Hocam bende 9070xt var şuan sorunsuz kullanıyorum.
İnsanların haklı oldukları kısımlarda var bilmeden ekran kartına suç atan bir kitlede var maalesef.
Eski 5000 serileri yanlış hatırlamıyorsam çok sıkıntılıydı bu yüzden birçok kişi soğudu ama 7000 serisi ve sonrasında sıkıntıların büyük bir kısmı giderildi.
Sıkıntı var mıdır vardır illa ki her markada var.
Ben 700w PSU ile 9070xt ve 7800x3d kullanıyorum , sistemin kapanmaması mucize gibi bir şey sanırım

Adam zamanında 750-850W dandik PSU almış, sonrasında yanına 300W çeken kartı takmış. Kart bir anda yüksek güç isteyince PSU dayanamıyor sistem kapanıyor. Olay karttan sonra oldu diye kart suçlu sanılıyor ama alakası yok. Kart sadece işini yapıyor, PSU o ani yükü (spike) karşılayacak kalitede değil. Yani kart bozuk değil, PSU yetersiz.
Kaliteli PSU almak çok önemli , 700w diyor ama stabil 600w vermeyen PSU'lar bile var
Böyle çok olay var ama sorun yaşayanlarda illa ki çıkabiliyor.
Benimde şöyle bir olayım var,
Sistemi DDR5 geçirmek istiyorum yavaştan bunun için ekran kartını değiştirmek mantıklı geldi , sistemi tam toparlayana kadar kullanırım dedim.
5600x ve 3060 ile CS2de 250 350 FPS alıyordum , 5600x ve 9070XT ile FPS değerleri 150 250 düştü .
Darboğaz olacağını düşünüyorduk ama bu kadar abartı olmasını beklemedik ve ilk başta kartı suçladık

.
Sonrasında 7500f ile denedik sistem bir tık kendine geldi , 7800x3d aldım sistem tam ayarında şuan