🔥İndirim Colorful Battle-Ax B650a-Gha Wi-Fi V14 Ana Kart - 6.999 Tl

jombo

80+ Platinum
Reaksiyon skoru
8,908

Kendi rehberimde bulunan bir ana kart , fiyatı dahilinde kesinlikle rakibi yok.
16+2+1 55A faz , amperi az gelebilir ancak 16 olduğundan dolayı kesinlikle bütün işlemcilere yeterli , 3 adet ssd slotu 2 gen5 , 1 gen4 olacak şekilde , 7.1 ses , wifi 6 , bt 5.2.

Evet bu ana kartlarda çok fazla yazılım sorunu bulunuyordu bu yüzden gelir gelmez bios güncellemesini yapmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Kullanıyorum 7800x3d ile, herhangi bir sorun yaşamadım, 1.05 bios güncellemesi ile bios tarafında baya iyileştirmeler ve görsellik kattılar, 09.2025 tarihindeki bios son çıkan update olması lazım, sistemde toplam 3 adet M2 SSD var, herhangi bir görmemezlik falan yaşamadım.

Konuyu bilen kişiler olarak yeni sistem toplayacak kişiler için B650 chipset anakart almak sizce mantıklı mı? Desteği kesilecek gibi haberler var ama?
işlemci olarak 7800x3d var elimde.

Konuyu bilen kişiler olarak yeni sistem toplayacak kişiler için B650 chipset anakart almak sizce mantıklı mı? Desteği kesilecek gibi haberler var ama?
Desteği kesilmeyecek hocam üretimi duracak ki daha b650 stoklarının bitmesine çok var. Alacağın chipsetten ziyade aldığın ana kartın doluluğu önemli konudaki b650 x670/x870 lere kafa tutuyor.

Kullanıyorum 7800x3d ile, herhangi bir sorun yaşamadım, 1.05 bios güncellemesi ile bios tarafında baya iyileştirmeler ve görsellik kattılar, 09.2025 tarihindeki bios son çıkan update olması lazım, sistemde toplam 3 adet M2 SSD var, herhangi bir görmemezlik falan yaşamadım.
Hangi ram'leri kullanıyorsun?

B650 anakart almakta sorun yok. Yeterki işlemci ve ram ile uyumlu olsun.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ramleri henüz almadım ama kesinlikle 2x16gb 6000mhz olacak
Kullanacagın ram'in içindeki çipin markası anakart ile uyumsuz olabiliyor. Hangi anakartı alacaksın?

B650 anakart almakta sorun yok. Yeterki işlemci ve ram ile uyumlu olsun.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kullanacagın ram'in içindeki çipin markası anakart ile uyumsuz olabiliyor. Hangi anakartı alacaksın?
Kullanır mıyım bilmiyorum ama elimde şu an xpg lancer blade siyah var 32gb 6000mhz, cl30. işlemci de 7800x3d olacak. Sanıyorum burada bahsedilen colorful anakart ile uyum sorunu oluşmaz diye düşünüyorum.

Kullanır mıyım bilmiyorum ama elimde şu an xpg lancer blade siyah var 32gb 6000mhz, cl30. işlemci de 7800x3d olacak. Sanıyorum burada bahsedilen colorful anakart ile uyum sorunu oluşmaz diye düşünüyorum.
Oluşturma ihtimali var. Elindeki ram hynix çipli ram. Forumda hynix ram ile colorful anakart kullanıp sorun yaşayan kişiler var.

Elindeki o ram ile gigabyte veya asus alman daha iyi.

Oluşturma ihtimali var. Elindeki ram hynix çipli ram. Forumda hynix ram ile colorful anakart kullanıp sorun yaşayan kişiler var.

Elindeki o ram ile gigabyte veya asus alman daha iyi.
Msi gaming anakartlar olur mu peki?
bir de colorful anakartlar ile sorun yaşamamak adına hangi çipli ramler uygundur?

Msi gaming anakartlar olur mu peki?
bir de colorful anakartlar ile sorun yaşamamak adına hangi çipli ramler uygundur?
Colorful ile ilgili sorun yaşamamak için uzak durmak en iyisi.
Aynı şekilde msi anakartlarda micron çipli ram'lerde sorun yaratıyor, muhtemelen sorun yaşamazsın ama yinede tavsiye etmem.
Asrock anakartlardan zaten uzak dur. İşlemci yakıyor.

Bu üçü haricindekilere bak genel olarak

Son düzenleme:
Gayet alınabilir tertemiz kart fakat bios güncellemesi yaparken adımları söylenildiği şekilde dikkatli yapmak gerekiyor. İnce hesabın çalıştığı teknik servis firmasının verdiği hizmette gayet profesyonel garanti durumunda sorun yaşamazsınız zaten sorun olduğunda değişim yapıyorlar (boş yorum yapanlara aldanmayın geneli fanboy)

Colorful ile ilgili sorun yaşamamak için uzak durmak en iyisi.
Aynı şekilde msi anakartlarda micron çipli anakartlarda sorun yaratıyor, muhtemelen sorun yaşamazsın ama yinede tavsiye etmem.
Asrock anakartlardan zaten uzak dur. İşlemci yakıyor.

Bu üçü haricindekilere bak genel olarak
tek bir tane doğru şey yok , asrock olayı gecen yıl oldu zaten yeni çıkan yeni anakartların revizyonlarını saymıyorum bile . micron çipli anakart ne asıl merak ettiğim o .

Geri