Intel Core Ultra 7 270K Plus vatanda indirime girer mi?

Şu intele işlemci konusunda gram güvenmiyorum soket muhabbetinden :(

250k plus dan bahsediyorum orda okuyalım

12 bine 250k alıyorsun 1000 tl fazla verdiginde onu 4 e katlayan 9700x alıyorsun fiyatın düşmesi lazım aynı şekilde 270k fiyatının 2 bin altına 7800x3d alıyorsun

250k plus ta 9700x i 4 e katlamıyor ki
Bir çok oyunda aynı arada 9700x in öne
Çıktığı oyunlar var her oyunda %20-30 farkta atmıyor yani 🙂
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şu intele işlemci konusunda gram güvenmiyorum soket muhabbetinden :(
Sadece oyun oynuyacaksan alma zaten kanka inteli eğer render yapıyorsan Photoshop işin felan varsa ve arada oyun oynuyacaksan veya çok fazla render yapıcam pc günde 5-6 saat renderda kalacak arkada ufak tefek işler yapacam pc vs diyorsan intel al zaten amd de render yapıcaksan bütün çekirdekleri tek bir işe veriyor öncelik onda oluyor intelde arkada müzik dinliyecek veya başka bir işle uğraşınca sıkıntı çıkarmıyor genel fark bundan ibaret çok büyütülüyor bu ölü soket muhabbeti

13-12-14 14900k 13900 14700k 13700k felan kullananlar var hala taş gibi işlemciler aldığın işlemci 5600x 1900x felan değil güncel çıkmış işlemci alıyorsun istediği kadar soket değişsin 14900k ölmediği sürece bu işlemci ölmez 5900x-5800x3d bile yaşıyor hala zamanla öleceklerdir vadeleri dolar illa ama çok büyütülüyor intel alacak olan adam zaten bunları bilerek alıyor ki 14900-14900k hala ikinci elde peynir ekmek gibi gidiyor intel arada saçmaladı zam yaptı 14000 serisine yapmasa 9700x anakart parasına 14700k Ram anakart sistem toplanıyordu

Son düzenleme:
intel yeni işlemci için soket değiştiriyor. bu intel önyargısını kırın arkadaşlar alınmaz edilmez falan.
mesela siz amd her yeni işlemci çıkardığında alıyor musunuz? bir işlemciyi 5 yıl kullanıyor musunuz?
Eğer hemen alacak zenginliğe sahipseniz amd size uyar değilse inteli sırf bu yüzden önyargı ile yaklaşmayın intel gayet de alınır, gayet de para bağlanır. (bir işlemciyi 5 yıl vs. kullanacak biri için diyorum) F/P bir işlemci bu konu başlığındaki bana kalırsa.
Ayrıca amd işlemci çıkardığında elinizdeki anakart yeterli olursa hadi haklısınız diyecem ama yeterli gelmezse zaten anakart da değiştireceğinizden, hiç öyle intele para bağlanmaz yok intel sokete yatırım yapılmaz gibi boş muhabbetlere girmeyin

intel yeni işlemci için soket değiştiriyor. bu intel önyargısını kırın arkadaşlar alınmaz edilmez falan.
mesela siz amd her yeni işlemci çıkardığında alıyor musunuz? bir işlemciyi 5 yıl kullanıyor musunuz?
Eğer hemen alacak zenginliğe sahipseniz amd size uyar değilse inteli sırf bu yüzden önyargı ile yaklaşmayın intel gayet de alınır, gayet de para bağlanır. (bir işlemciyi 5 yıl vs. kullanacak biri için diyorum) F/P bir işlemci bu konu başlığındaki bana kalırsa.
Ayrıca amd işlemci çıkardığında elinizdeki anakart yeterli olursa hadi haklısınız diyecem ama yeterli gelmezse zaten anakart da değiştireceğinizden, hiç öyle intele para bağlanmaz yok intel sokete yatırım yapılmaz gibi boş muhabbetlere girmeyin
Am4 ye yaptığım en büyük pişmanlık buydu mesela benim sistemi kendim toplamıştım anakartı 1000-1200 tl Fazla versem çok iyi bir şey alabiliyordum gittim almadım b450 mk 5600x yapmıştım sonrasında 5700x3d geçince anakart değiştirmek zorunda kaldım şuan ki kullandığım sistemde x870 aorus alma sebebim buydu anakartı iyi model alınca upgrade için her türlü önümüz açık kalıyor 14900k kullananlar felan var hala 14700k 13700-13600k bunlar eski işlemciler ama hala iş görüyorlar alınan işlemciye ryzen 1900x muamelesi çekiliyor en çok ona ayar oluyorum aldığın işlemci 270k Plus intel en güçlü cpu su iş konusunda amd nin üst segmentleri ile yarışıyor oyun konusunda 1080 p de fark var 2k 4k da yok direkt 2k kullanan birisi x3d kullanmıyorsa pek fark hissetmeyecek bile

