İps mi Va Panel mi ?

Beyler selam,genelde hikayeli oyunlar oynarım görüntü için aşırı takıntıkı değilim çok iyi olsun diye.Benim merak ettiğim nemli bir konuda görüş açısı ve yansıması,va kullananlar bilgilendirirse iyi olur biriyle fifa falan oynarken diğer kişi çaprazdan bakarsa görülmeyecek kadar kötü mü olur? Ve gündüz oynarken ışık yansıması va ve ips panelde farklı olur mu? Bu arada va alırsam alacağım monitör rapid va kullanıyormuş.
kaliteli bir va göz konforu için birebir olabilir keza bende kaliteli bir va kullanıyorum şuan ilk kez va kullanıyorum ve iyi ki de bu monitörü seçmişim dedim gece karanlıkta monitöre baya rahat geliyor

iyi bir IPS ile iyi bir VA panel genel olarak karsilastirmasinda, teknik acidan:

IPS LCD avantaji
daha yuksek renk gami
daha hizli panel (tepki suresi)
daha dusuk input lag (gecikme degeri)
daha genis izleme acisi

VA LCD avantaji
daha yuksek kontrast
daha derin siyahlar (black depth)

Marka /model, kullanilan panelin kalitesi ve avantajlarina gore degisir.

IPSde ips glow, VAda black smearing cokca rastlanan sorunlar, kalitelli olanlarda dahi bir miktar var.

TVlerde cokca VA panel tercih edilmesinin nedeni kontast orani..cunku film vb. izleme hedefinde kontast onemlidir aksi durumda detay kaybolur.

backlight LED sayisini arttirarak (dimming zone sayisi arttirilarak) isik sizmasi ve glow sorununu hafifletmeye calisiyorlar. FALD panellerde tabi bu dedigim.

Başlıkta va konusunda deneyimli kişiler varken sorayım msi mag 274qpf x30mv hakkında ne düşünüyorsunuz va panel olarak nasıldır?

Beyler selam,genelde hikayeli oyunlar oynarım görüntü için aşırı takıntıkı değilim çok iyi olsun diye.Benim merak ettiğim nemli bir konuda görüş açısı ve yansıması,va kullananlar bilgilendirirse iyi olur biriyle fifa falan oynarken diğer kişi çaprazdan bakarsa görülmeyecek kadar kötü mü olur? Ve gündüz oynarken ışık yansıması va ve ips panelde farklı olur mu? Bu arada va alırsam alacağım monitör rapid va kullanıyormuş.
ıps

Hocam bütçeme göre sanırım va almaya karar verdim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Usta sanırım va alacağım fiyattan dolayı.
ıps renkleri daha iyi va kötü

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,090
Üyeler
196,890
Son üye
mirbugra0
Geri