MehmeTT EMİN
80+
- Reaksiyon skoru
- 3
4060 Ti almalımıyım kararsızım bu fiyat iyi mi 8 gb yeterlı mı acaba?
1080p için yeterli4060 Ti almalımıyım kararsızım bu fiyat iyi mi 8 gb yeterlı mı acaba?
fiyatı nasıl iyi mi 5060 düşünüyordum almayı aslında.1080p için yeterli
5060 daha mantıklı evetfiyatı nasıl iyi mi 5060 düşünüyordum almayı aslında.
8 gb kart alınmaz o paranın üzerine az ekle git ikinci elden 9060xt al 16 civarı zaten4060 Ti almalımıyım kararsızım bu fiyat iyi mi 8 gb yeterlı mı acaba?
Hocam selam, hiç düşünme derim. VRAM konusu evet biraz kafa karıştırıyor, herkes 8 GB artık yetmez falan diye algı yapıyor ama 1080p takılacaksan seni çok rahat 3-4 sene daha götürür. Zaten kartta DLSS 3 desteği var, o teknoloji saf güç açığını fazlasıyla kapatıyor. AAA oyunlarda ultra takıntın yoksa, iki tık ayar kısar yine akıcı oynarsın. Teknolojide zaten geleceğe yatırım diye bir şey kalmadı, bugün en iyisini alsan iki sene sonra eskiyecek. O yüzden bütçene uyuyorsa, kartın soğutması da üzmeyecek bir modelse hiç macera arama. Bu devirde zaten her şeyin fiyatı uçmuş gidiyor, bence bütçeyi daha fazla zorlamaya hiç gerek yok.4060 Ti almalımıyım kararsızım bu fiyat iyi mi 8 gb yeterlı mı acaba?
öncelikle az ekleyip neden bir üst modelinin dengini almıyasınki valla bilgi verirken neden diğer modellere bakmıyorsunuz anlamıyorum .Hocam selam, hiç düşünme derim. VRAM konusu evet biraz kafa karıştırıyor, herkes 8 GB artık yetmez falan diye algı yapıyor ama 1080p takılacaksan seni çok rahat 3-4 sene daha götürür. Zaten kartta DLSS 3 desteği var, o teknoloji saf güç açığını fazlasıyla kapatıyor. AAA oyunlarda ultra takıntın yoksa, iki tık ayar kısar yine akıcı oynarsın. Teknolojide zaten geleceğe yatırım diye bir şey kalmadı, bugün en iyisini alsan iki sene sonra eskiyecek. O yüzden bütçene uyuyorsa, kartın soğutması da üzmeyecek bir modelse hiç macera arama. Bu devirde zaten her şeyin fiyatı uçmuş gidiyor, bence bütçeyi daha fazla zorlamaya hiç gerek yok.