Toyota Yaris Cross Hakk.

TaTHaRr

80+
Reaksiyon skoru
27
1.5 yarış cross hakkında düşüncelerinizi öğrenebilir miyim?

1.5 sıkıntılı kankam ben de yeni araç aldım 100k kilometrelerde çok masraf çıkarıyor. Yatak sarma vakaları mevcut.

yatak sarma durumunu daha önce duymadım.
hybirdlerde yüksek km'de pil ömrünün azalmasından elektronik yetersizlik olabiliyor. hybrid sistem kullanımdışı olabilir.
yaris cross rally ruhu taşıdığından süspansiyonlar sert ama bunun yanında yol tutuşu artıyor. bu sertlik ile hor kullanılmış bir araçta belli yerlerden tıkırtı sesleri vs olması olucaktır.
alım imkanın varsa ülkemize yeni yaris gr gelicek 0 alma şansın varsa onlar bu sorunlardan bir miktar düzeltilmiş hali olucak.

3 silindir motorlar maalesef sıkıntılı toyota da. Yatak sarma olayı kronik ve 20bin km lerde bile yatak sarma şikayeti olanlar var. Bu arkadaşın videolarını seyredip bilgi sahibi olabilirsin.

Daha yeni 1.5 toyota corolla aldım 6800 km de bu yatak sarma işi tamamen yalan arkadaşlar bu araba devir sevmiyor zaten arabayı alıp 6 bin devirde sürekli zorlarsanız ve fabrikanın dediği yapın dışında yağ kullanırsanız sarar tabi arabayı 3.5 devirde 4 binde kullanırsanız normal şekilde yani hiçbir sorun olmaz bir sürü tanıdığımda var 2022 2023 2021 hepside 100 bin km üstünde daha sanayiye gitmediler .

Daha yeni 1.5 toyota corolla aldım 6800 km de bu yatak sarma işi tamamen yalan arkadaşlar bu araba devir sevmiyor zaten arabayı alıp 6 bin devirde sürekli zorlarsanız ve fabrikanın dediği yapın dışında yağ kullanırsanız sarar tabi arabayı 3.5 devirde 4 binde kullanırsanız normal şekilde yani hiçbir sorun olmaz bir sürü tanıdığımda var 2022 2023 2021 hepside 100 bin km üstünde daha sanayiye gitmediler .
Deneyim aktarmak için kısa bir süre geçirdiğini düşünüyorum.

Deneyim aktarmak için kısa bir süre geçirdiğini düşünüyorum.
Hocam and beyde aynı şeyi söylüyor yağ düzgün konulduğunda bir sıkıntı yok bazı servislerin fabrikanın söylediği dışında 5.30 yağ kullanmalırında kaynaklı oluyor bu problem fabrika 0.16 ve 0.20 yağ koyun diyor arabaya servise gittiğiniz zaman koyduğunuz yapı görmek istiyorum dediğinizde göstermezlere başka bir servise gidin . Olay bundan ibaret ki bence aracın konforu çok yüksek tek sorunu yol sesi alması onun dışında bir sorunu yok benim görüşüm bu tabi .

Hocam and beyde aynı şeyi söylüyor yağ düzgün konulduğunda bir sıkıntı yok bazı servislerin fabrikanın söylediği dışında 5.30 yağ kullanmalırında kaynaklı oluyor bu problem fabrika 0.16 ve 0.20 yağ koyun diyor arabaya servise gittiğiniz zaman koyduğunuz yapı görmek istiyorum dediğinizde göstermezlere başka bir servise gidin . Olay bundan ibaret ki bence aracın konforu çok yüksek tek sorunu yol sesi alması onun dışında bir sorunu yok benim görüşüm bu tabi .
hocam yetkili servis bakımlı araç yatak sarıyorsa bence savunmamalıyız sorunludur

hocam yetkili servis bakımlı araç yatak sarıyorsa bence savunmamalıyız sorunludur
Hocam buradaki sorun türkiyedeki fırsatçılar sanayide ve servislerdeki ç.ka. sürüsü ustalar şimdi sen gidiyorsun sana adam 0.20 diyor onun parasınıda alıyor sonra sana onun yarı parası olan 5.30 u koyuyor sonra araba yatak sarıyor sonra yine oraya gidip arabayı yaptırıyorsun bide ondan para alıyor tezgah çok basit bunu anlatmaya çalışıyorum

Hocam buradaki sorun türkiyedeki fırsatçılar sanayide ve servislerdeki ç.ka. sürüsü ustalar şimdi sen gidiyorsun sana adam 0.20 diyor onun parasınıda alıyor sonra sana onun yarı parası olan 5.30 u koyuyor sonra araba yatak sarıyor sonra yine oraya gidip arabayı yaptırıyorsun bide ondan para alıyor tezgah çok basit bunu anlatmaya çalışıyorum
Sen aracı servise veriyorsun ki garanti bozulmasın ama servis inatla istediğin yağı koymuyor çünkü onlar daha iyi bildiklerini sanıyorlar. Aracın kitapçığına değil kendi belirlediklerini yapıyorlar ve sen müdahale edemiyorsun. Dışarda yaptırsan garantiden çıkıyorsun. Zaten videonun yorumlarına bakarsan hep aynı sorunları yaşamışlar.

Garantiden çıkarsa da direksiyon kutusu kroniği için maalesef servise yaptıramıyorsun. Direksiyon kutusu arızası da kronik arıza ve toyota tarafından bilinen kabul edilen bir arıza.

bende aynı şekilde düşünüyorum servis yağdan Kâr etmek için doğru yağ dışında kullanımda gerçekleşen bir durum direktsiyon kutusu halledilir

bende aynı şekilde düşünüyorum servis yağdan Kâr etmek için doğru yağ dışında kullanımda gerçekleşen bir durum direktsiyon kutusu halledilir
Bende sorun olmuyor işte servis arkadaşımın ama türkiyede bu sadece toyota için değil çoğu marka servisi için geçerli bir sorun işte öyle yani

Bugün benim hanımla yürüyüş yaparken arabayı gördük, çok beğendi. Bana masraf çıkacak gibi

Geri