Kule tipi sogutucu önerisi

Bu sisteme sıvı soğutucu aldım ama anladımki sıvı soğutucu bir işe yaramıyor çok fazla ses yapıyor o yüzden iyibir kuletipi soğutucu istiyorum önerdiğiniz soğutucular varmı tercihim 6 bakır borulu ama iyi bişey olacak sisin önetğiniz iyi birşeyde olur işlemcim 9700x sogutacak

hocam iyi geceler öncelikle yukarıda da söylenmiş çok da kaliteli olmayan bir soğutucu almışsınız. bende de 360 lık olanı mevcut. 5800x3d soğutmak için kullanıyorum. bu soğutucularda gelen fanların genel bir ses problemi olduğunu fark ettiğim için ben direkt kaliteli 3 adet fan ile ses işini tamamen çözdüm. 4 lira bütçe için de eğer ikinci elde temiz veya bir yerlerde sıfır bulabilirseniz Deepcool Assassin IV güzel tercih olacaktır.

Bütçen ₺4000 çıkıyorsa şu tarz göstergeli versiyonları da var. Phantom Spirit şu an en ideal seçenek 7 bakır borusu var.

Sadece görsel değil fan sesi vb.'de de değişim oluyor. Bence üstteki modellerden birini alın.

hocam fiyatı da düştü bende az önce sipariş geçtim. markanın fanlarını da kullanıyorum kasamda sessizlik için sanırım en iyi seçeneklerden biri. lian li galahad seriside var ama biraz tuzlu, biraz dediğim 2 katı kadar. fanların rpm ini baya düşürdüm ondan kule tipi yetmiyo artık. sana da bunu öneririm
yok kule tipi olsun dersen bu var zaten arkadaşlar da önermiş. şöyle ki kule tipi çok iyi soğutsada sessiz de değil. kısabiliyosun ama meselsa işlemcim boşta 50-55 derecelerde takılıyo oyunda 65-75 arası. benim gibi ses takıntın varsa attığım sıvı soğutmayı al. yok dersen normal devrinde kullanıcam kule tipi de olur
Hocam o senin işlemciden dolayı 7800x3D lerde maalesef ki öyle bir problem var en kalitelisini de alsanız soğumuyor işlemci. Ama 9000 serisi işlemciler öyle değil oyunlarda senin işlemcin 75 se 9800x3D 65te 9700x te o civarlarda takılır.

Hocam o senin işlemciden dolayı 7800x3D lerde maalesef ki öyle bir problem var en kalitelisini de alsanız soğumuyor işlemci. Ama 9000 serisi işlemciler öyle değil oyunlarda senin işlemcin 75 se 9800x3D 65te 9700x te o civarlarda takılır.
Hocam ben fanları baya kıstım. Devirlerini çok düşürdüm. Yoksa normalde aşırı serindi. Ama bakalım umarım sıvı soğutma ile boşta 50 derece altına oyunda da 70 derece altına inerse çok memnun kalıcam. Fanları da değişicem de canım ülkemde ya fan bulunmuyo kaliteli ya da noctua lara falan tekine 3-3.5k yazıyolar. Ben nasıl gidip 9 tane fan alayım tekine 3.5k verip

Hocam ben fanları baya kıstım. Devirlerini çok düşürdüm. Yoksa normalde aşırı serindi. Ama bakalım umarım sıvı soğutma ile boşta 50 derece altına oyunda da 70 derece altına inerse çok memnun kalıcam. Fanları da değişicem de canım ülkemde ya fan bulunmuyo kaliteli ya da noctua lara falan tekine 3-3.5k yazıyolar. Ben nasıl gidip 9 tane fan alayım tekine 3.5k verip

Evet bende buna baktım ama zaten halihazırda endorfy fluctus fanlarım var. Ve çok da bi fark yaratmayacak arctic p12 pro. Be quiet! silent wings 4 modeli baya iyi ve alınabilir ama stok yok bulamadım. Bide noctua nf-a12x25 çok çok iyi ama teki 3 küsür. Aynı sessizlikte daha iyi hava akışı sağlayacak bişe lazım ama tabi cüzdanıma da önlü arkalo girmemeli

Evet bende buna baktım ama zaten halihazırda endorfy fluctus fanlarım var. Ve çok da bi fark yaratmayacak arctic p12 pro. Be quiet! silent wings 4 modeli baya iyi ve alınabilir ama stok yok bulamadım. Bide noctua nf-a12x25 çok çok iyi ama teki 3 küsür. Aynı sessizlikte daha iyi hava akışı sağlayacak bişe lazım ama tabi cüzdanıma da önlü arkalo girmemeli
Hocam sana çok daha mantıklı bir şey söyliyim. 7800x3D yi satıp 9800x3D alırsan ekstra 7 8k masraf edip en azından kemiksiz bi 5 derece daha serin çalışacak bir işlemci ve daha güçlü bir işlemci alırsın ve fanlara vereceğin paraya çok iyi bir upgrade etmiş olursun.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Zaten çok iyi fan alsan da yaşayacağın en fazla 3 5 derece sıcaklık düşüşü.

Hocam sana çok daha mantıklı bir şey söyliyim. 7800x3D yi satıp 9800x3D alırsan ekstra 7 8k masraf edip en azından kemiksiz bi 5 derece daha serin çalışacak bir işlemci ve daha güçlü bir işlemci alırsın ve fanlara vereceğin paraya çok iyi bir upgrade etmiş olursun.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Zaten çok iyi fan alsan da yaşayacağın en fazla 3 5 derece sıcaklık düşüşü.
Bakayım bi sıcaklık kıyaslarına yapabilirim. Fan bulursam her türlü yine değişirim de işlemci yükseltmede olabilir. İhtiyaç duymuyorum ama sistemin kendisine de çok ihtiyaç duymuyorum hobi oldu artık. Ev bilgisayarcıya döndü

Bu sisteme sıvı soğutucu aldım ama anladımki sıvı soğutucu bir işe yaramıyor çok fazla ses yapıyor o yüzden iyibir kuletipi soğutucu istiyorum önerdiğiniz soğutucular varmı tercihim 6 bakır borulu ama iyi bişey olacak sisin önetğiniz iyi birşeyde olur işlemcim 9700x sogutacak

sese takıksan diğer unsurları da gözden geçirmelisin yoksa hava soğutucuya geçtiksen sonra bile tatmin olmayabilirsin.

sese takıksan diğer unsurları da gözden geçirmelisin yoksa hava soğutucuya geçtiksen sonra bile tatmin olmayabilirsin.
Ya aslında çok ses yapmasa bakmam ama bir şey açıyorum hemen fanlar hızlanıyor sinir bozucu bundan önce intel vardı 12400f stok sogutucısumda böyle birşeyle karşılaşmadım

phantom spirit fanı Ramin üstüne denk geliyordu fanı 1 cm kadar yukarıda monte ettim. kasanın genişliğine dikkat et

Ya aslında çok ses yapmasa bakmam ama bir şey açıyorum hemen fanlar hızlanıyor sinir bozucu bundan önce intel vardı 12400f stok sogutucısumda böyle birşeyle karşılaşmadım
biostan sıvı soğutucunun fun step up ayarını 0.3-0.7 arası keyfine göre bir değere getir o sorundan kurtulursun.

Geri