Bu fiyatlara mantıklı bir kasa mı toplamışım

Reaksiyon skoru
2
Kasa: MSI MAG Pano M100R PZ : 3.860 TL
PSU: MSI MPG A850G 850W 80+ Gold : 5.700 TL
İşlemci (2. El): AMD Ryzen 9800x3d : 12.655 TL
Soğutucu (2. El): Asus Rog Ryujin 3 Extreme : 8.000 TL
Anakart: Colorful Battle AX B850M-Plus Pro : 6.000 TL
RAM: Patriot Viber Venom 6000 mhz cl30 16 gb : 10.265 TL
SSD: Hİksemi Future 2 tb : 10.000 TL
Bir tek ekran kartı kaldı onu 9070xt almayı düşünüyorum mantıklı olur mu bu sisteme. Bir adet ram de hediye olarak geldi aldığım ram in aynısı 32 gb olacak sistem.

islemci bedava hayırlı olsun 9070xt gider 28-30 bandında temiz ikinci el bulunuyor ama siz onu 20ye bulursunuz gibi :D hediye ram yarı fiyatına islemci falan

Bir tek ekran kartı kaldı onu 9070xt almayı düşünüyorum mantıklı olur mu bu sisteme. Bir adet ram de hediye olarak geldi aldığım ram in aynısı 32 gb olacak sistem.
Ram seçimi mükemmel

İşlemcide bir sıkıntı olabilir. Normal değil 12.655tl ye. Testlerini full yaptırın. Zaten bu fiyatta fatura ve kutusu imkanı yok yoktur. Dikkatli olun derim. (tanıdık yazmışsınız. Şimdi okudum. O zaman büyük ihtimalle sıkıntı çıkmayacaktır.)

Anakart seçiminiz güzel gayet. Alınabilir.

Ssd hiksemi pek tanıdığım bir marka değil. Ayrıca alacağınız ssd Hmb onun yerine Dramlı alınabilir. Ya da okuma yazma hızı yüksek pcie 5 alınabilir. Zaten işlemciden kâr çok çok etmişsin. Ssd de biraz çık derim.

1.ssd bu okuma yazma hızı gayet güzel. Pcie 4.0 ama Dram kullanıyor. Avantajlı https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...8g-m-2-pci-express-4-0-fiyati,1639040028.html
2.ssd de bu okuma yazma hızı uçuyor attığınıza göre. Hmb kullanıyor ancak pcie 5.0
Ben attığınız ssd yerine bunlardan yanayım şahsen.

Ekran kartını 9070xt alabilirsiniz. Üzmez. Ancak bütçe varsa 5070ti'a çıkılabilir.
Yorumlarım bu kadar.

kasa,psu,soğutucu işlerinde yokum ben. @kyemre058 hocam onlara bakar.

Hocam kasa kendi zevkine uygunsa sıkıntı yok. PSU Güzel, işlemci güzel, sıvı soğutmanın biraz sesli çalıştığını duymuştum ama fan eğrisiyle halledilebilir, ramler güzel, ssd güzel, anakartta güzel. 9070xt de yakışır pulse modelini tavsiye ederim güzeldir baya. Genel olarak güzel bir sistem toplamışsınız hayırlı olsun.

islemci bedava hayırlı olsun 9070xt gider 28-30 bandında temiz ikinci el bulunuyor ama siz onu 20ye bulursunuz gibi :D hediye ram yarı fiyatına islemci fala
Teşekkür ederim. Ekran kartını 2.el almam muhtemelen. İndirim kovalarım onda
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ram seçimi mükemmel

İşlemcide bir sıkıntı olabilir. Normal değil 12.655tl ye. Testlerini full yaptırın. Zaten bu fiyatta fatura ve kutusu imkanı yok yoktur. Dikkatli olun derim. (tanıdık yazmışsınız. Şimdi okudum. O zaman büyük ihtimalle sıkıntı çıkmayacaktır.)

Anakart seçiminiz güzel gayet. Alınabilir.

Ssd hiksemi pek tanıdığım bir marka değil. Ayrıca alacağınız ssd Hmb onun yerine Dramlı alınabilir. Ya da okuma yazma hızı yüksek pcie 5 alınabilir. Zaten işlemciden kâr çok çok etmişsin. Ssd de biraz çık derim.

