Yardım Dikey Ekran Kartı Montaj Sorunu

Loky

Moderatör
Reaksiyon skoru
19,196
Dostlar merhaba. Yıllardır hayalimdeki dikey ekran kartlı sistemi kurmaya karar verdim.
Ama dün gece bir kaç sorun yaşadım.
1-Lian li tl fan egzoz fana sığmıyor;
120’lik olmasına rağmen hiçbir koşulda fan sığmıyor.
En son çare olarak yandan menteşeye tutturdum.
Kasa kapağı ise zar zor kapandı. Ama vida kasayı çizmiş kapatırken kskskslsld.

140610EA-17AE-478D-83DA-DD1CB623CE1D.webp
IMG_0060.webp
8B253CD7-1EF3-4969-9E1D-CACDC12F0F01.webp
69E6B9D2-185E-4E3B-9C7E-6884FF76B6A9.webp
44A56290-3D60-4F2E-AC3C-A619014AC64A.webp
IMG_0068.webp

2- Bu sorun ise sıvı soğutma. Arctıc tasarımı öyle bir yapmış ki. Ekran kartı dikey olarak takılırken sıvı soğutma boruları kartın takılmasını engelliyordu. Bende soğutmayı ters taktım. Ama sorun olur mı fikrim yok ksksksls.

328a9bc1-6f6d-450d-909a-cdf13e2871ee_4BF78E39-4E8E-43F8-9BFB-5F1E2728646D.webp

3- En önemli sorun ise bu. Dikey aparata ekran kartı sığmıyor. Sebebi ise turbo tuşu. Rx 590 vardı evde denedim tekte oturdu. Ama colorful 5070 ti oturmuyor. Önerisi olan var mı? Bug’da kaldım. Bütün önerilere açığım.

IMG_0070.webp
IMG_0073.webp
b9183158-03d8-443e-ac43-62f7148030f0.webp

@shaco27 @achardir @Mehmet Yılmaz @Emir Aydın @Che_ @B1L0 @Emre Zengin @Tayfunns @BixiBlake @-Mehmet- @XPCX

Dostlar merhaba. Yıllardır hayalimdeki dikey ekran kartlı sistemi kurmaya karar verdim.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

2- Bu sorun ise sıvı soğutma. Arctıc tasarımı öyle bir yapmış ki. Ekran kartı dikey olarak takılırken sıvı soğutma boruları kartın takılmasını engelliyordu. Bende soğutmayı ters taktım. Ama sorun olur mı fikrim yok ksksksls.

Alıntıyı görüntüle

3- En önemli sorun ise bu. Dikey aparata ekran kartı sığmıyor. Sebebi ise turbo tuşu. Rx 590 vardı evde denedim tekte oturdu. Ama colorful 5070 ti oturmuyor. Önerisi olan var mı? Bug’da kaldım. Bütün önerilere açığım.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

@shaco27 @achardir @Mehmet Yılmaz @Emir Aydın @Che_ @B1L0 @Emre Zengin @Tayfunns @BixiBlake @-Mehmet- @XPCX
Bilgim yok ama Kürşat bet abimiz bilebilir çok montaj yapar
@Kürşat Bey

Bu arada sıvı soğutma pompayı da ters takmışsın brom. 180 derece çevir kafayı.

tek benmi sıvı soğutucun ters olmasından rahatsız oldum :PeepoLeave:

sıvı soğutma komik durmuş :D ekran kartı tutucunun turbo tuşu gelen kısmını matkapla del hocam çok iyi fikir bence
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

matkapla delinmez de bir şekil del yani

• Beğen
Reaksiyonlar: Loky

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Sıvı normal.olarak ters bazı kasalar hep artich sığmıyor diye ters çevriliyor🥲.
Tek tavsiye sat kurtul kasayı bende anakart ters girmiyor diye havn btf yapmak için alıp kesicektim vazgeçtim yeni versiyonu çıktı btf olarak.

• Üzgün
sıvı soğutma komik durmuş :D ekran kartı tutucunun turbo tuşu gelen kısmını matkapla del hocam çok iyi fikir bence
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

matkapla delinmez de bir şekil del yani
Dremel ile keseceğim o kısmı

Sıvı normal.olarak ters bazı kasalar hep artich sığmıyor diye ters çevriliyor🥲.
Tek tavsiye sat kurtul kasayı bende anakart ters girmiyor diye havn btf yapmak için alıp kesicektim vazgeçtim yeni versiyonu çıktı btf olarak.
Arkadaş gelip birlikte keseceğiz.
O gelene kadar bu şekil kullanıcam. İnş sıvı soğutma sıkıntı çıkarmaz.

6f88043c-af68-4731-8c07-165624215a93.webp

Bir de hocam bu videolarda olduğu gibi kablo arkadan hiç denedin mi?
IMG_0102.webp

IMG_0101.webp

Bu arada sıvı soğutma pompayı da ters takmışsın brom. 180 derece çevir kafayı.

Çeviremiyor işte sorun orda. Kart dikey montaj olduğu için borular 6 yönünde kalınca montajı engelliyor

Dikey ekran kartı takma sorunu mecbue buna yöneltiyor. Arctic sıvı soğutmaları hiç kasa ve m2ssd dostu değil kimse kusura bakmasın. Bu yüzden sitesinde her anakartın m2 soğutma yuvasına olup olmayacağına dair “compatibility” tablosu var. Performanslı olabilir ama yaşattığı konfor 0

3 yönünde de takamaz bu sefer ramler engeller

Bariz örnek

• Beğen
Çeviremiyor işte sorun orda. Kart dikey montaj olduğu için borular 6 yönünde kalınca montajı engelliyor

Dikey ekran kartı takma sorunu mecbue buna yöneltiyor. Arctic sıvı soğutmaları hiç kasa ve m2ssd dostu değil kimse kusura bakmasın. Bu yüzden sitesinde her anakartın m2 soğutma yuvasına olup olmayacağına dair “compatibility” tablosu var. Performanslı olabilir ama yaşattığı konfor 0

3 yönünde de takamaz bu sefer ramler engeller

Bariz örnek
Biz yömyeci adamlarız showcase ile işimiz olmaz.
IMG_20260414_031639_1.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,090
Üyeler
196,890
Son üye
mirbugra0
Geri