Bu işlemci bu fiyatta F/P ? Bu işlemcinin edeceği rakam 15, 14 arası. İntel alınmasında denmiyor, sadece oyun oynuyorsanız almayın deniyor. Burada ince bir çizgi var.

Son düzenleme:
Şu inteli övmeyin fiyat düşürsünler ultra serisi çekicem

Bu arada adam fiyat düşer mi demiş gene birileri intel amd kavgası esiyor gidin başka yerde tartışın kardeşim adam intel mi amd mi dememiş fiyat düşer mi demiş bi tane yanıt yok konuyla ilgili

Şu inteli övmeyin fiyat düşürsünler ultra serisi çekicem

Bu arada adam fiyat düşer mi demiş gene birileri intel amd kavgası esiyor gidin başka yerde tartışın kardeşim adam intel mi amd mi dememiş fiyat düşer mi demiş bi tane yanıt yok konuyla ilgili
Düşmesi lazım işlemci normalde 300 dolar msrp den çıktı dolar 45 şuan haydi masrafı felan oldu desen 15 de şuan 19-20 ye satılıyor min 16-17 görmesi lazım indirimle 15 e düşmesi lazım 270k plus ın

300 dolardan çıkış yapmasına rağmen bizde 20k ya satıyorlar pahalı şuan getirebiliyorsan yurt dışında tanıdığın varsa getirtmeye çalış istersen 15k bandına düşmediği sürece alınacak işlemci değil gibi

Nanometre düşecek o zaman değiştirdikler ama 2028 e doğru çıkar

Hocam tamam yeni soket gelecekte platformun en iyi işlemcisini alıp geçeceksiniz ddr4 değil ki bu ki 14900k bile hala çok güçlü am4 üstüne am5 gelecek siye 3600 de mi kalalım mesela 7600 alıp am6 mı bekliyelim

14900k 13900k 12900k bile hala taş gibi işlemci soket değişecek almayın almayın aldığın işlemci 5600 değil ki 14900k 270k plus alıyorsun 5900x bile hala iş görüyor

Muazzam tercih 270k plus ı bende düşünüyordum ama x870 aorus işi biraz bozdu z890 alıp 270k plus la muazzam performans alırdık ya
Yurtdışında da 300$ değil işlemci, resmi fiyat o ama çok talep olduğu için kimse o fiyattan satmıyor fiyatın oturması biraz sürer sanırım.

arkadaşlar soket olayı neden bu kadar abartılıyor zaten intel her bir seride performans zıplayışı yapmıyor ki ayrıca siz sürekli işlemci mi değişiyorsunuz alın 1 defa bakın keyfinize işte abartmaya gerek yok

250k plus kovalıyorum bende şuan 12k fakat 10k ya düşer diye düşünüyorum

Soketin sürekli değişmesi kötü bence

Yurtdışında da 300$ değil işlemci, resmi fiyat o ama çok talep olduğu için kimse o fiyattan satmıyor fiyatın oturması biraz sürer sanırım.
Hem talep var hem üst seviye intel işlemciyi kimse 7800x3d parasına vermek istemiyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,202,846
Üyeler
191,179
Son üye
Ömergdl
Geri