Laptopum Çok Fazla Isınıyor Sorun Ne Olabilir?

Reaksiyon skoru
36
Selamün aleyküm arkadaşlar Monster Abra A5 v21.2 laptopum var içerisinde i5-12450h ve rtx4050 100W ekran kartı var pc nin bakımlarını monster teknik servisinde yaptırdığımda işlemci 99 dereceyi görüyordu. Şüphelendim ve dedimki acaba kalitesiz bir bakım mı yaptılar. Bu yüzden kendim içini açıp en uç noktasına kadar temizleidm macunu arctic mx-4 le değiştirdim. Fakat yaptığım testlerde yük altına girince yine direkt 99 derece oluyor ve kendini kısıyor cs de falan bile direkt bu sıcaklığa çıkıyor. Arkadaşımda yine Monsterin Abra A5 v19.1 olsa gerek içinde i5 12500h ve gtx1650 var. Bildiğim kadarıyla i5 12500h daha iyi bir işlemci ama yinede o daha az ısınıyor performanstan düşmüyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim ekstra bir sorum daha var o da kontrol merkezi hakkında arkadaşım pc deki bir çok ayarı yeniden düzenleyebiliyor ekran kartının boostunu falan kendi açabilioye 85 watta kadar yükseltebiliyor hatta işlemci wattınıda aynı şekilde lakin ben yapamıyorum ondaki kontrol merkeziyle bendeli arasında neden bu kadar fark var çok saçma bir iş şimdiden teşekkür ederim.

Aleyküm selam,

Sorun yok. Bende de HP Omen vardı. Oda 95-99 arası dolanıyordu. Kapanmadıkça firmalar için sorun yok. Yapman gereken laptopun altına 1 tane fan koymak. Bu sayede ısılar 5-10 arası düşecektir. Onun dışında bakımlar aynı ama havalarda sıcak olmaya başladı. Bu havalarda daha hissedilir oluyor. Bir de Abdullah'ın son yaptığı videoda laptopların total watt değeri oluyor. O değer düşükse bu sefer laptop tam performans vermiyor. Fakat seninkinde öyle bir durum olacağını düşünmüyorum.
Ya bakımı hatalı yaptınız yada laptop böyle sıcak çalışıyor yük altında.

Aleyküm selam,

Sorun yok. Bende de HP Omen vardı. Oda 95-99 arası dolanıyordu. Kapanmadıkça firmalar için sorun yok. Yapman gereken laptopun altına 1 tane fan koymak. Bu sayede ısılar 5-10 arası düşecektir. Onun dışında bakımlar aynı ama havalarda sıcak olmaya başladı. Bu havalarda daha hissedilir oluyor. Bir de Abdullah'ın son yaptığı videoda laptopların total watt değeri oluyor. O değer düşükse bu sefer laptop tam performans vermiyor. Fakat seninkinde öyle bir durum olacağını düşünmüyorum.
Ya bakımı hatalı yaptınız yada laptop böyle sıcak çalışıyor yük altında.
Bakımı hatalı yaptığımı düşünmüyorum çünkü aynı bakımı arkadaşıma yaptığımızda 10 derece kadar fark etti onda yani işe yarıyor aslında yaptığımız bakım. Abdullah abinin son videosunu bende gördüm aslında dün test edip deneyecektim sorun var mı yok mu diye ama unuttum. Yine de dediğiniz gibi sorun yoktur bence de o konuda adaptör 180watt çünkü işlemci ve ekran kartının bunun üstünde güç çekeceğini zannetmiyorum güçten kısıyor dememin asıl sebebide rtx 4050 yi %100 kullanımda görememem %70 civarında dolaşıyor ondan öyle dedim.

