Rx 9070 Xt Vs Rtx 5070 Ti: 52 Oyunda Ortalama Performans Karşılaştırması (2026)

The Semih

80+ Gold
Reaksiyon skoru
4,864
1779279260162.webp

1779279294135.webp

Forumlarda sürekli tartışılıyor bu konu, 52 oyunun ortalaması aldıkları zaman iki kart kafa kafaya sonuç veriyor, burada 2 tane tartışılması gereken konu var, ilki aradaki fiyat farkı, diğeri ise NVIDIA teknoloji avantajı. Lütfen bu konu altında tartışma çıkarmayın dostlar, bütçeniz varsa alacağınız kart belli, bütçeniz kısıtlıysa belli, her şey ortada. Driver muhabbetlerine de girmeyin boşuna, alışveriş yaparken driver sorunlarına göre kart alınmaz. Bunlar olasılıktır, herkesin başına gelmez. AMD'nin geçmişte yaşattığı sorunların olasılığı daha fazlaydı, sadece bu kadar. 9070XT aldığın zaman her oyunda patlamıyorsun yani yok böyle bir şey. Sen sistemini düzgün ve kaliteli seçersen, Windows'unu özenli kullanırsan ve şişirmezsen. Kısaca titiz biriysen sorun yaşama olasılığın çok düşük. Bunlar benim tecrübelerime göre yazdığım yorumlar, bana 9070XT verseler eminim ki ben o kartta hiçbir problem yaşamadan kullanırım donanımsal arızalı değil ise, burada tartışılması gereken bunlar değil.

Son düzenleme:
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Forumlarda sürekli tartışılıyor bu konu, 52 oyunun ortalaması aldıkları zaman iki kart kafa kafaya sonuç veriyor, burada 2 tane tartışılması gereken konu var, ilki aradaki fiyat farkı, diğeri ise NVIDIA teknoloji avantajı. Lütfen bu konu altında tartışma çıkarmayın dostlar, bütçeniz varsa alacağınız kart belli, bütçeniz kısıtlıysa belli, her şey ortada. Driver muhabbetlerine de girmeyin boşuna, alışveriş yaparken driver sorunlarına kart alınmaz. Bunlar olasılıktır, herkesin başına gelmez. AMD'nin geçmişte yaşattığı sorunların olasılığı daha fazlaydı, sadece bu kadar. 9070XT aldığın zaman her oyunda patlamıyorsun yani yok böyle bir şey. Sen sistemini düzgün ve kaliteli seçersen, Windows'unu özenli kullanırsan ve şişirmezsen. Kısaca titiz biriysen sorun yaşama olasılığın çok düşük. Bunlar benim tecrübelerime göre yazdığım yorumlar, bana 9070XT verseler eminim ki ben o kartta hiçbir problem yaşamadan kullanırım, burada tartışılması gereken bunlar değil.
Karşılaştırma gayet okey eşit kartlar aradaki fiyat farkını ben de vermeyi gereksiz buluyorum . Rx580 değil bu kartlar artık

5070Ti alan arkadaşlar en üst segment 850w gold güç kaynağını alıyor. 9070xt alan gariplerim de 750w segotep güç kaynağı alıyor sonra niye drop yiyorum :kekw::kekw:

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Forumlarda sürekli tartışılıyor bu konu, 52 oyunun ortalaması aldıkları zaman iki kart kafa kafaya sonuç veriyor, burada 2 tane tartışılması gereken konu var, ilki aradaki fiyat farkı, diğeri ise NVIDIA teknoloji avantajı. Lütfen bu konu altında tartışma çıkarmayın dostlar, bütçeniz varsa alacağınız kart belli, bütçeniz kısıtlıysa belli, her şey ortada. Driver muhabbetlerine de girmeyin boşuna, alışveriş yaparken driver sorunlarına göre kart alınmaz. Bunlar olasılıktır, herkesin başına gelmez. AMD'nin geçmişte yaşattığı sorunların olasılığı daha fazlaydı, sadece bu kadar. 9070XT aldığın zaman her oyunda patlamıyorsun yani yok böyle bir şey. Sen sistemini düzgün ve kaliteli seçersen, Windows'unu özenli kullanırsan ve şişirmezsen. Kısaca titiz biriysen sorun yaşama olasılığın çok düşük. Bunlar benim tecrübelerime göre yazdığım yorumlar, bana 9070XT verseler eminim ki ben o kartta hiçbir problem yaşamadan kullanırım donanımsal arızalı değil ise, burada tartışılması gereken bunlar değil.
Aradaki 1 fps farkı nasıl görmezden gelirsiniz!