1.ssd bu okuma yazma hızı gayet güzel. Pcie 4.0 ama Dram kullanıyor. Avantajlı https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...8g-m-2-pci-express-4-0-fiyati,1639040028.html
2.ssd de bu okuma yazma hızı uçuyor attığınıza göre. Hmb kullanıyor ancak pcie 5.0
Ben attığınız ssd yerine bunlardan yanayım şahsen.

Ekran kartını 9070xt alabilirsiniz. Üzmez. Ancak bütçe varsa 5070ti'a çıkılabilir.
Yorumlarım bu kadar.

kasa,psu,soğutucu işlerinde yokum ben. @kyemre058 hocam onlara bakar.
İşlemciyi tanıdıktan aldım aynen kutu ve faturasını yolladı. SSD işini de chatgpt ile çok konuştum bana mantıklı dedi bir de taksitle aldım ben bu sistemin hepsini ssdyide o yüzden böyle seçimler yaptım. Yorumlarınız için teşekkür ederim eyvallah

Hocam kasa kendi zevkine uygunsa sıkıntı yok. PSU Güzel, işlemci güzel, sıvı soğutmanın biraz sesli çalıştığını duymuştum ama fan eğrisiyle halledilebilir, ramler güzel, ssd güzel, anakartta güzel. 9070xt de yakışır pulse modelini tavsiye ederim güzeldir baya. Genel olarak güzel bir sistem toplamışsınız hayırlı olsun.
Çok teşekkür ederim yorumlar için

İşlemciyi tanıdıktan aldım aynen kutu ve faturasını yolladı. SSD işini de chatgpt ile çok konuştum bana mantıklı dedi
hocam asla kendimi öne çıkarmak için demiyorum ancak özellikle chatgpt olmak üzere yapay zekalar çok absürt olmadığı sürece herşeye mantıklı diyor. Ben ssd konusunda fikrimin arkasındayım. Ancak para sizin fikir sizin. Bize sadece uyarmak düşüyor. Hayırlı olsun. Yapay zekalara çok ilgi alaka göstermeyin derim.

hocam asla kendimi öne çıkarmak için demiyorum ancak özellikle chatgpt olmak üzere yapay zekalar çok absürt olmadığı sürece herşeye mantıklı diyor. Ben ssd konusunda fikrimin arkasındayım. Ancak para sizin fikir sizin. Bize sadece uyarmak düşüyor. Hayırlı olsun. Yapay zekalara çok ilgi alaka göstermeyin derim.
Yok hocam estağfurullah ben 6-7 tane yakın özellikli ssd attım kıyas ve f/p sıralaması yapmasını istedim. lexar nm790 önerdi ama dediğim gibi fiyat ve taksit seçeneği olarak hiksemi aldım ben de

Çok iyi sistem toplarsan baya iyi olur birde PSU fsp 850w olsun ile değiştirirsen bence daha iyi olabilir kasada istersen lianli o11 dynamic mini V2 flow tercih edersen çok ama çok iyi olur soğutucu ve işlemciyi kelepir fiyatına cozmussun ram güzel SSD seçiminde baya iyi ekran kartı 9070xt mantıklı olur eğer bütçe çıkarsa 5070 ti öneririm bence para varsa az arttırıp biraz daha üst duzey bir anakart alabilirsin

Çok iyi sistem toplarsan baya iyi olur birde PSU fsp 850w olsun ile değiştirirsen bence daha iyi olabilir kasada istersen lianli o11 dynamic mini V2 flow tercih edersen çok ama çok iyi olur soğutucu ve işlemciyi kelepir fiyatına cozmussun ram güzel SSD seçiminde baya iyi ekran kartı 9070xt mantıklı olur eğer bütçe çıkarsa 5070 ti öneririm bence para varsa az arttırıp biraz daha üst duzey bir anakart alabilirsin
Yorumların için teşekkür ederim kankam. Yazdıklarımın hepsini o fiyatlara aldım ekran kartım kaldı sadece. PSU için youtubetta nebi akgünün videosunu izledim üst segment psu oluyor benim aldığım. 5070ti düşünmüyorum çünkü çok fiyat farkı var. Bu sisteme 5 yıl sonra zaten anakart kasa ve ekran kartı güncellemesi yaparım muhtemelen.

Bayağı makul fiyatlarda almışsın. Hayırlı olsun kıymetli kardeşim.
Teşekkür ederim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,454
Üyeler
193,049
Son üye
reksai1
Geri