Laptopta akışkan macun değilde daha katı macunalr kullanılmalı ama sizinki ilk günden hala aynı sıcaklıklar varsa fanda yada macunu çok veya düzügn sürmemiş olabilirsiniz. Throttlestopdan 50w kısıtlayın onda da 100 derecelere yaklaşıyorsa , turbo modunu kapatın. Onda da yaklaşıyorsa bir sorun vardır demek

Laptopta akışkan macun değilde daha katı macunalr kullanılmalı ama sizinki ilk günden hala aynı sıcaklıklar varsa fanda yada macunu çok veya düzügn sürmemiş olabilirsiniz. Throttlestopdan 50w kısıtlayın onda da 100 derecelere yaklaşıyorsa , turbo modunu kapatın. Onda da yaklaşıyorsa bir sorun vardır demek
turbo modu nasıl kapatıcam bu laptopta öyle özellikle belirtmemiş eski laptopların control merkezi daha detaylı şu ankinde ben sadece klavye rengini ve fan hızını ayarlayabiliyorum sadece onda da dediğim giib turbo yok sadece otomatik ve en fazla diye 2 seçenek var aynı zamanda
1780662760667.webp
bu geçen yıl arkadaşlarla oynadığım dying light 1 den bir kesit online oynuyorduk ve bakın işlemci 93 derece ekran kartım sadece %41 kullanılıyor ve maalesefki 21 fps oynuyorum geçen yıl bu sorun yüzünden bütün dying light 1 i düşük fps oynamak zorunda kaldım

turbo modu nasıl kapatıcam bu laptopta öyle özellikle belirtmemiş eski laptopların control merkezi daha detaylı şu ankinde ben sadece klavye rengini ve fan hızını ayarlayabiliyorum sadece onda da dediğim giib turbo yok sadece otomatik ve en fazla diye 2 seçenek var aynı zamanda Alıntıyı görüntüle bu geçen yıl arkadaşlarla oynadığım dying light 1 den bir kesit online oynuyorduk ve bakın işlemci 93 derece ekran kartım sadece %41 kullanılıyor ve maalesefki 21 fps oynuyorum geçen yıl bu sorun yüzünden bütün dying light 1 i düşük fps oynamak zorunda kaldım
İşlemcinin temel frekans indirme. İşlemci turbo modu kapatma yazın orda anlatılıyor. Hikayeli oyunlarda çok sorun olmuyor. Ama online oyunda fps kaybı oluyor. mesele 4.8 ghz e çıkıyorsa , işlemci temel frekans ne belirlediyse 2.56 üzeri çıkmıyor

İşlemcinin temel frekans indirme. İşlemci turbo modu kapatma yazın orda anlatılıyor. Hikayeli oyunlarda çok sorun olmuyor. Ama online oyunda fps kaybı oluyor. mesele 4.8 ghz e çıkıyorsa , işlemci temel frekans ne belirlediyse 2.56 üzeri çıkmıyor
en kısa zamanda bunları deneyip aradaki farkı söylicem teşekkür ederim bu şey performansımı ne kadar etkileyecek

en kısa zamanda bunları deneyip aradaki farkı söylicem teşekkür ederim bu şey performansımı ne kadar etkileyecek
Turbo moduna çıkmadığı için 80 üzerine çıkmaz. Ama çıkıyorsa montaj vb Bir hata vardır. Bu mod işlemciyi yüke sokmuyor

Turbo moduna çıkmadığı için 80 üzerine çıkmaz. Ama çıkıyorsa montaj vb Bir hata vardır. Bu mod işlemciyi yüke sokmuyor
1780663756552.webp
dediğiniz şeyiyoutubeye yazıp gösterilenleri yaptım agresifte olduğu için mi 100 e bu kadar yakın seyrediyor. Ve özür dilerim eğer sorularım saçmaysa ama mesela az önce attığım ss te gördünüz ekran kartı %41 di bu şekilde sıcaklığı düşürdüğümde ekran kartını daha fazla besleyebilecek mi yoksa aynı mı kalacak

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,339
Üyeler
196,936
Son üye
61ksz
Geri