9070xt 5070ti in hep ensesinde geçtiği yerlerde de VRAMdan fark atmış sanırım

valla 9070xt yi 28 30k bandına zamanında almayanlar çok pişman olacağını düşünüyorum amd bu kartı çok iyi yapmış ve fiyatına oranla bence amd kar marjını çok az tutmuş bu kartta sırf insanların gözünde ki amd kötü itibarını düzeltmek için bu kadar ucuza bu performansı sundu bidaha bu kadar performanslı bir kartın bu fiyatlarda geleceğini düşünmüyorum özellikle ram fiyatları böyleyken bide ülke ekonomiside kötüye giderken

valla 9070xt yi 28 30k bandına zamanında almayanlar çok pişman olacağını düşünüyorum amd bu kartı çok iyi yapmış ve fiyatına oranla bence amd kar marjını çok az tutmuş bu kartta sırf insanların gözünde ki amd kötü itibarını düzeltmek için bu kadar ucuza bu performansı sundu bidaha bu kadar performanslı bir kartın bu fiyatlarda geleceğini düşünmüyorum özellikle ram fiyatları böyleyken bide ülke ekonomiside kötüye giderken
Ozaman aralarında 4-5K fiyat farkı vardı, çoğunluk 5070Tİ aldı ama bu krizden sonra makas açıldı bende öneremiyorum artık 15K çok fazla.

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

2026 yılında kimse güncel oyunları DLSS açmadan oynamıyor, aldığın FPS yi 2-3 katına rahat çıkarabiliyor bu teknolojiler ve büyük ihtimalle önümüzdeki yıllarda da bu trend artarak devam edecek. Böyle bir durum varken olaya sadece saf güç kıyası olarak bakmak çok basit kalır diye düşünüyorum.

AMD de de FSR var diyen olursa, evet var desteklenen oyun varsa görüntü kalitesi düşmeyecek şekilde AMD kartlarda onu da açsınlar bakalım o zaman aynı 52 oyunda ne kadar fark oluyor 😀

2026 yılında kimse güncel oyunları DLSS açmadan oynamıyor, aldığın FPS yi 2-3 katına rahat çıkarabiliyor bu teknolojiler ve büyük ihtimalle önümüzdeki yıllarda da bu trend artarak devam edecek. Böyle bir durum varken olaya sadece saf güç kıyası olarak bakmak çok basit kalır diye düşünüyorum.

AMD de de FSR var diyen olursa, evet var desteklenen oyun varsa görüntü kalitesi düşmeyecek şekilde AMD kartlarda onu da açsınlar bakalım o zaman aynı 52 oyunda ne kadar fark oluyor 😀
Tartışmalarda 9070XT saf güçte daha iyi diyor savunucuları o yüzden tablonun böyle olması daha iyi, teknoloji avantajı girdiği zaman 5070Tİ bariz yok ediyor zaten.

Son düzenleme:

hala aynı boş muhabbeti yapıyorsun fsr son sürümü ile dlss son sürümü aynı fps artışını sağlıyor oyunlarda görüntü kaliteside aynı seviyede sayılır yer yer fsr yer yer dlss daha iyi tek kötü yanı fsr 4 daha az oyun destekliyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

daha fazla oyunda dlss 4 destekliyor diye + 15k vermeyi mantıklı buluyorsan senin kafa yapın yapacan bişey yok

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Fiyat olarak 9070xt daha uygun normal kullanıcı 9070xt seçer diye düşünüyorum fiyat odaklı ise 5070ti da 9070xt fiyatına düşmüş olsa muhtemelen kullanıcıların büyük çoğunluğu 5070ti alacaktır diye düşünüyorum 2 kartta muazzam 9070 XT kullanıyorum sorunsuz yeni karta geçecek olsam sanırım ya 5080 yada bütçeyi arttırıp 5090 alırım

5070Ti alan arkadaşlar en üst segment 850w gold güç kaynağını alıyor. 9070xt alan gariplerim de 750w segotep güç kaynağı alıyor sonra niye drop yiyorum :kekw::kekw:
Hocam bende RM850e psu var bu psu nasıldır? Zamanında almıştık öyle çokta araştırmamıştım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,058
Üyeler
196,882
Son üye
RedEye
Geri