Motorum Apartmanda Sıkışıp Kaldı. (Çözüldü)

Arka tekeri söksem bile kuyruktan dolayı muhtemelen motor neredeyse hiç kısalmayacaktır, ön tekerdende çok kısalacağını sanmıyorum, sadece ağırlık için tekerleri sökmek mantılı geliyor.

Derdimin ne kadar garip olduğunu inanın bende biliyorum Xnwlchwobfwldnwk
Hocam parçalatmayı son seçenek olarak tutuyorum çünkü çook uğraştıracak. Toki deyim ama kaldığım yerin çok kurumsal olduğunu düşünmüyorum, 3-4 ayda falan anca çözülür muhtemelen.

Arka tekeri sökersem muhtemelen dediklerini halledebileceğimi sanmıyorum bir usta olmadan. Arka tekeri söksem bile kuyruktan dolayı kısalmıyor nerdeyse hiç maalesef.

Merdiveni birkaç arkadaş ile denedik ama olacak gibi değil be hocam. Bir şekilde asansöre dik koymak dışında aklıma hiçbirşey gelmiyor.

Bir anlık karar şimdi bana nelere mâl oluyor işte.
Şuanda evde olmadığım için maalesef ölçemiyorum ama tahmini olarak birşeyler söyleyeceğim. Asansörün kapı Aralık boyu gayet geniş, motor artı 1 kişi durabiliyor, iç kısım en olarak motor artı 2 kişiyi alabiliyor ama 2 kişinin squat yapıp kaldıracak kadar eni olduğunu pek sanmıyorum, boy olarak motorun sadece 10-15cm lik bir kısmı dışarda kalıyor. 2 tekeride sökünce motorda çokta fazla kısalmıyor maalesef hocam o yüzden o uğraşa girmeye gerek varmı bilemedim.
Valla hocam çok kötü bir durum yapabilecegin en doğru şey sanırım asansör için yönetime baskı yapman 150.000 birsey değil yönetim toplasın parayi yaptirtsin sonuçta aidat ödüyorsun o asansörü kullanabilmen lazım motoru parçalayıp indirdikten sonra o kadar zahmet ve masrafa girdikten sonra aidat ödemenin ne anlamı var

O kiloda motoru dar merdivenden indirmek çok riskli.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yani 3 kişi ile kaldirsaniz daha iyi olur.
2 bodybuilder arkadaş yeter gibime geliyor hocam.
Valla hocam çok kötü bir durum yapabilecegin en doğru şey sanırım asansör için yönetime baskı yapman 150.000 birsey değil yönetim toplasın parayi yaptirtsin sonuçta aidat ödüyorsun o asansörü kullanabilmen lazım motoru parçalayıp indirdikten sonra o kadar zahmet ve masrafa girdikten sonra aidat ödemenin ne anlamı var
Apartman grubuna fiyat listesi atılmıştı 1 hafta önce ve hâla kimseden ses yok, 2. Asansörde bozulmadığı sürece hiç yapacaklar gibime gelmiyor bana.

Ağırlığı neymiş öyle nc750 kadar 😂😂
Merdiven dik ise o iş biraz zor olacak
Ama diğer arkadaşların da dediği gibi ön jantı söküp deneyin birde asansör e olur gibi me geliyor
Sökmedende olur bence, sadece kaslı eleman lazım bana

Apartman grubuna fiyat listesi atılmıştı 1 hafta önce ve hâla kimseden ses yok, 2. Asansörde bozulmadığı sürece hiç yapacaklar gibime gelmiyor bana.

Hocam sökmeden olursa daha ne olsun on numara ama kaldırırken dikkat edin

Valla hocam o zaman apartman katında motorla piyasa yapacan herhalde.

Bu başlık trol değilse ağır drama dönmüş ajnfkslöflsşdş

2. asansörü bozmaya çalışın hocam, mecbur yaptırmak zorunda kalırlar, onun dışında motoru sökmeden indirmeniz baya bi zor gözüküyor.

Kışın motoru aldığım zaman saklayacak yer bulamadığım için mecburi olarak asansör ile motoru 5. Kata çıkarmak durumuna kaldım. Şuan motoru indirmek istiyorum ama apartmandaki 2 adet olan asansörlerden büyük olan bozulduğu için motoru indiremiyorum maalesef. Bozulan asansörün masrafı 170k civarı ve yakın zamanda yapılacağını sanmıyorum. Merdivenlere bir göz attım ama hem 2. Basamaktan sonra motorun altı direkt sürtüyor hemde 200kg bir ağırlığı olduğu için motorun eğer motor merdivenlerden ivme kazanırsa asla tutamayız motoru. Küçük olan 2. Asansörde ise motorun ciddi bir kısmı dışarda kalıyor, arka tekeri havaya kaldırıp sığdıralım dediğim zamanda motoru birtürlü kaldıramadık maalesef(asansörün 700kg limiti var ama kırmızı etiketli bunuda belirteyim) . Aklıma ev taşıma asansörleri geldi ama motoru evin içine sokmak gerecek ve motorun kapılarından geçeceğini sanmıyorum, geçse bile balkon çok yüksek maalesef o yüzden kaldırıp yük asansörüne koyabileceğimizi düşünmüyorum. Evet 1. Asansörün tamiratı için beklenebilir ama bu kadar yüksek maliyetinden dolayı kısa zamanda yapılacağını hiiiiiç sanmıyorum ve zaten 3 aydır beklediğim için artık çözmek istiyorum sorunu.

Tamamen çaresiz kaldım, sizin bir düşünceniz varmı?
Vinçle indirtebilirsin kral ev esyalarini taşımak icin vinç araçları oluyor onlardan rica etsen birmiktar parada isteyecekler haliyle anca öyle indirebilirsin gibi

2.asansörü yaptırırlarsa ? senden zeka fıskırıyor
o kadar ustayı getirdiklerinde ikisi birden yapılır sonuçta aidati alıyor yönetim yaptırmak zorunda kendi özel malı olsa tabi hangisi ucuzsa onu yaptırma ihtimali var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,698
Üyeler
192,771
Son üye
burak920142
Geri