Yardım Kasa Hava Akışı Doğrumu?

ykp klc

80+
Reaksiyon skoru
3
IMG_7267.webp

Herkese merhaba
Kasanın resmini ekledim
İşlemcim i5 14600kf
İşlemci soğutucu : Thermalright Phantom Spirit 120 SE
Termal macun : thermalright TF7
Ekran k. Zotac rtx 4070 super
Cs2, rdr2 ve bf1 gibi oyunlar oynuyorum ve oyunlarda işlemcim anlık 90-95 derecelere çıkıyor ortalamada ise 75-80 derecede geziyor.
Ekran kartı ise 80-85 derecede dolaşıyor.
İşlemi ve ekran kartını tf7 termal macun sürülü işlemcide de thermalright lga1700 işlemci güçlendirme kiti var

Sistemin bu kadar ısınması normalmi ve resimdeki 1 ve 2 numaralı fan çok ısınmış oluyor. 4 numaralı fanın altı boş olduğu için içeriye hava verecek şekilde ayarladım sizce doğrumu?

kanımca 1 2 dışa gerisi içe olacak hatta 3 bile dışa gelebilir.

Kasanın üstünde masa var yükselen sıcak hava 2 ve 3 numaralı fandan çıkıp masaya çarpacak ardından 4 numaralı fan sıcak havayı yine içeri atacak.
Kasanın konumunu değiştirmeyecekseniz sadece 4 numaralı fanı dışarı doğru yapın başka bir sıkıntı yok

Alıntıyı görüntüle
Herkese merhaba
Kasanın resmini ekledim
İşlemcim i5 14600kf
İşlemci soğutucu : Thermalright Phantom Spirit 120 SE
Termal macun : thermalright TF7
Ekran k. Zotac rtx 4070 super
Cs2, rdr2 ve bf1 gibi oyunlar oynuyorum ve oyunlarda işlemcim anlık 90-95 derecelere çıkıyor ortalamada ise 75-80 derecede geziyor.
Ekran kartı ise 80-85 derecede dolaşıyor.
İşlemi ve ekran kartını tf7 termal macun sürülü işlemcide de thermalright lga1700 işlemci güçlendirme kiti var

Sistemin bu kadar ısınması normalmi ve resimdeki 1 ve 2 numaralı fan çok ısınmış oluyor. 4 numaralı fanın altı boş olduğu için içeriye hava verecek şekilde ayarladım sizce doğrumu?
4. numarayı da dışarı yaparsanız en iyisi olur zaten.

4 numaralı fan hava akışını bozuyor muhtemelen. Onu dışarıya çevirmen daha iyi olabilir.

İşlemci fan yönlerinin doğru olduğunu varsayıyorum ama yinede bi kontrol et.

Sendeki işlemci biraz ısınmaya meyilli diye hatırlıyorum ufaktan undervolt yaparsan faydası olur

Kasanın üstünde masa var yükselen sıcak hava 2 ve 3 numaralı fandan çıkıp masaya çarpacak ardından 4 numaralı fan sıcak havayı yine içeri atacak.
Kasanın konumunu değiştirmeyecekseniz sadece 4 numaralı fanı dışarı doğru yapın başka bir sıkıntı yok
Geniş açı kamerayla çektim o yüzden yakın duruyor normalde o kadar yakın değil

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,869
Üyeler
196,836
Son üye
Enes Ünal
Geri