9070xt 7800x3dli toplardın + ssdni sıfrı alırdın

Anakart b650lere gidebilirsin
Powersupply de 5bin üzerine çıkma bence
Soğutmada 2 fanlı bir model daha iyi olur
Kasa da bu sistem için gereksiz pahalı

Zaten karma bir sistem yazmışsın.
Böyle karma bir sisteme o parayı vereceğine tebilon dan fln biraz değişiklikle 5070ti veya 9070xt li bir sistem almak daha mantıklı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,196,180
Üyeler
189,985
Son üye
slander
Geri