Öneri 3d Modelleme İçin Laptop Önerisi

yagizzed

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
65000
Merhabalar. Hem üniversite için hemde 3dsmax gibi kullandığım bazı render ve 3d modelleme programları için laptop almayı düşünüyorum. Aynı zamanda oyun da oynuyorum. En azından 5-6 yıl götürebilecek, dayanıklı, fiyat olarak da zorlamayacak bir laptop arıyorum. 50.000-70.000 arası tüm önerilere açığım fiyat performans olması daha iyi olur.

50-70 arası demişsiniz ama 72 olursa bunu öneririm fiyatına değer.

Son düzenleme:
50-70 arası demişsiniz ama 72 olursa bunu öneririm fiyatına değer.
Hocam bu nasıldır? Hem amazondan olmaması hemde fiyat olarak arasında baya oynuyor ekipman v.s. de alacağım beni çok daha rahatlatır. 5060 da yeteceğini düşünüyorum profesyonel render almıyorum. Tek aklıma takılan işlemcisi hakkında pek bilgi sahibi değilim yardımcı olursanız sevinirim.

Hocam bu nasıldır? Hem amazondan olmaması hemde fiyat olarak arasında baya oynuyor ekipman v.s. de alacağım beni çok daha rahatlatır. 5060 da yeteceğini düşünüyorum profesyonel render almıyorum. Tek aklıma takılan işlemcisi hakkında pek bilgi sahibi değilim yardımcı olursanız sevinirim.

ekrandan acayip kısılmış sanki hem 1920x1200 üstüne 144 hz
1780003733447.webp

300 nit ips ekranı gece harici göremezsin galiba :kekw:
işlemcisi iyidir
ekran kartı kaç w ona bakmak lazım

ekrandan acayip kısılmış sanki hem 1920x1200 üstüne 144 hz
işlemcisi iyidir
ekran kartı kaç w ona bakmak lazım
Hocam 16:10 olması aklıma takıldı ama çok önemsemedim evde kullanırken şuan monitörüm zaten var çift kullanacağım o yüzden sorun olacağını zannetmiyorum. Ekran kartının da 115 Watt olduğu yazılmış.
Parlaklık konusunda da dediğim gibi evde o ekranı kullanmayacağım dışarısı için de üniversite/kütüphane dışında kullanmayacağım için sorun olmaz diye düşünüyorum fakat daha önce sadece masaüstü kullandığım için deneyimim yok.

Hocam 16:10 olması aklıma takıldı ama çok önemsemedim evde kullanırken şuan monitörüm zaten var çift kullanacağım o yüzden sorun olacağını zannetmiyorum. Ekran kartının da 115 Watt olduğu yazılmış.
laptopların geneli 16:10 onu kafana takmana gerek yok
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ekran kartı 115w normal
ekransız kasa alıyorsun gibi bir şey bu neredeyse kroniğini kasa kalitesini araştırmak lazım bir de

Monitörle kullanacaksanız alınır sorun olmaz. Bendeki 5070 laptop da 16:10 sorun çıkacağını sanmam.
ekran kartı 115w normal
ekransız kasa alıyorsun gibi bir şey bu neredeyse kroniğini kasa kalitesini araştırmak lazım bir de
Düz Omenlerin kasasını full plastiğe çevirmişlerdi diye hatırlıyorum ama soğutma sistemi güzel işlemci çok ısınan bir işlemci değil zaten ısınma açısından sorun çıkmaz.

Arada çok fark var bence, 10K için buna düşmezdim.

Arada işlemci, ekran kartı, devasa seviyede ekran farkı var aradaki fiyat farkına kesinlikle değer ama konu sahibi çıkamayacaksa yapabilecek bir şey yok bu modelin tek artısı ekstra 12 GB RAM var render ve modellemede fark yaratabilir.

laptopların geneli 16:10 onu kafana takmana gerek yok
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ekran kartı 115w normal
Yani bir nevi öyle olacak dışarıda taşıyabilip üniversite için kullanacağım ama ağırlıklı olarak evde setup ile kullanacağım.
Monitörle kullanacaksanız alınır sorun olmaz. Bendeki 5070 laptop da 16:10 sorun çıkacağını sanmam.

Düz Omenlerin kasasını full plastiğe çevirmişlerdi diye hatırlıyorum ama soğutma sistemi güzel işlemci çok ısınan bir işlemci değil zaten ısınma açısından sorun çıkmaz.
Kullanıcı yorumlarında yük altında 80 dereceyi geçmediğini gördüm, o bile fazlasıyla iyi bir değer masaüstünde yakın değerleri alıyordum.

Ne gibi +ları olur acaba?

Kullanıcı yorumlarında yük altında 80 dereceyi geçmediğini gördüm, o bile fazlasıyla iyi bir değer masaüstünde yakın değerleri alıyordum.
Büyük ihtimal kullanıcı yorumları doğrudur kağıt üstündekinden düşük watt aldığı için HP Omen Slim 5070 + i7 255H iade ettim iade ettim soğutması iyiydi diyebilirim.
Yukarıda yazdığım farklar var hocam ekran anlamında ciddi farklar var, işlemci ve ekran kartı daha iyi.

Yani bir nevi öyle olacak dışarıda taşıyabilip üniversite için kullanacağım ama ağırlıklı olarak evde setup ile kullanacağım.

Ekran kartı bariz daha güçlü onu anlatmaya gerek yok, işlemci farkı zaten çok fazla Aİ 7 350 çoklu çekirdekte U5 225H den bile geride kalıyor. Ekran kaliteleri arasında da uçurum var biri gayet giriş seviyesi bir ekrana sahip diğeri segmentine uygun bir ekran kullanıyor.

Arada işlemci, ekran kartı, devasa seviyede ekran farkı var aradaki fiyat farkına kesinlikle değer ama konu sahibi çıkamayacaksa yapabilecek bir şey yok bu modelin tek artısı ekstra 12 GB RAM var render ve modellemede fark yaratabilir.
Hocam dediğim gibi profesyonel olarak render almıyorum Assetto Corsa için modelleme ao v.s ağırlıklı. Onun için de 12 ram olması işime gelecek.
Ekran kartı bariz daha güçlü onu anlatmaya gerek yok, işlemci farkı zaten çok fazla Aİ 7 350 çoklu çekirdekte U5 225H den bile geride kalıyor. Ekran kaliteleri arasında da uçurum var biri gayet giriş seviyesi bir ekrana sahip diğeri segmentine uygun bir ekran kullanıyor.
Ekran olarak yine dediğim gibi evde kasa olarak kullanacağım monitörüm var, işlemci ve ekran kartı için oyun olarak try-hard oynayan veya aşırı güç gerektirecek oyunlar oynamıyorum RDR2, Assetto Corsa, ETS2, CS2, FC26 v.s. oynayacağım. Kasası sağlam, soğutması iyi olduktan sonra 5060 benim için yeterli olacaktır. Ekipmanda alacağım için yaklaşık 80 bin liraya gelecek, taksit imkanı da oldugu için 5060'lı sistem daha mantıklı geliyor açıkçası.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,908
Üyeler
196,852
Son üye
Yusufk09
Geri